Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martina a holky 02,08 | 85406 |
|
|
28.8.2009 14:41:00
Jano, zkus třeba tohle a vyber si podle kraje http://www.firmy.cz/Prvni-pomoc-a-zdravotnictvi/Zdravotnicke-sluzby/Zdravotnicka-zarizeni/Prvni-pomoc-a-zdravotnictvi-Zdravotnicke-sluzby-Zdravotnicka
Je to nejlepší najít si to někde blízko bydliště, budeš tam často jezdit. Já jsem si tam zavolala a objednala na konzultaci, kde mi Dr. vše vysvětlil jak to bude probíhat. Pak jsem musela přinést výsledky z cytologie od mého gynekologa a pak jsem byla na krvi a genetice. Teď jen čekám na výsledky. Musíš mít věk do 35 a musíš být zdravá, to ti vlastně udělají testy tam. |
| balka+Marťa10/06+Marek08/08 | 41742 |
|
|
28.8.2009 14:38:46
Víš co taky jsem se o to zajímala - jsem z Brna a ve 3 klinikách mě odmítli že jsem moc stará. I když mají v kritériích do 35 let. Asi jich mají zrovna dost nebo co. Ve čtvrté jsem byla na genetice a měli mi volat výsledky už na začátku srpna. Takže se na to asi taky vykašlali, možná jsem pro ně už taky stará. Škoda, chtěla jsem pomoct - sama mám první dceru z IVF a vím jaký je to boj.
|
| andie77 | 92182 |
|
|
28.8.2009 14:21:52
Já jsem nad tím před rokem uvažovala, šla bych do toho, byla jsem plná euforie, že MÁM dítě, kolem sebe hodně kamarádek, kterým nejde dlouho otěhotnět. Přišlo mi to jako "udělat taky někomu radost", dopřát mu ten pocit, udělat něco pro svého bližního, dobrý skutek, atd.
Jen zrovna v té době kamarádka šla na odběr svých vajíček a píchala si ty hormony (na stimulaci? teď nechci kecat), aby jich měla na odběr více a měla na to docela špatné reakce a zdravotně to špatně snášela. Samozřejmě, někdo na to zareaguje špatně, někdo v pohodě a je fit. Já měla v té době roční dítě a nedovedla jsem si představit, že bych nemohla třeba měsíc fungovat psychicky a fyzicky a dítě na krku, takže jsem to zatím odložila ![]() Myslím, že do toho žena má jít s naprosto jasnými pocity a bez těchto pochyb "běhá mi někde dítě". Já to tak neberu, vajíčko mi přejde jako "shluk buněk". Pouze vajíčko oplodněné mým mužem, mnou donosené, porozené, vypiplané, vychované = moje dítě. Spíš jsem se setkala s těmito reakcemi v okolí, taky se mě ptali, zda bych to tak nebrala, po mém ujištění, že ne, tak stejně do mě ryli, že by to přišlo v budoucnu a "rvala bych si vlasy" a došlo by mi to potom. Což vím, že by tak nebylo. |
| Jana + 3 rošťáci | 62541 |
|
|
28.8.2009 14:10:46
Zatím nejsem v žádném centru, nějak se mi nedaří na netu najít nic blízko k mému bydlišti. Jsem z Karvinska, takže nevím.... Pokud víš nějaké stránky, kde se o tom více píše, tedy o centrech, kde je možné se "hlásit", tak mi to napiš.
|
| Petulqa a Martínek 03/09 | 86384 |
|
|
28.8.2009 14:08:07
ráda bych, ale sama pořádně nevím!!!myslim, že Ti tu holky napíší spoustu informací, ale i přes to si zavolám do toho centra a zkusím si domluvit schůzku..tam mi řeknou nejvíc, některé požadavky se mění, záleží v jakém centru se nacházíš...
hodně štěstí...![]() |
| Jana + 3 rošťáci | 62541 |
|
|
28.8.2009 13:57:31
Můžeš mi, prosím, napsat, co vše je potřeba, aby se ze mne mohla stát dárkyně vajíček? Je mi 32 let a mám tři děti.
|
| X E N A | 99811 |
|
|
28.8.2009 13:49:21
Je to parádní a jdi do toho. Prostě si říkej, vyšlo? Nevyšlo? Kdo ví...
Určitě uděláš obrovskou radost budoucím rodičům a myslím, že pokud je někdo tak zoufalý, že nemůže mít děti a chce je získat právě přes darované vajíčko, tak že bude určitě dítě milované. A to je asi to nejvíc, co může dítě pocítit. |
| Jaana2 | 62013 |
|
|
28.8.2009 13:47:52
Nemůžu to udělat ze zdravotních důvodů, ale pokud bych mohla, určitě bych to udělala a bio bych neřešila. Sama jsem měla problém s otěhotněním ( a to jen malý) a znám z okolí několik žen, které myl ten problém FAKT velký a jak velké bylo nebo je jejich trápení. Darování vajíčka je velmi chvályhodný čin a těm, kdo to udělají se klaním. Jestli o tom uvažuješ, tak se zkus oprostit od toho, že by někde běhalo Tvoje dítě, ale zaměř se na to, kolik štěstí bys dala někomu jinému. Nevím to samozřejmě jistě, ale myslím si, že ženy, které mají dítě z darovaného vajíčka nebo spermie je berou jako VLASTNÍ a jen prostě vědí, že se tam můžou vyskytnout i jiné povahové nebo fyzické rysy než jsou v jejich rodině a to je to nejmenší v trápení po dítěti
|
| Žížalice | 87481 |
|
28.8.2009 13:42:48
Já vajíčka darovala a jsem za to ráda. Nad tím, jestli někde běhá "moje" dítě nebo ne, nepřemýšlím. Mohlo to vyjít a nemuselo. Mě to netrápí. Jednak proto, že za svoje dítě bych měla i dítě např. adoptované, o které bych se starala (takže nehraje roli genetika), a jednak, pokud si někdo tak moc přeje miminko, že podstoupí oplodnění darovaných vajíček, vím jistě, že se bude mít dobře, pokud bude. Víc nad tím nedumám.
Vím z rodiny, jak moc těžké je pro ženu smířit se s tím, že vlastní dítě mít nemůže (ani z cizích vajíček). Proto jsem ráda při představě, že třeba díky mě je někdo šťastný, že jsem přispěla ke zrození vytouženého miminka (nebo to aspoň zkusila). |
| Martina a holky 02,08 | 85406 |
|
|
28.8.2009 13:39:01
A s tím svědomím, že ti někde běhá dítě, přeci se ani nedozvíš jestli se ten celý proces povede a ta žena dítě donosí. Není to vždy 100%
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.