| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

(?)
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 3804  [Dalších 1894 >>]
Evka 73 11091
10.6.2012 9:40:09
Náhodou jsem si objevila maličkaté přisáté klíště, ale nejde ani vzít mezi nehty, abych ho vyndala. Pinzetou se bojím, abych ho nepřetrhla. Speciální pinzetu na klíšťata nemám, jenom obyčejnou. Zkoušela jsem ho jakoby vyškrábnout, ale drží se dost pevně. Poradíte někdo, jak ho vyndat? Napadlo mě jet na pohotovost, aby mi ho vyndali, ale přijde mi to trošku jako blbost, abych tam s tímhle otravovala, na druhou stranu do zítřka nechci čekat na doktorku.Čím dřív bude venku, tím líp. Před pár lety jsem prodělala boreliozu a taky to byla takhle maličká mrcha.
.kili. 125672
4.6.2012 9:36:07
popsala jste, že Vás trápí " červená tvrdá bulka ".

Být to u dítěte, zvažoval bych dg. lymphadenosis benigna cutis (Borrelia lymphocytoma) a přizpůsobil bych způsob péče této součásti dif. dg. rozvahy.
Monty 129940
4.6.2012 9:16:25
Právě že jsem to četla, ale kromě té bolesti svalů tam nic jiného nevidím, hlava už mne taky nebolí... tak nevím. ~:(
Signoret 26646
4.6.2012 8:32:36
Kili,

jak jsem si přečetla odkazy, tak vlastně vůbec nevím na čem jsem a zpětně se návaznosti, odkud zdravotní problémy mohou pocházet velmi těžko dohledávají.Stalo se mi, že mě muchnička štípla taky už před 12 lety, reakce byla taky hrozná, následně jsem měla chřipky a občas i jiné příznaky, které se ve spojení s boreliózou nebo encefalitidou uvádějí a nevím vlastně, k čemu to mám přisoudit. Ale musím přiznat, že příbalové letáky z možnými vedlejšími účinky mě vyděsily ještě víc...
.kili. 125672
4.6.2012 8:23:47
" test si myslím, je dobré si nechat udělat, ať máš klid."

navím jak u dospělých, ale u dětí bych to v případě, který popisuje tazatelka, za uklidňující neměl.
.kili. 125672
4.6.2012 8:22:22
http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/?

tyto stránky obsahují formální i obsahové chyby a
navíc chybí některé z projevů (¨např. právě ten, který popisuje jako svou potíž tazatelka )
Signoret 26646
4.6.2012 8:09:48
Monty,

mě před časem štípla na chatě muchnička a to, co se mi z toho udělalo na noze vypadalo úplně příšerně (a že jsem na otoky puchýře od hmyzu zvyklá). Hrálo to všema barvama a kruhů kolem vpichu bylo taky několik. Šla jsem raději k doktorce, aby mě poslala na krev. Šla jsem nalačno, protože jsem si myslela, že to půjde hned. Ona mi řekla, že můžu nejdřív 6 neděl od štípnutí a hned mi vrazila 2 balení ATB jako prevenci. Ty jsem po přečtení vedlejších účinků odložila a tento týden půjdu na krev. Ten test si myslím, je dobré si nechat udělat, ať máš klid.
helena + veverčátka 92783
3.6.2012 21:56:57
Já myslím, že na tyto 2 nemoci je ještě brzo, ale klíště může přenést 2 další vzácné nemoci. Podobné příznakům chřipky také, ne tak závažné myslím. Ale jak je to s inkubační dobou nevím. Každopádně bulka není žádná tragédie sama o sobě, spíš souběh klíště, bulka a další příznaky.
Liškodlak 36760
3.6.2012 21:56:06
Čau Monty, určitě běž k dr, měla jsem něco na tento způsob a byla to borelióza. Hned jsem dostala ATB a dobrý.
vlad. 38059
3.6.2012 21:28:36
Monty, četla jsi?

http://www.klistova-encefalitida.cz/priznaky-a-projevy

http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/?

Pokud se ti zdá, že něco z toho sedí, nechej se pro klid duše vyšetřit. V Praze bych to řešila na ambulanci Infekční kliniky na Bulovce.
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 3804  [Dalších 1894 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.