Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2013 20:56:24
Vetsinou se drzim zpatky ale ted mam pred ocima doktora Strosmajera a cituji -
"Vy k.... .......!" Je to od Tebe jasna provokace, tak si trhni... |
| .kili. | 125672 |
|
8.10.2013 20:54:50
" boreliózu může přenášet kterýkoliv savý hmyz"
doložte mi prosím toto tvrzení jediným seriosním důkazem |
| .kili. | 125672 |
|
8.10.2013 20:53:56
"jsem docetla, ze prenaset boreliozu mohou uz i ovadi..."
- nikdo na světě dosud neprokázal jiného přenašeče borrelií než je klíště - podle Vašeho popisu by se ovšem o borreliosu - časné lokalisované onemocněmí (erythema migrans) jednat mohlo, ale to by jistě nebylo ze srpna - obrázek není vidět |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
8.10.2013 20:53:08
Ono to onemocnění může probíhat tak různě..někdo má všechny příznaky, někdo jen něco. Je lepší to dr. ukázat, neléčená borelióza může mít dost drastické konce.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
8.10.2013 20:51:51
Obrázek sice nevidím, ale boreliózu může přenášet kterýkoliv savý hmyz. Jestli to borelióza je, je fajn, že má flek a můžete to řešit včas, mnohem horší je bezpříznakové onemocnění zaměnitelné třeba s virózou. I kdyby to borelióza byla, bude podchycená v začátku, kdy se dá vyléčit.
Má nebo měla nějaké další příznaky - únavu, teplotu a tak? Určitě bude ok. ![]() |
| Fiba71 | 133533 |
|
|
8.10.2013 20:48:33
A stím se chodí k lékaři? Snad až jestli bude mít nějaké příznaky eventuelní choroby, ne? Co jako kdo teď bude léčit?
|
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2013 20:44:15
Jsem docela hodne vydesena - koupala jsem po delsi dobe dceru (7let, jinak ji uklada manzel) a na stehne bledej flek asi 9x13 cm s cervenym okrajem a uprostred vpichem.
Pri minulym koupani (ale to je uz nejmin 2 tydny zpet) jsem si tam vsimla MENSIHO CERVENYHO fleku a resila s ni, jestli se tam bouchla, poranila nebo neco... Kliste nemela - na tom miste bychom si ho vsimli, porad se chodila koupat. Posledni dva tydny v srpnu jsem byli na Korfu a tam ji (pry) na tom miste neco pichlo. Alespon to ted tvrdi, pry vcela - a my jsme ji to tehdy "nechteli verit" - ale ze tam mela zihadlo. No bodnuti vcely moc nezna, tak to beru s rezervou. Ted jsem docetla, ze prenaset boreliozu mohou uz i ovadi... A tech tam teda bylo... ![]() Ach jo, tak zitra k doktorovi.... Mate zkusenosti a tipy s leky a vubec? |
| :)) |
| • |
21.9.2013 13:17:21
Na sirku naberu trochu krému a točím kolem - po jednom dvou obkroužení se klíště samo pustí a zachytí na sirce.
Dělám to tak více než 30 let a boreliózu u nás nikdy nikdo neměl, přestože jsme klíšťat měli desítky. Takže ten návod proti borelióze asi není univerzální. |
| KimLoren | 62713 |
|
|
21.9.2013 11:36:43
Vytrhnu si vlas, udělám smyčku, navleču na klíště, utáhnu, a za chvilku se pustí.
|
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
21.9.2013 7:11:17
S klíštětem do nemocnice bych letěla, jen pokud by ho děcko mělo v tom oku. Klíšťata nosíme z každé prochátky, tak 3 denně každý, lítat s tím do nemocnice, to bychom od dubna do listopadu nedělali nic jiného.
To rychlé vytrhnutí klíštěte mě překvapilo, měla bych strach, že to dopadne jako u Kukuřice. Napřed jsme mastili, pak pořídili pinzetu na klítata a viklali, pak koupili Ixoderm - moc nefunguje, mmch. Doteď nevím co je nejlepší. Syn nesnáší pinzetu, ale Ixoderm zabere napotřetí a to ještě ne vždycky, takže holt trápím neviňátka... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.