| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 3804  [Dalších 2754 >>]
Abigail* 76789
31.5.2014 13:09:35
Moje máma má teď boreliózu už potřetí. Klíšťata neuvěřitelně přitahuje. Klouby ji bolí dost. Praktická doktorka ji dokonce poslala na vyšetření do nemocnice do Brna (teď nevím jistě, jestli na infekční), tam ale nic extra nenaznali, takže máma jen vyfásla antibiotika na 14 dní.
Chrysantéma 100475
31.5.2014 12:03:33
Ano,myslím,že to je velice dobrý tah...Wobenzym pomáhá směřovat ATB přesně tam,kde je zapotřebí a zvyšuje jejich účinnost.~x~
Natascha 56212
31.5.2014 11:48:57
Janet, bolí mě šíje, hlava, nohy, vlastně všechny klouby.. pohybuji se jen s velkými obtížemi a bolestmi. O klíštěti taky nevím, žádný flek jsem neměla.
Natascha 56212
31.5.2014 11:46:03
Chrys, díky. Beru Wobenzym - myslíš, že to má smysl?
Malea 84697
31.5.2014 11:43:27
Má ji většina mých kolegů (lesáků a myslivců), říkají tomu s humorem "pracovní úraz". Nijak si nestěžují, ale to jsou drsňáci, takže ne typický vzorek populace:-). Má ji i moje matka, už několik let a pořád ji bolí hlava a klouby. Dr. jí řekla, že to má už napořád.Klíště chytla na vlastní zahradě.
Chrysantéma 100475
31.5.2014 11:30:17
Nat,

moc Tě nepotěším...

http://www.borelioza.cz/cs/co_je_lymska_borelioza/?

Ještě bych zkusila PM Chlamydil extra

http://www.purusmeda.cz/inshop/viry-a-bakterie/pm-chlamydil-extra-60tbl.html
Janet+sluníčko:-) 75570
31.5.2014 10:57:43
Natasho, a jak je ti "blbě"?
Dceři zjistili boreliozu před dvěma týdny. Už dva týdny bere antibiotika. Ještě týden je brát bude. Duomox 500. Je jí osm let.
Přišlo se na to náhodou. Když měla hroznou nenadálou bolest hlavy. zašla jsem s ní na různé odběry. a poslali nás taky na neurologii. Z odběrů vyšla pozitivní "jen" borelioza. Ale z eeg z neurologie vyplývá prý (dle neuroložky) že tu bolest hlavy nemá z boreliozy - neuroboreliozy. Že tam ten nález vypadá na eeg jinak.
Kromě toho že ji občas bolí hlava - už ne tak šílená bolest jako tehdy v noci - se zvracením. Stěžuje si občas na to, že ji štípe pod kůží určité místo (pokaždé jinde). Občas jí naskočí nějaký flíček a zase zmizí. Jinak nic nepozoruju. Živá je pořád stejně. Takže lítá furt jak tryskáč, má diagnostikovánu hyperaktivitu....
Co ještě pozoruješ na sobě?
Jinak vůbec nevím, kde to chytla. Klíště neměla. Žádný takový flek, který popisují na netu, taky ne.
Akorát vím, že měla vloni v létě pár štípanců, které jí dost jakoby natekly. Říkala jsem si, že má asi alergickou reakci na hmyzí štípnutí (asi ovád, komár?). Ale klíště žádné. Takže to už má asi od loňska.
Ty to máš něco čerstvého? nebo taky od loňského léta? A jak jsi na to přišla?
Natascha 56212
31.5.2014 10:35:12
Přesně tohle jsem potřebovala vědět.~a~
Natascha 56212
31.5.2014 10:15:00
Jaké máte osobní zkušenosti s touto nemocí? Za jak dlouho vám zabrala antibiotika? Já se v tom plácám už několik týdnů a je mně pořád stejně blbě.~:(
.kili. 125672
24.5.2014 8:57:48
"spíš by nás asi zajímalo, jak se projevuje, co? "

moc nerozumím smyslu citované části Vašeho sdělení. Nicméně pokud je to forma žádosti o popis klinické manifestace ehrlichiové nákazy, pak stručně :

- Granulocytární a monocytární ehrlichióza (nezaměnit s borrelia lymphocytomem) jsou si podobné - nejsou příliš četné ani v Evropě ani v USA, jejich průběh je rozmanitý od asymptomatického až po fatální.

Nekomplikované onemocnění trvá cca týden, prvně nespecifické příznaky - třesavka, horečka, pocení, bolesti v krku, ztuhlost a bolesti svalů, kloubů, hlavy. Někdy je postižen jeden nebo více orgánových systémů - hlavně trávicího, respiračního a nervového a to pak příznaky těnmto postižením odpovídají - nauzea, zvracení, bolesti břicha, průjem, nechutenství, ztráta tělesné hmotnosti, bolest v podžebří a hepatosplenomegalie, nebo od kašle až k atypické pneumonio, případně příznaky aseptické meningitidy. Krom toho lze zastihnout zvětšené uzliny, vyrážky, petechie, akrální otoky,

Závažnější průběh a komplikace jsou u imunokompromitovaných osob při formě granulocytární, kdy dochází k dechové tísni a selhání ledvin a poruchám vědomí, případně i DIC.

obecně pak je tu imunosupresivní působené ehrlichií a z toho plynou superinfekce
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 3804  [Dalších 2754 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.