Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
2.5.2016 4:52:08
- "jsem uvedla "jiný bodavý hmyz", a z vlastní zkušenosti jsem popsala malou hnědavou mušku, měla křidélka
."a já jsem citoval CDC "There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice." - "Ale zde se opravdu bavíme "pouze" o borelióze, takže nemá cenu zabíhat do onkologie...i když u obou jsou výsledky i klasického léčení velmi nejisté, zvlášť pokud léčba začne pozdě. " bavila jste se o lékaři s kuchařkou - "je dobré raději vzít do úvahy i to, že nákaza boreliózou může přijít i jinak, než přes klíště a touto myšlenkou se tedy zabývat i v případě, když pacient tvrdí, že 14 dnů nevytáhl paty z paneláku ."to se stejně zabývejte možnost malárie, byt pacient nevytáhl paty z Norska. Dáváte rady a protežujete postupy, které jste sama vymyslela aniž o věci máte basální vědomosti - jste jak ten eskymák radící obyvateli Konga co má dělat v době tropických deštů |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
2.5.2016 2:03:44
kili, já nevím, zda jsem výslovně psala komára (možné to je), několikrát jsem uvedla "jiný bodavý hmyz", a z vlastní zkušenosti jsem popsala malou hnědavou mušku, měla křidélka
. O její anatomii moc nevím, ale jsem si 100% jista, že způsobila nákazu (probíhající přesně podle knih).A samozřejmě člověk chápe, že jste viděl za svůj život spoustu hodně nemocných dětí a že jste se snažil jim pomoct, jak jste nejlíp uměl...a že jste viděl i "nezodpovědné" rodiče, kteří se nezachovali podle vašeho mínění správně. Doufám, že se zodpovědně chová převážná většina lékařů...a že k léčení přistupují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a využívají k tomu vše pro ně dostupné, což je jak je vidět silně individuální . Nejsme stroje, že? Ani lékaři a ani pacienti.Ale zde se opravdu bavíme "pouze" o borelióze, takže nemá cenu zabíhat do onkologie...i když u obou jsou výsledky i klasického léčení velmi nejisté, zvlášť pokud léčba začne pozdě. Proto si právě myslím, že je dobré raději vzít do úvahy i to, že nákaza boreliózou může přijít i jinak, než přes klíště a touto myšlenkou se tedy zabývat i v případě, když pacient tvrdí, že 14 dnů nevytáhl paty z paneláku . |
| .kili. | 125672 |
|
2.5.2016 1:12:55
"možnost (že boreliózu nepřenáší pouze klíště) je nutno vzít při zhodnocení diagnózy v úvahu, i když zatím nebyl podán žádný věrohodný důkaz odbornou studií. "
to pak stejně můžete říci, že Plasmodium species přenáší krom Anophela i klíště a musíme to vzít v úvahu, ikdyž nikdo takový přenos neprokázal ani u této transmisivbíí infekce. Krom toho, pokud byste znala anatomii komára a pathway borreliové infekc, bylo by Vám zřejmé, že přes komára to asi skutečně nejde. |
| .kili. | 125672 |
|
2.5.2016 0:57:41
Lale tohle fakt přehnal, jak už to umí:
"ano, ten kdo jim tak říká, těm doktorům, kteří odvádějí seriosn í práci postavenou na EBM. Scé dítě, ohrožené bezprostředně na zdraví či nedejbůh životě (ALTE, BRUE), případně dítě onkologioky nemcné byste ráda svěřila do péče mudrlantovi, který bez guidelines vymyslí jak na to |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.5.2016 23:18:39
Šuplíku, jj - znám ....a když už jsme u toho - zrovna přemýšlím, že mi hrozně pomohl v jedné věci naprosto tedy vzdálené jeho oboru a dosahu, díky němu jsem včera vyřešila jednu osobní věc
. Kili, děkuji .Ten doktor s kuchařkou, to je ale naprosto přesné označení. ![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.5.2016 23:07:30
Šuplíku, pokud to tu nikdo nevylučuje jako možnost, pak tu bylo půl diskuze napsáno zbytečně
...Takže bychom mohli shrnout, že i tuto možnost (že boreliózu nepřenáší pouze klíště) je nutno vzít při zhodnocení diagnózy v úvahu, i když zatím nebyl podán žádný věrohodný důkaz odbornou studií. ![]() ![]() (Teď už tu píšu z dlouhé chvíle jako oddychovku, takže omluva za plevelení diskuze, i když myslím, že to nebylo úplně plané povídání) |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.5.2016 22:49:35
Šuplíku, oni si lidi prostě všimnou, že je něco (bolestivě) kouslo...a dokonce toho tvora i VIDÍ, jak odlétá, případně ho zabijí. Pokud se na tom místě o pár dnů později vytvoří klasická skvrna, možná se lze domnívat, že je v té době přesně v tomto místě ve stejné době napadla i klíštěcí neviditelná nymfa....
![]() I taková shoda náhod se samozřejmě může stát , ale je to ještě krkolomnější dohad než připustit, že by přenašečem nemusela být pouze klíšťata.Nezbývá než popřát, aby to nikdo z nás nemusel řešit... ![]() |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.5.2016 22:42:46
Kaim, ano
.A díky za každého takového "nového" lékaře s vlastním úsudkem a zkušeností. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
1.5.2016 22:39:22
"tak jim říkají lenoši neschopni vzdělávání" ...
![]() No, spíš to budou lidé se širokým rozhledem a znalostmi - a na takové lékaře mám naštěstí štěstí . Díky Bohu za to. |
| .kili. | 125672 |
|
1.5.2016 22:19:42
" odmítat možnost toho, že LB přenáší i jiný hmyz, jen proto, aby se pan hrabě nezlobil, je úsměvné.""
to ale nikdo nečiní. Psal jsem náznakem o Ockhamově břitvě, kdybyste tušila oč jde, nevedla byste polemiku tak hloupě. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.