| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 3804  [Dalších 2434 >>]
neznámá 91073
9.7.2013 12:59:24
Brala jsem ATB dost dlouho, nevím přesně kecala bych, ale asi 6 neděl. Jinak nic, jediný příznak byla skvrna, jinak nic a žádné následky nepociťuji.
wandaa 19129
9.7.2013 12:51:24
Ze svého blízkého okolí znám dva lidi, kteří boreliózu prodělali. Jednomu ji bohužel zjistili velice pozdě - léčil se s bolestí kolen na revmatologii, zhoršovala se mu pohyblivost, byl i hospitalizován na revmatologii. Léčba nebyla úspěšná a když si cca po roce vyžádal sám test na boreliózu, byl pozitivní a teprve tehdy dostal ta antibiotika. Celé to trvalo cca 3 roky, kdy asi půl roku byl téměř nepohyblivý, byl schopen udělat asi 20 kroků, to bylo vše. Dnes je jakž takž v pohodě, chodí, ale s následky - kulhání + kolébavá chůze.
Druhá byla moje kolegyně v práci, které se udělal právě ten červený flek, podle kterého hned věděli, co jí je. Dostala atb, normálně chodila do práce a vše bez následků. Měla ji takto dokonce 2x a vždy dobré.
Z doslechu vím ještě o člověku, který pracoval na nějakém exponovaném pracovišti na letišti a vinou boreliózy se mu jakoby zpomalily reakce, pomalu mluví, pomalu myslí. Do práce se už nevrátil a je v invalidním důchodu.
Lída+2 28136
9.7.2013 12:48:50
a´t si koupí lackobacílky, prootože ty ATB nejsou poslední.....

hodně dobře jíst, hodně spát, jogurty, preventan ještě pojídal manžel..

...celkem se z toho vylízal.....bohužel i po 2letech se dost rychle unaví......(tvrdí, že mu tak taky hůř myslí,ale já bych neřekla~d~)
Zuuuza 66577
9.7.2013 12:39:57
Vrátili jsme se z dovolené (bylo nás tam 5 rodin). Kamarádka si před týdnem na oné dovolené vytahovala klíště. Momentálně to vypadá, že dostala boreliózu... Fleky, slabost, únava, bolesti zad, nohou, šíje.. Dostala silná ATB. Podělte se o zkušenosti, díky ~x~ Máte nějaké následky?
Pavla45
  • 
5.7.2013 10:49:43
Jděte k lékaři-já měla to samé a byla mi zjištěna borelioza
Pavla45
  • 
5.7.2013 10:45:43
Ahojky,momentálně tyto prášky beru-mám boreliozu,jsem v půlce léčby a pokud si dám prášek hned po jídle tak v pohodě,ale jak si ho dám po jídle až později-je mi zle.Takže radím opravdu ho berte IHNED po jídle.
.kili. 125672
24.6.2013 22:07:07
"Před více než měsícem měla na ruce klíště a pak se jí udělal flek kolem ucha až do tváře. Jinak jiné žádné příznaky neměla. Paní doktorka nám hned nasadila dlouhodobě ATB. Na září jsme objednaní na infekční na kontrolní odběry. "

Pokud je diagnosa časného lokalisovaného onemocnění (erythema migrans) a je uzavedena patřičná terapie, není třeba žádných vyšetřební krve. Taktéž není žádný důvod pro omezení životosprávy po ukončení terapie.
Sabika
  • 
24.6.2013 15:56:01
Naše dcerka bude mít za pár měsíců dva roky a bohužel máme potvrzenou z krve boreliózu. Před více než měsícem měla na ruce klíště a pak se jí udělal flek kolem ucha až do tváře. Jinak jiné žádné příznaky neměla. Paní doktorka nám hned nasadila dlouhodobě ATB. Na září jsme objednaní na infekční na kontrolní odběry.

Tento pátek máme odlétat na dovolenou a já vůbec nevím, zda brát dcerku sebou. Ptala jsem se lékařky na infekčním a tam nám řekli, že není žádný problém. Zaléčéná prý je a máme jen dodržovat klidnější režim, být víc ve stínu atd. Vůbec nevím, jak se rozhodnout. Poradí mně prosím některá z maminek, která si tímto onemocněním se svým dítkem prošla? Zda cestovat či ne? Děkuji :-)
.kili. 125672
18.6.2013 6:56:03
" Muze boreliozu prenest i komar??? "

není pro to žádný důkaz.
koxtry 111191
17.6.2013 12:30:39
Dcera měla boreliózu v 5 letech. Na školkové zahrádce chytila tři klíšťata, asi 14 dnů po nich měla teplotu cca 14 dnů, stěžovala si na bolesti nohou a hlavy, měla nedoléčitelnou rýmu. Bohužel jsme si to nespojili a léčili jí na normální virózu.
Příznaky odezněly a nějakou dobu jí nic nebylo, až na zvýšenou únavu.
Pak jsme jeli k moři, a teprve ve slané vodě jí vylezl flek, na úplně jiném místě, než měla klíšťata. Flek zase pravidelně slézal.
Takže jsme léčili asi 2,5 měsíce po nákaze, ale to prý se ještě považuje za akutní stadium. Brala 4 týdny Duomox v nějakém silnějším ražení, kontrolní odběry za půl roku a za rok byly úplně v pořádku, i bez markerů (jako kdyby borelku nikdy neměla).

Měla klidový režim, neběhala, hodně pila, dostávala Chlorellu v celkem vysokých dávkách a zelený ječmen, laktobacily, vysoké dávky vit. C a zároveň procházela celkovou homeopatickou léčbou.
Přesto měla zjevné následky, hlavně v psychomotorice. Najednou si zase nezvládla zavázat tkaničky (ne že by nechtěla, prostě to nešlo, prsty se jí motaly jeden přes druhý), bylo tam zhoršení ve všech ostatních dovednostech-kreslení,psaní, sebeobsluha, orientace v čase a prostoru...do půl roku se všechno upravilo, ale chvíli jsem teda měla nahnáno, že se stopne ve vývoji.
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 3804  [Dalších 2434 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.