| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

(?)
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 3804  [Dalších 2144 >>]
Pollyenka 97098
28.11.2012 17:00:14
Boreliozu aktuálně řeším s desetiletou slečnou. V létě měla dvě klíšťat /konec srpna/, před měsícem jsem zjistila, že má na prsou flek, hned jsme letěli k pediatrovi, který nabral krev, na tu jsme čekali tři týdny. Vyšla negativní a MUdr. nás poslal na dermatologii, tam jsme byli dneska, holka se svlékla a doktorka ihned diagnostikovala Boreliozu, fleky měla dva, jen jeden byl v pupíku a byl špatně vidět. Ten přes prsa byl opravdu velký. Byli jsme odesláni na Neurologii, s tím, že doporučuje sledování, protože flek je velký a dcera si stěžuje na bolesti hlavy, velkou únavu apod. Se přiznávám, že doteď jsem si myslela, že simuluje a že na sebe jen upozorňuje. No úplně mě bylo stydno.Dostala ATB na tři týdny - OSPAMOX 750mg. Sestřička dceři znova odebrala krev a lékařka mi řekla, že nesmím podceňovat to, že mi dcera řekne, že jí něco bolí,ale v současné době jakmile jí začnou bolet třeba klouby, tak máme jít hned k příslušnému odborníkovi. Musím říct, že se jí velikost fleku vůbec nelíbila a vzhledem k tomu, že nám pediatr řekl, že není nějaký problém z prodlení, tak na to se tedy zatvářila ošklivě ě řekla, že na toto se vyjadřovat nebude. Mám z toho hodně těžkou hlavu, dcera jezdí na koních a celkem aktivně vyplňuje svůj volný čas, což teď má utrum. Slzy z ní stříkaly na metry daleko, když jí to doktorka říkala. Málem jsem plakala s ní, jak mi jí bylo líto.
štěpánkaa 100291
28.11.2012 15:47:44
Olgavo, to je docela klidně možné, že to bylo tak, jak to píšeš. díky~x~
štěpánkaa 100291
28.11.2012 15:43:59
nasaďte přísnou logiku, pak má věta bude znít jinak, než ji reprodukujete~;)
.kili. 125672
28.11.2012 14:16:45
"to se u vás docela těžko pozná, co je otázka a co ironické pošťoucnutí už jsem to vysvětlila v jiném příspěvku "

tázací věta ukončená otazníkem je otázkou bez ohledu na to, kdo ji položil
Já jsem netušil, že RS je následkem borreliosy, Vy jste napsala, že tomu tak je. Zní to neuvěřitelně.
štěpánkaa 100291
28.11.2012 14:08:40
to se u vás docela těžko pozná, co je otázka a co ironické pošťoucnutí~;) už jsem to vysvětlila v jiném příspěvku
štěpánkaa 100291
28.11.2012 14:07:38
nepsala jsem, že se z boreliózy stala RS, psala jsem, že RS byla následkem~d~
Lída+2 28136
28.11.2012 13:49:36
Sookie, manželovi zabrali druhý...s odtupem. A´t to ještě zkusí.....já bych do alternativy nešla......

Znám jednu paní po borelce.....~Rv
.kili. 125672
28.11.2012 13:02:49
"A k Elise a WB, ani jeden test nneí 100% a borelióza se nedá 100% vyloučit po negativní Elise"

To se jistě nedá, ani jsem nic podobného netvrdil
Pam-pela 97353
28.11.2012 12:59:21
Opakováním vyšetření jsem myslela ten případ, kdy borelioza byla prokázána, přeléčena - testy prokázaly ústup.
Ale vím, že borelie už nezmizí, zůstávají a mohou znovu zaútočit, zřejmě tedy - znovu se pomnožit.
Říkám to laicky a právě toto mě zajímá.
V tom případě, že se ukáže jejich nárůst (spolu třeba s bolestmi kloubů, arytmií nebo silné dlouhodobé únavy,...), je zřejmě potřeba znovu nasadit ATB...
Pam-pela 97353
28.11.2012 12:56:21
Myslím si, že zákeřnost borelií je právě v tom, že se nechová příliš předvídatelně, jak by si lékaři (a jistě i pacienti) přáli.
Chtěli bychom vždycky všechno černo-bílé a podle nějakých postupů a tabulek, ale ono to tak v některých případech není. Silně analytickému člověku pak může leccos přijít nepravděpodobné....v horším případě nemožné (pak je to testy vyloučeno a dělá se, že to neexistuje).
Ale jako z osobního života vím, že MOŽNÉ je téměř vše :-).
Absolutní jistota v ničem neexistuje...a je potřeba přistupovat se respektem k některým věcem a bohužel boreliózu mnoho lékařů podceňuje, takže o respektu z ní není možné vůbec hovořit.
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 3804  [Dalších 2144 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.