| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1170] Názory 11711180 z 3804  [Dalších 2624 >>]
Palac + 1 74013
14.9.2013 13:44:41
tyteploty (max 38) trvaly ani ne 24 hodin- jinak zadyn priznaky nemel. mylsite, ze prvni faze by mohla mit i takhle lehky prubeh?
.kili. 125672
14.9.2013 13:38:18
flaviviry by mohli testovat skrze PCR, to by se asi trochu podražilo,
promořenost klíšťat flaviviry je v různých lokalitách různá, přítomnost flaviviru v kíštěti ještě nezavdává vznik onemocnění,
dítku je dobře, OK, mějte na paměti dvoufázový průběh klíšťové encephalitidy
borreliová neuroinfekce to jistě není bez ohledu na nález z laboratoře
Palac + 1 74013
14.9.2013 12:48:28
jinak syn uz je dneska uplne v pohode. bez teplot, zivej.
Palac + 1 74013
14.9.2013 12:47:34
testuji na encefalitidu:
http://www.testboreliozy.cz/postup-objednani-testu-klistete.html

a jak jsem koupila, tak prodavam. lekar, ktery mi vcera z laborky iniciativne volal a nabadal me, abych jela se synem na pohotovost, rikal ze:
- nekdy se muze stat, ze te testovaci latky je tam podlimitni mnostvi. pak jim pozitivni kliste vyjde jako negativni. ale pry se to stava malokdy
- klistat infikovanych borelii je celkem dost (pry cca kazde treti, ktere testuji), kdezdo encefalitida je (navzdory silne medialni masazi) dost ridka

v laboratorni zprave, ketrou mi zaslali, je mimo jine toto:
---

Pro detekci viru klíšťové encefalitidy a Anaplasma phagocytophilum byla využita vysoce citlivá RealTime PCR metoda.
Palac + 1 74013
14.9.2013 12:43:46
testuji na encefalitidfu, borelie ehrlichie a :
http://www.testboreliozy.cz/postup-objednani-testu-klistete.html
.kili. 125672
14.9.2013 11:24:07
" mi volali a rikali, ze se muze stat, ze kliste ma v sobe tech tetsovanych latek podlimitřni mnozstvi"

zřejmě v tom mají zmatek.

- klíště přisáté před 14 dny jistě není příčinou borreliové neuroinfekce

- pokud by mělo jít o infekci flaviviry (tedy o klíšťovou encephaliotidu), pak je možné, že by uvedené klíště infekci přenést mohlo, ale že by ta laboratoř vyšetřovat klíšťata na přítomnost flavivirů, to bych si troufnul s úspěchem pochjybovat
kj.
  • 
14.9.2013 10:50:01
klíště testují jen na borelku a netestují na klíšťovou encefalitídu, ne? Ale s největší pravděpodobností to bude normální, běžná viróza.
vertigo 92133
13.9.2013 18:44:43
Může to být encefalitida, ale nejspíš nebude ~6~ Začal podzim, děti ve školkách, to přímo nahrává různým virózám (dcera před chvilkou kýchla a vyletěl z ní obr-sopel) a navíc, pokud měl horečku v noci a teď je veselý a jí, tak se jeho stav nejspíš nijak nehorší. Jak už tu zaznělo - uvařit čaj a přečíst pohádku ~;)
Palac + 1 74013
13.9.2013 17:39:02
vim, ze plasim.

nedlao mi to a psala jsem to te laborky. obratem mi volali a rikali, ze se muze stat, ze kliste ma v sobe tech tetsovanych latek podlimitřni mnozstvi, v tom pripade jim vyjde jako negativni, ac infikovane je.
lekar z laborky me nabadal, at urcite radej jedu se synem na pohotovost.

volala jsem na pohotovost, konzultovala to s lekarkou a ta ze stejnych informaci vyvodila, ze zatim je zbytecny jezdit. ze to bude spis viroza.
Líza 17721
13.9.2013 16:26:46
A ono není normální, že když má dítě teplotu, tak ho u toho bolí hlava? To bys musela kvůli encefalitidě šílet furt (není jen klíšťová, je i mnoho dalších). Uvař mu čaj, přečti mu pohádku a buď v klidu.
[<<Předchozích 1170] Názory 11711180 z 3804  [Dalších 2624 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.