Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| sylvaina | 77406 |
|
|
29.4.2016 11:57:38
Zničený ne, ale nic příjemného to tedy nebylo. Mladší borelie způsobily encefalitidu. Zničeho nic měla ochrnutou polovinu obličeje. Pak jsme byly 10 dní v nemocnici, byla na odběru mozkomíšního moku a pak jsme 6 týdnů jezdili na píchaná antibiotika do nemocnice. Měla zavedený žilní vstup, nemohla se koupat, nemohla na sluníčko, kolem zuřilo léto... Naštěstí je bez následků. Takže borelióza je svinstvo. Mmch nejen, že neměla flek, my ani nevěděli, že vůbec měla klíště.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
29.4.2016 11:54:34
Manžel měl boreliózu i s flekem, žádný klíště neměl, vůbec nebyl v přírodě, bylo to v listopadu. Něco ho kouslo v místnosti.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.4.2016 11:52:51
Juillet, to je holt individuální postoj k riziku.
Já jsem to také nikdy neprožívala, repelenty nekupovala, měla jsem za život x klíšťat bez následků. Ale od doby, kdy dva členové rodiny boreliózu prodělali, dívám se na to jinak a nepovažuji opatrnost za zbytečnou. |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
29.4.2016 11:40:18
Preventivne bych ATB nebrala, ale nechala bych ta klistata vysetrit v laboratori, zda boreliozu prenasela a az pak bych se rozhodla. Neco to stoji, ale je to rozhodne vyhodnejsi nez se cpat praskama bez duvodu.
http://www.kliste-prevence.cz/vysetreni-infekcnosti-klistete/cenik-vysetreni-klistat/ |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.4.2016 11:39:23
Juillet, jsou oblasti, kde je vyšší výskyt infikovaných klíšťat, než jinde.
V takových rizikových oblastech opatrnost chápu. Měli jsme v rodině 2 případy boreliózy, naštěstí bez trvalých následků (snad!). Antibiotika bych preventivně neužívala, spíš bych dala klíště na rozbor, zda bylo infikované, a pak si došla na testování své krve. |
| Gertruda | 71818 |
|
|
29.4.2016 11:38:44
Syn bral na podzim koňské dávky ATB na boreliózu a mělo to několik nepříjemných vedlejších efektů (únava, vyrážka, průjem). Takže preventivně bych do toho určitě nešla. Žádný rozumný lékař ti také preventivně ATB nepředepíše.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.4.2016 11:26:09
Juillet, obírali to ze mě 2 hodiny......od té doby už jsem na borůvky nikdy nemusela....
![]() |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.4.2016 11:25:34
Manžel borelku měl, chytil to v začátku od srpna od října jedl ATB celkem asi 3-4 krabičky, silné a jedny nestačili(byli tak silné, že ty měsíce prozvracel)....po 2 letech kontrolní odběry.....žádné protilátky se nevytvořili....
DR překvapený nebyl.....má kolegu co po 5 očkováních na žloutenku, nemá vůbec protilátky. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.4.2016 11:23:59
Leda i s repelentem ze mě kdysi po tom co jsme celý den trhali borůvky naši sundali 40 klíšťat.....on taky není všemocný......
Kluky stříkám stejně si je sem tam donesou. |
| Leda | 147475 |
|
|
29.4.2016 11:20:29
Desítky? Ježiši, to bych vyšilovala.
K původní otázce: Nevím. Osobně mám z klíšťat příšernou fobii a po dvou klíšťatech bych chtěla ATB taky. (I když fobie je iracionální strach a bát se klíšťat a boreliozy mi přijde celkem opodstatněné.) Myslím, že po dvou klíšťatech ti praktik ATB nenapíše, jedině snad přes známost. Kdybys měla tu skvrnu, tak to jo. Spousta praktiků ale o borelióze houby ví -- třeba že ta skvrna se objeví jen v některých případech. Prý se v lékárnách dá koupit sada na testování boreliozy v klíštěti. Tu bych si být vámi pořídila, aby bylo případně příště čím argumentovat. Jinak já ven bez repelentu snad ani nechodím, i když jdu jen na chvíli na zahradu. Mám různé repelenty domácí výroby (vlaštovičník, hřebíček, levandule + tymián). Možná je to tak trochu placebo, většině lidí prý nefungují stoprocentně, ale já jsem s nimi spokojená. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.