Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| culík +1 | 117857 |
|
|
9.5.2013 9:21:40
ivko, já tě chápu. Já když šla k naší MUDr., tak byla bohužel na dovolené a ta zastupují MUDra. se mě snažila naznačit, že za těmi příznaky hned vidím boreliózu. No viděla jsem správně, prostě jsem to cítila. Naštěstí jsem se nenechala odbít a dostal hned to ATB.
Jste dohodnutí na odběru krve kvůli zjištění borélky ? |
| Ivka3 | 115865 |
|
9.5.2013 9:20:53
Není jí vůbec nic, na nic si nestěžuje, jen ráno upozornila na ten flek, to je bolestivější místo, večer ho tam určitě neměla, fénovala jsem jí vlasy a to bych si toho určitě všimla, je to nepřehlédnutelné.
|
| Ivka3 | 115865 |
|
9.5.2013 9:19:37
Abych řekla pravdu, příliš nedůvěřuji...Má zvláštní přístup, spíš se mě ptá ve stylu tak co s tím provedeme?...
Ale nikdy jsem zásadní pochybení u ní nezažila, snad jen, že dává snadno atb.(potvrzeno z ORL) O lepší nevím. |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
9.5.2013 9:14:24
ospen je podle mě širokospekrální antb, takže v tom nevidím problém
nedůvěřuješ vaší dr? nebo proč se ptáš? |
| culík +1 | 117857 |
|
|
9.5.2013 9:14:05
Syn prodělal boreliózu ve 4 letech. Dostal DUOMOX antibiotika, prý je na to třeba fakt jiné než na klasické nemoci. Ale netuším, zda není OSPEN širokospektrální, to fakt netuším. Třeba to teď nasadila pro jistotu. Odběr krve na zjištění protilátek borélky se dělá stejně až nejdříve po 4-6 týdnech, dříve se to v krvi neobjeví.
A je hodně unavená, bolí jí nohy ? |
| Ivka3 | 115865 |
|
9.5.2013 9:08:10
Ahoj, dcera(3,5roku) má pravděpodobně lymskou borelizu, zjištěno dnes ráno jen podle fleku na zátylku(klíště jsme tam neobjevili, měla ho na břiše, tam žádný flek není). Mudr. nasadila Ospen. Nyní jsem na stránkách zabývající se boreliozou našla jiné vhodné léky na léčení. Prosím tedy o radu, nasadila dr. vyhovující atb.? Jde mi o to, že Ospen dává na angínu apod., tak jestli bude i dostatečně působit LB. Děkuji
![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
20.4.2013 20:52:21
no, ta moje to ví (s tím déčkem). B komplex mi rozmluvila. možná i proto, že moje děti v té době, kdy jsem se jí na to ptala braly hodně léků - na alergie a astma, spreje,... všude jsme vozili tašku léků. tak říkala, že ona by to nedávala, že toho do sebe perou i tak dost
![]() mě zase překvapuje ta lehkost, s jakou se lidi cpou Áčkem, přitom tak je také riziko předávkování - a nejen žlutohnědá kůže ![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
20.4.2013 20:47:53
U toho céčka je to s ohledem na to, že jde o kyselinu, celkem logické, když je nadbytek hodně velkej a dlouhodobej, přetížíš ledviny, udělají se ti šutry nebo tak něco (ale to musí bejt nadbytek fakt v megadávkách a dlouhodobě).
U béčka perorálním příjmem se jen tak nepředávkuješ. Zajímavé je, že dětská doktorka je schopna varovat před tímhle, kde reálné nebezpečí nehrozí, ale že by se mezi lidma třeba vědělo, že užívat velké dávky látek obsahujících vitamín D je problém, to ne... |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
20.4.2013 19:26:43
to vím taky, ale dětská dr. tuto metodu nedoporučila z tohoto důvodu
navíc mě překvapilo, když jsme asi před rokem četla článek o tom, že i nadbytek céčka může způsobit zdravotní problém (předávkovat se vit. C jsem myslela, že také nelze)![]() |
| Iva |
| • |
20.4.2013 16:18:09
ahoj, a co mají brát malinké děti?
Syn měl vloni boreliozu /veliký flek/, chytl klíště na udržované zahradě, bral hromadu antibiotik letos už měl klíště znovu, nacucané za uchem, dnes má horečku, po dvou dnech...nevím, zda má virozu či to souvisí s tím klíštětem /borelioza se u něj projevila až po 14-ti dnech/ a co encefalitida, hrozím se toho!!! |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.