Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| bien+Kája08/08 | 95624 |
|
|
30.3.2011 22:05:49
Dobrý den.
Na podzim jsem si vás pročetla, když jsem se rozhodovala a nakonec do toho šla... Byly pak zmatky s výsledkem genetiky, pak ticho po pěšině a dnes mi volali, ať se 15.4. stavím pro léky.... A teď si nakednou nejsu jistá, jestli jsem to fakt chtěla udělat....Teda mám jasno, že sem chtěla, ale jestli jsem zvážila případný komplikace....Věřím (doufám), že to bude ok, ale přecejen su trocha nervní.... Chtěla jsem se hlavně zeptat-po dobu stimulace normálně fungujete?jako práce atp....začala sem teď chodit na rekvalifikaci a chci zameškat co nejmíň (máme povolených 20%)a taky su samoživitelka s batoletem, tak mě, prosím, utvrďte v tom, že se oproti normálu vlastně nic neděje.... Díky |
| Eli a ej | 15871 |
|
|
26.3.2011 18:13:45
odsouvani poceti? vetsi barak? Vetsina pribehu zen, ktere potrebuji darovana vajicka je uplne jina: rakovina, selhani vajecniku klidne i pred 25 rokem veku, mutace, extremni riziko pres matku prenosnych vyvojovych vad a dalsi neprilis vesele story...
|
| Muumi | 41406 |
|
8.3.2011 2:44:14
Mandelinko, jistě, ale předchází tomu právě stimulace, budeš si píchat injekce, aby těch kmenových buněk bylo více. Já bych dala přednost narkóze v tomto případě... Asi.
Jsem v registru asi 15 let, nikdy se mi neozvali, ale kamarádka už dvakrát byla v nějakém užším výběru a jednou už byl příjemce, ale bohužel umřel, než se to stihlo (asi - napsali jí to tak, že to tak pochopila). |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.3.2011 19:29:20
jojo, s těma chutěma je to taky lud, nějaký vědec si na tom kdysi udělal kariéru a dnes se ví, že je to dost různý (snad jen ta hořká u kořene jazyka sedí skoro u vše h
). o těch myších jsem to četla ve 21.soletí, ale nemám na to odkaz![]() |
| Š. |
| • |
7.3.2011 19:18:06
Tak ano, nemůžu dát ruku do ohně za někoho jiného, ale znám spoustu lidí po IVF a neznám nikoho z nich, kdo by svoje dítě nemiloval.
Prostě nad tím takhle nepřemýšlím, asi si chci žít ve svý naivitě, že když několik let po dítěti toužím a bojuju ze všech sil, abych ho měla, tak si toho budu vážit a nebudu mu ubližovat, týrat ho, že mi se změnou partnera nebude překážet. A do dárcovství embryí bych nešla, to už je i na mě moc. A jsem ráda, že jsem to nemusela řešit. |
| Š. |
| • |
7.3.2011 19:12:00
Upřímně, těch 15 tis. za to nestojí. Jen kvůli těm penězům bych to nepodstoupila. Podstoupila jsem dárcovství, ale kvůli tomu, že jsem chtěla nějaký jiný pár udělat šťatným, pomoct, sama mám děti po IVF a ta doba, pocity, než se povede, jestli se vůbec povede, jestli někdy budeme mít to štěstí a budeme mít dítě, tohle znám a proto jsem do toho šla.
Jinak před darováním uběhne dost dlouhá doba, nejdřív klasická gyn. prohlídka, odběry krve, genetika, pohlavně přenosné choroby, výběr dárkyně-příjemkyně (barva vlasů, očí, postava, krevní skupina), sladění menstruačních cyklů (antikoncepcí), samotná stimulace, odběr, uteče půl roku ani nevíš jak. Za tu dobu si ty peníze dokážeš vydělat úplně jinak a bez rizika. Takže pokud nejsi přesvědčená, že chceš pomoct a chceš jen ty peníze, nechoď do toho. |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
7.3.2011 19:07:09
Crowko, ono se taky neustále všude učí, že na jazyku jsou zóny pro vnímání různých chutí, a opakuje se to z učebnice do učebnice, ačkoli se už dávno ví, že je to blbost, že jsou rozprostřeny všude, a že navíc existuje výrazně víc typů senzorů pro chuti než ty oblíbené 4 :)
štěpánko díky za doplnění těch studií u myší. |
| Tabitha+2 | 73840 |
|
|
7.3.2011 18:20:01
Ano soucit ma v sobe temer kazdy clovek, ktery ho v sobe zamerne nepotlacuje.
Ale my nevidime vsechny souvislosti, pro ktere se co v zivote druhych odehrava..Kolik let treba takovy par branil poceti, protoze byla prednejsi prace, protoze nemeli tak velky dum podle svych predstav, protoze nebyli v praci jeste tak honorovani a povyseni jak si to predstavovali, protoze... A ted, kdyz uz prisla v jejich poradovniku hodnot na odskrtnuti kolonka - dite, se najednou museji zastavit, kdyz se objevi nejaka prekazka poceti.. Pisi trochu i z vlastni zkusenosti..Potom ten lidsky soucit zacina vnimat vetsi souvislosti a nemusi byt uz tak plny, jak byl na zacatku, kdy tyhle okolnosti clovek nebral v uvahu.. Pro me nic neni nahoda a vse v zivote cloveka ma sve opodstatneni, svuj puvod v necem a podobne.. |
| JiBi* | 51820 |
|
|
7.3.2011 18:14:48
Darované vajíčko bylo součást mého těla a má tu výlučnou vlastnost, že z něj může vzniknout nový život. A tím, že je vajíčko moje, cítím za ten případný nový život zodpovědnost, ale vzhledem k tomu, že nejsem schopná život toho nového člověka nijak ovlivnit, tak proto je pro mě nepřijatelné darovat vajíčko.
|
| Ananta | 97295 |
|
|
7.3.2011 18:07:09
Tabitho, v tomto s tebou souhlasím, je to asi i vzpoura proti..., v jistém smyslu, ale těžko se mi to píše, když vím, že pro spoustu lidí je dítě smyslem života... na druhé straně zase soucit.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.