| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.11.2012 21:37:34
no to ze boreliozu prenasi i jiny hmyz vim asi od roku 1993. Sestrenka ji mela od vcely, ja od klistete prave v tomto roce.
Co si pamatuju, ceska mudra na pohotovosti /byli jsme v cechach na dovce/ se taky netvarila nadsene, kdyz jsem ji upozornila na boreliozu /me na muj kruh na noze upozornila teta, mama sestrenice co si boreliozou prosla prede mnou/. Dala mi penicilin a pak po navratu do nemecka jsem si skocila na testy. Volali za dva dny ze mam okamzite prijit a nasadili nejaka sirokospektra atb...od te doby mam klid. A po navratu do cech chodim pravidelne jednou za cas na testy, jestli si to ty potvory nerozmyslely byt v klidu. Nikdo nikdy proti testum neprotestoval, dokor me na ne posila sam od sebe, ani jsem nevedela, ze je to potreba ![]() |
| Inka |
| • |
27.11.2012 21:37:33
Tenhle web bych doktorce určitě nedoporučovala.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
27.11.2012 21:37:12
No bohužel právě jsem hodně blízkým svědkem opravdu klasického neléčeného průběhu působení borelií, a ač jsem laik, mnoho informací tam uvedených jsem viděla na vlastní oči.
Nechtěla jsem děsit, spíš mě zarazilo, jak laxně naše dr. přistupuje k téhle nemoci a šmahem ji vyloučila pouhým okem. U nás na středisku se tedy informace rozhodně nevyvíjejí dopředu ![]() |
| Klauri | 95515 |
|
27.11.2012 21:35:55
no kvalitní WB je lepší
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
27.11.2012 21:34:02
...no a tak který test vybrat, prosím?
Na ceně zas tak nezáleží...zdraví je přednější, platit si to budeme sami. |
| Mab | 26777 |
|
|
27.11.2012 21:33:01
Zrovna tenhle web bych moc nestudovala, je psán laiky a podle toho samozřejmě i vypadá, některé informace jsou zastaralé, některé zbytečně a nesmyslně děsící. I ta léčba je tam nadhodnocená, věda včetně infektologie se vyvíjí a terapie, testy apod. se prostě vyvíjí také a různě se upravují.
Jinak je fajn, že se na netu dá najít spoustu informací, ale chce to vždy potvrdit z více zdrojů a udělat si vlastní názor i s pomocí lékaře. V rámci třeba diskuze s lékařem, je-li to možné. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
27.11.2012 21:32:06
Na neurologii mají asi také zkušenosti, co ta nemoc dokáže
, to bylo právě kdysi u nás, vidí ty "konce" - rozvinutější formy.Ale právě praktičtí lékaři se setkávají s těmi prvotními projevy, kdy je tahle nemoc nejlépe a beze zbytku léčitelná. Jsem trochu zápasila s myšlenkou, že bych k dr. zašla s adresou tohoto webu, aby se s ní seznámila, ale asi se neodvážím ![]() . |
| Klauri | 95515 |
|
27.11.2012 21:31:30
Elisa je nepřesná a WB zase záleží jaké používají sety...
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
27.11.2012 21:28:41
Ano, manžel půjde na testy příští týden a také si je musí sám zaplatit (doktorka byla neoblomná, že jsou ty testy příliš drahé a zbytečné)...koukala jsem na ten web a musím nastudovat co a jak
, abych věděla, kdyžtak už oč požádat. |
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
27.11.2012 21:22:55
Tak já mám zatím dobré zkušenosti, testy na borelii mi dělali na neurologii, přidali tam i další (chlamydie a ještě něco). Jinak tyhle informace co píšeš, tak to můj praktický dr. i neurolog věděl. A oba mě upozorňovali, že flek po kousnutí ani nemusí být.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.