Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hahu | 88893 |
|
29.7.2013 18:28:36
děkuji moc všem. Nakonec jsme raději k paní doktorce dnes zašli i když dnes již skoro nic není vidět (měla jsem to vyfocené na mobilu). Podle dr. to na boreliózu naštěstí nevypadá, doporučila mi ale pro jistotu za 6 týdnu zajít na test na protilátky.
|
| .kili. | 125672 |
|
29.7.2013 8:33:02
- "minulý týden něco štíplo (nejspíš muchnička), V pátek se ale flek zvětšil asi na 7 cm a byl hodně červený a prostředek, který byl původně červený, byl světlý.
v sobotu ten flek hodně zesvětlal a dnes už není vidět skoro vůbec, může případná skvrna od boreliozy takhle rychle zmizet?" Erythema migrans bez terapie pozvolna narůsté až do 15 cm a potom mizí, typicky během týdne až dvou, za dva dny skoro jistě ne. Pokud šlo o muchničku, pak krom alergické reakce je možnost bakteriální celullitidy. Zardění tedy provází svědění a/nebo bolest (stejně tak u EM) |
| .kili. | 125672 |
|
29.7.2013 8:22:36
- "Mě dr říkala, že flek od klíštěte, který značí boreliozu, se výjimečně může udělat i na jiném místě, než bylo přisáté klíště."
to není až tak vyjímečné, ba je to téměř typické pro časné disseminované onemocnění, to se od časného lokalisovaného liší m.j. inkubační dobou - "Blbé je, že z krve se borelie pozná nejdřív za 3 až 4 týdny po kousnutí," pokud míníte protilátkyx, tak spíše za 6 týdnů - "někdy se ukáže až po půl roce," nmíníte skvrnu ? to je, tak nepozději do 30 dnů v místě vpichu nebop do 12 týdnů na jiníém místě |
| vlad. | 38059 |
|
|
28.7.2013 23:11:17
jmenuje se výstižně erythema migrans a může se chovat nevyzpytatelně
|
| Tragika | 61116 |
|
|
28.7.2013 22:37:14
Boreliozu jsem měla 2x a nikdy jsem nezaregistrovala žádný flek .
|
| donjamimonja | 107675 |
|
|
28.7.2013 22:31:01
Mě dr říkala, že flek od klíštěte, který značí boreliozu, se výjimečně může udělat i na jiném místě, než bylo přisáté klíště. Ted to taky hodně sleduju, páč jsem těhu a klíště jsem před několika týdny měla...Blbé je, že z krve se borelie pozná nejdřív za 3 až 4 týdny po kousnutí, někdy se ukáže až po půl roce, někdo má flek, někdo ne, někdo příznaky jako při chčipce, někdo nemá nic...Takže záludná je v tom, že se často nediagnostikuje a nemoc v těle propuká a může dojít do nebezpečného stádia...Já mám z klíšťat hrůzu, ted skoro až fobii...Asi bych k dr šla a testy bych určo ve správný čas chtěla.
|
| Evista | 25207 |
|
|
28.7.2013 22:08:43
Měla jsem tohle 2x a 2x to byla kožní reakce na kousnutí hmyzem (i klíštětem). Přesně jak popisuješ. První dva dny malý flíček, třetí a čtvrtý den flek alááá borelióza a další den už skoro nic a ještě další den už nic.
|
| Hahu | 88893 |
|
28.7.2013 21:39:05
Dceru minulý týden něco štíplo (nejspíš muchnička) měla tam asi 2 dny centimetrový červený flíček, předpokládala jsem,že je to jen infekce.
V pátek se ale flek zvětšil asi na 7 cm a byl hodně červený a prostředek, který byl původně červený, byl světlý. Dr. už jsem se nedovolala, takže jsem počítala s tím, že k ní zajdu v pondělí, ale už v sobotu ten flek hodně zesvětlal a dnes už není vidět skoro vůbec, jen tam má tvavší jakoby víc opálenou kůži. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jestli může případná skvrna od boreliozy takhle rychle zmizet? Zítra dr. zavolám, nevím, jestli má vůbec smysl tam chodit, když už skoro nic neuvidí. Klíště měla dcera asi před 3 týdny, ale na jiném místě a skoro hned jsem ho vyndala, navíc by to asi byla velká náhoda, že by seflek udělal jinde přesně na místě, kde jí něco štíplo... |
| .kili. | 125672 |
|
25.7.2013 8:59:52
opr. : "... a pro těhotné a malé děti pak Rifampicin "
|
| .kili. | 125672 |
|
25.7.2013 8:58:38
"poměrně nově diagnostikované "
onemconění rozpoznáno v oce 1987, detekce mikroba v roce 1990. Dnes rozlišuejeme monocytární ehrlichiosu (HME) danou infekcí Ehrlichia chaffeensis, granulární anaplasmosu (HGA) z infekce Anaplasma phagocytophilum, a Ewingovu ehrlichiosu způsobenou Ehrlichia ewingii. Terapie je doxycyklin (alteranativně tetracyklin) a úpro těhotné malé děti pak Rifampicn |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.