Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
14.7.2013 18:58:36
- "Vůbec nechápu vaši neúctu k pacientům a jejich zkušenostem."
Madame, možná krom ostatních věcí si pletete i-netovou chatu s ordinací. Já tu s žádnými pacienta nerozprávím. Apropos, za neúctu mám poskytovat péči na základě intuicí a ne na základě EBM. - "Vy dodneška jste schopen hlásat, že muchnička a komár nemůže přenášet boreliózu? " jednak to takto nehlásám, jednak skutečně nebyl podán ¨věrohodný důkaz o tom, že borrelie přenáší muchnička či komár, blecha či veš. - "Víte, že tím můžete hodně lidem uškodit,.." uškodí jim více ti, kteří ji vtloukajuí do hlavy, že každý červený flek po komárovi je příznmakem bortreliosy ¨- "že Vám třeba z hlediska vašeho postu" jakého postu ? - ""důvěřují a že budou brát tohle Vaše tvrzení za bernou minci?" já tu nepředkládám svá tvrzení, nýbrž soudobé poznatky vědy s odkazem na nejprestižnější servery světa. -- "přitm je to naprostá KRAVINA!" proVá jistě, proč ne, nikdo Vám nebrání si to myslet a držetr se svých představ - "Naší rodině ta jedna malá muchnička PŘENÁŠEJÍCÍ BORELIÓZU změnila naprosto celej život." existenci takové muchničky nelze zatím nijak dokázat. |
| .kili. | 125672 |
|
14.7.2013 18:50:41
- "Hm....tak před 20lety ze zahraničnímho sympouia už naše známá revmatoložka přinesla mezinárodní informaci, že přenašečem borelií může bt veškerý bodavý hmyz a v ČR se to dodneš ještě neví??? "
jak vidno z příspěvků, je mořné, že to někdo ví. Tedy že revmatoložka něco takového vypráví. Není ani tak podstatné, zda se to ví v ČR, jako zda to ví CDC. A to to skutečnmě - jak vidno - neví. Možná by to do něj měla ta rervmatoložka zavolat. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
14.7.2013 18:35:12
Vůbec nechápu vaši neúctu k pacientům a jejich zkušenostem.
Vy dodneška jste schopen hlásat, že muchnička a komár nemůže přenášet boreliózu? Víte, že tím můžete hodně lidem uškodit, že Vám třeba z hlediska vašeho postu důvěřují a že budou brát tohle Vaše tvrzení za bernou minci? přitm je to naprostá KRAVINA! Kam na ta svoje pitomá fakta chodíte? (aspoň vidíte rozdíl mezi faktem a názorem) Naší rodině ta jedna malá muchnička PŘENÁŠEJÍCÍ BORELIÓZU změnila naprosto celej život. ![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
14.7.2013 18:28:13
Hm....tak před 20lety ze zahraničnímho sympouia už naše známá revmatoložka přinesla mezinárodní informaci, že přenašečem borelií může bt veškerý bodavý hmyz a v ČR se to dodneš ještě neví???
Od té doby měla tato lékařka několik stovek pacientů, kteří měli boreliozu s klasickými příznaky - ale nikoliv od klíštěte. A znovu říkám, mojí mamku kousla hnědá potvůrka - muška, viděly jsme ji obě, na místě vpichu klasický flek, klasické příznaky, které ovšem tenkrát nebyly dostatečně známy. Konec příběhu jsem psala už několikrát. |
| .kili. | 125672 |
|
14.7.2013 16:58:21
"není mi jasné,proč by tomu tak nemohlo být... "
toje jeden z typů logických klamů. Podstatné ale je, proč by tomu tak mělo být, když ještě nikdo seriosně přenos muchničkou či komárem neprokázal. |
| .kili. | 125672 |
|
14.7.2013 16:56:41
- "klíště neměl,pokousala ho muchnička...přesná obrovská skvrna,světlý prostředek,ohraničená,bral atb,borellioza také byla prokázána"
muchnička velmi často přenáší jiné mikroby a kožní reakce je výrazná, často s průvodnou lymphangoitidou a regionální lymphadenii nebo lymphadenitidou. Atb terapie je OK, dokonce většina muchničkou přenášených mikrobů je ditlivá na TTC a AMOX, takže se to trefí při jednom. Dokud není podán přesný nález z laboratorního vyšetření, je věta "borrreliosa prokázána) toliko intuitivní, rwsp. aproximativní. |
| .kili. | 125672 |
|
14.7.2013 16:52:05
"mám vysoké protilátky proti borelióze"
nojo, to je taková dnes už skor běžná řeč. Nic moc ale nesděluje. |
| Marta |
| • |
14.7.2013 10:59:13
Tak věřila jsem odborníkům.
Bylo mi řečeno, že mám vysoké protilátky proti borelióze...dál už jsem to tudíž neřešila. |
| Veverka. | 132739 |
|
|
14.7.2013 10:58:53
Známý klíště neměl,pokousala ho muchnička...přesná obrovská skvrna,světlý prostředek,ohraničená,bral atb,borellioza také byla prokázána...Lékař mu řekl,že je to vyjímečné,ale že i komářia muchničky mohou být přenašeči...a není mi jasné,proč by tomu tak nemohlo být...
![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
14.7.2013 10:27:11
Žluťásku, souhlasím s Kilim, že takhle erytema migrans nevypadá. Modřina, 3cm průměr, načasování a ovád svědčí spíše na relativně běžnou reakci na toho ováda. Výbled není jedinou známkou erytema migrans - to je celkem dobře rozpoznatelné, i když taky ne vždy.
Obvoďák většinou erytema migrans pozná a pokud si není jistý, tak může flek sledovat a pak se rozhodnout, zda a jak léčit. Navíc erytema migrans se nemusí udělat vždy v místě přisátí klíštěte, ale i jinde. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.