Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tvoje horší já | 57363 |
|
28.8.2009 21:31:08
Nikdy bych to nedělala.
Už jen proto, že hormonální kúra před odběrem vajíček ti totálně rozhodí organismus. Není to ničí morální povinnost. Naopak. |
| amanda |
| • |
28.8.2009 21:29:52
Ahoj, my máme dítě z darovaného vajíčka. Samozřejmě tomu předcházely roky léčení, nějaká nezdařená IVF a tak. Měli jsme též zažádáno o adopci, ale čekací doba je tak strašně dlouhá (i když jsi dost tolerantní k tomu, jaké by dítě mělo být), že bychom se ho dočkali tak do důchodu (viz leta předchozího čekání, léčení atd). Zezačátku jsem to hrozně řešila, zda do toho jít. Pak jsme celkem dlouho čekali na dárkyni - myslím nejmíň půl roku, spíš dýl. Když mi zavolali, že se našla, ano, cítila jsem vděčnost k oné ženě. Stálo to asi 20 000. Jak jsem zjistila , že jsem těhu, už mě nikdy nenapadlo na to myslet a po narození dcerky už vůbec ne. Kdyby to bývalo vyšlo s tím adopčetem, nebo kdybych zázrakem měla vlastní, asi bych to prožívala podobně - už to tu pár lidí hezky popsalo. Mateřství asi není jen o tom vajíčku. Tolik můj pohled na věc.
|
| barkula | 43044 |
|
|
28.8.2009 20:59:18
no to prý dávaj jen někde v Praze a tam je to myslím o jiných penězích,takže pro ty holčiny to asi taky moc nebude,o))))i když možná se najdou,co jedou tam,aby dostaly tolik,ale to je pak o tom,jestli se to pak ještě oplatí,o)))))))))
|
| Jana |
| • |
28.8.2009 20:57:01
Já to také nevím, kolik holek do toho jde pro peníze či z morálního hlediska. Ale pokud někde dávají i 23 tisíc, tak bych se moc nedivila finančních motivací u některých.
|
| barkula | 43044 |
|
|
28.8.2009 20:47:07
no nevím,možná kdysi to dělaly holčiny"jen pro prachy,co jsem slyšela,holky mlaďunké,školačky,ale už jsem dlouho neslyšela,že by takto někdo řešil své finance,i když popravdě i to třebas u mě roli hraje,přiznám se bez mučení,že kdybych to měla podstoupit zadara,tak asi do toho nejdu,o))
|
| barkula | 43044 |
|
|
28.8.2009 20:44:47
tím chci říct,že "tyhle peníze" je spíš jako kapesný,když pominem fizické věci,kde je psychika,atd.
vždycky jsem tvrdila,že bych do toho nikdy nešla.ted sice jdu,ale jen proto,že já osobně mám už zkušenost a vím co to semnou dělá,ale znám holčiny,co to nesou blbě a těm teda-klobouk dolů,když to dělá pro cizí. |
| Jana |
| • |
28.8.2009 20:44:20
No, právě že se mi nelíbí, když to někdo dělá jen pro peníze, ale líbí se mi, když chce někdo pomoci jiné ženě. Mně se ta představa pomoci ženě, která nemůže mít dítě, líbí. Sama děti ještě nemám.
|
| barkula | 43044 |
|
|
28.8.2009 20:41:44
Jani myslíš,že tohle se dá dělat "jen" pro peníze?samozřejmě,že asi každá očekává za to nějaký obnos,ale ty by ses nechala píchat,uspávat a hrabat do sebe jen tak za hezký úsměv?
|
| Jana |
| • |
28.8.2009 20:39:44
Já dárkyně vajíček i obdivuji. Nechají do sebe píchat, snáší mnohé nepříjemnosti, ale chtějí někomu pomoci. To je přeci hezké. (Pominu, když to dělá někod jen pro peníze).
|
| barkula | 43044 |
|
|
28.8.2009 20:35:53
no nevím,já mám teda výkyvy nálad jak prase a při stimulaci mi přišlo,že jsem mnohem hodnější,klidnější,tak nevím,o)))))jenže já měla extrémně supr"příznaky",o))))))já se normál bojím a to nehorázně,jehel a při tonhle jsem si skoro užívala,když se ta jehla zabodla,o))))asi teda je v tom i to těšení na mimi,což při darování není,tak nemůžu posoudit jak mi bude teď,ale celkem se těším,o))))už jen to,že mě se nedaří,ale druhé mamině snad dopřeji ten zázrak-miminko mít,o)))
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.