| katyn | 100343 |
|
|
25.6.2012 21:38:29
Já mám na klíšťata spay OFF a ten voní příjemně. Ale otázka je, jestli to z toho oblečení nevyprchá.
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
25.6.2012 21:36:35
Syn dostane sprej sebou a vedouci jim kazde rano nastrika obleceni sama. Jinak mame nejaky tekuty s pumpickou a ten nesmrdi, dokonce voni. Ja mu pro jistotu prolila veci levandulovym olejem a boty teatree, protoze si rikam, ze snad to aspon komary odradi, kdyz uz ne rovnou i klistata. No, uvidime, ale jede na civilizovane tabory, kde berou i male deti, tak jsou zvykle je kontrolovat, tak predpokladam, ze kdyz uz by kliste mel, dozvime se to.
|
| Gabi 005 | 98921 |
|
|
25.6.2012 21:32:04
V neděli syn odjíždí na 14 dní na tábor.Sprej dostane,béčko dáváme asi týden a náramky koupím,ale četla jsem tu v nějaké diskusi/bohužel jí jako naschvál nemůžu najít/,že některá maminka stříkala všechno oblečení a boty sprejem proti klíštatům předem.Přijde mi to jako dobrý nápad,na druhou stranu-musí to být děsný smrad...nebo snad je nějaký sprej který tolik cítit není?A další otázka-jak dlouho to bude na oblečení účinné?Určitě uvítám i radu na druh náramku.Díky.A vůbec jakoukoliv radu uvítám.....
|
| .kili. | 125672 |
|
22.6.2012 17:39:10
- "Predpokladam, ze s testu bezne provadeneho Elisa 7dni po zakusu vyjde negativni vysledek. Protilatky se takhle brzy netvori, nebo ano ?"
Předpoklad a jistota jsou odlišné věci. Krom toho, i kdyby Anti-borrelia/IgG, resp. IgM skrze ELISA nebyly detekovány, neznamenalo by to zbytečnost vyšetření. - "co delat s lekarem, co EM nepozna." No, nevím sice, co oním EM míníte, ale když to poznáte sama, nemusíte mít o toho lékaře starost, že. Jinak, dovedu si dobře představit řadu vyrážek, jejichž rozpoznání a pojmenování není až tak snadné, kor ne v jejich jisté vývojové fázi. - "co jineho zbyva. Informace z internetu, nebo spatne informace od lekare. " jak komu, každého volba je to svobodná. Já bych řekl, že nejvýhodnější je svobodně si správně zvolit. Když se Vám porouchá auto nebo PC či pračka, také nehledáte na i-netu, kdežto hledáte pomoc odborníka. A ohledně i-netu jen tolik, že skrze něj lze vyhledat spousty informací, ale obtážně se dá poznat ty, které jsou pravdivé. A že těch falešných dají se najít přehršle a jsou někdy i značně nebezpeční prozdraví těch, kteří jimi řídí, zejména pak pro jejich děti. |
| .kili. | 125672 |
|
21.6.2012 19:47:46
- "Aha, a kde se tedy doberu tech spravnych informaci ?"
řekl bych, že u lékaře,který se věci věnuje - " lekarka, ktera si neni jista EM, tvrdi, ze je to alergie a da kortikoid, ale pry pro jistotu udela test na boreliozu. A to asi 7 dni po zakusu. Co z takoveho testu muze vyjit ? " nevím, o jaký test se jedná, mohou z něj vzejít různá poznání, z nichž mnohá mohou být i zásadní. - "Jak muze clovek takovemu lekari verit." to nevím. Nicméně má možnost svobodné volby toho, kterému věří. - " tento postup je chybny a je jedno, jestli to lekar nazve casna nebo rozsirena nakaza." to si nemyslím, jednak především chybné je hodnotit postup jako chybný dle nějakého vyprávění, jednak není jedno jak to lékař nazve, neboť z toho vyplývá postup v péči |
| .kili. | 125672 |
|
20.6.2012 9:11:25
už jen časná nákaza, rozšířená nákaza, a další. Já to nemíním rozebírat. Informace jsou špatné, to je mé sdělení .
|
| .kili. | 125672 |
|
19.6.2012 13:40:35
řekl, bych, že je tam co dětí se týká špatně skoro vše, názvoslováím počínaje a terapií konče. Vůbec bych se tím neřídil.
|
| Lajo |
| • |
18.6.2012 10:12:47
Informovali jsme se v nemocnici a nato šli na chiru. Doktor vzal injekční stříkačku a zbytek klíštěte odřízl tak že se dostal dovnitř trubičky injekce. Žádné hnisání jenom kapka krve. Po zákroku 4letá dcera řekla: "že to byla ale sranda".
|
| justynky |
| • |
16.6.2012 11:13:30
mám výbornou zkušenost s insektem proti komárům a klíšťatům od švýcarské firmy just.. je vhodný i pro malé děti, příjemně voní, jde i nastříkat na kočárek a hlavně je účinný. kdo by měl zájem, může mě kontaktovat na email: justynky@centrum.cz
|
| Třeba já |
| • |
15.6.2012 22:10:12
jo, rozmarýn dát do vařící vody, nechat louhovat do vychladnutí a pak přidat lžící bílého vinného octa. taky jsem to teď vařila, jedeme na tábor do přírody, tak se tím budeme polejvat a uvidíme, jak to bude fungovat.
a proti komárům se doporučuje vzít klasickou Francovku - Alpu a do té lahvičky naházet několik hřebíčků (koření, ne kovové hřebíky a nechat to tam. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.