Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
9.10.2015 11:42:22
- "dcera ( 6 let) brala po zjistění boreliozy ATB Duomox po 12ti hod. po dobu 5 týdnů. "
nevím o jeké borreliové onemocnění šlo, ale tak jak tak není žádný důvod pro tak dlouhodobé podávání - "Poté jsme šly na odběr krve, " zbytečně, terapie byla dokonce nadbytečná, tedy více než dostatečná, serologické vyšetření nemůže přinést žádné poznání - "výsledky jsou hraniční a musíme na další krevní testy za 3 týdny." i další vyšetření je zbytečné - "mám obavu aby se nemoc nevrátila." tomu ovšem nezamezíte prováděním vyšetření, opakovaná borreliová infekce je jistě možná, a to jen a jedině skrze klíště - " s nějakou komplikací v budoucnosti po prodělání boreliozy ?" prognosa dětí, léčených řádně pro Lemeskou borreliosu je excelentní. U děti léčených pro časné onemocnění (např. erythmea chronicum migrans) jen zcela raritně může dojít k pozdnímu onemocnění. I dlouhodobá prognosa pacientů, léčených pro pozdní borreliové onemocnění je excelentní. Arthritidy jako pozdní onemocnění jsou u dětí vzácné a jsou hlavně u dětí s určitými HLA allotypy jako autoimunní proces, naprostá většina pacientů ale nemá žádné následky po odléčení pozdní arthritidy. Jsou nějaké zprávy o pozdní neuroborreliose, ale to se týká jen dospělých. |
| Hana T. |
| • |
9.10.2015 11:05:35
Ocitla jsem se ve stejné situaci jako zakladatelka, dcera ( 6 let) brala po zjistění boreliozy ATB Duomox po 12ti hod. po dobu 5 týdnů. Poté jsme šly na odběr krve, dr. mi po týdnu sdělila že výsledky jsou hraniční a musíme na další krevní testy za 3 týdny. Ted žádné léky, po té se uvidí, dle výsledku.
Kili, vy zmiňuejte že takovéto testy jsou zbytečné. Kdy by bylo tedy nejlépe uskutečnit odběr krve aby měly smysl a potvrdily že dítě je v pořádku ? Nechci dítě neustále stresovat každoměsíčními odběry ale mám obavu aby se nemoc nevrátila. Děkuji. Mohu se dotázat, může se člověk setkat s nějakou komplikací v budoucnosti po prodělání boreliozy ? Děkuji |
| .kili. | 125672 |
|
16.9.2015 15:45:01
"V terminologii Vás nechám vyhrát."
to asi nebude možné, já tu nikým a an s Vámi v ničem nesoutěžím. Co terminologie se týká, IgA není věc terminologie, toje skutečně věc obsahu a já netuším, co mají anti-Borrelia/IgA (protilátky proti borreliím ve třídě IgA) přinést za poznání a ani zda je standardně vůbec někdo vyšetřuje. |
| .kili. | 125672 |
|
16.9.2015 15:41:54
"Ale jestli tomu dobře rozumím, tak nález v IgM byste také řešil další léčbou?"
ne, pokud míníte případ dítěte tazatelky, pak tomu rozumíte špatně |
| x |
| • |
16.9.2015 14:11:19
V terminologii Vás nechám vyhrát.
Ale jestli tomu dobře rozumím, tak nález v IgM byste také řešil další léčbou? |
| .kili. | 125672 |
|
16.9.2015 8:52:59
- "Jsem... pacient s chronickou boreliózou."
Lymeská nemoc se projevuje jako (fáze) časné (likalisované nebo disseminované)nebo pozdní onemocnění, co je chronická borreliosa netuším, coVy tím míníte jen tuším, tak jak tak se nedtýká dětského věku - "testy na boreliózu měří jen protilátky proti borelioze, ne přímo boreliózu." měří hladinu protilátek proti Borrelii, proti borreliose žádné protilátky nejsou - " v ČR se většinou dělá jen ELISA." nesmysl, vyšetření WB je při nálezu ELISOU zjištěného hraničního nebo vyššího IP obligátní - "Pokud měl syn pozitivní ELISU v IgM nebo IgA, tak bych to po svých zkušenostech určitě řešila a nenechala být." Netuším proč by vyšetření anti -Borrelia/IgA měla být prováděno a jaké by mělo přinést poznání - "Vhodné by bylo získat od lékaře výsledky testů, co vlastně bylo pozitivní, a podle toho se rozhodnout" a co s těmi výsledky dělat a jak a k čemu rozhodnout ? |
| x |
| • |
16.9.2015 7:55:27
Jsem na rozdíl od Kiliho laik, jen pacient s chronickou boreliózou. Laboratorní testy na boreliózu měří jen protilátky proti borelioze, ne přímo boreliózu. Testů existuje víc, ale v ČR se většinou dělá jen ELISA. Pokud měl syn pozitivní ELISU v IgM nebo IgA, tak bych to po svých zkušenostech určitě řešila a nenechala být. Vhodné by bylo získat od lékaře výsledky testů, co vlastně bylo pozitivní, a podle toho se rozhodnout.
|
| .kili. | 125672 |
|
15.9.2015 20:01:04
"Syn také klíště neměl, ale byl hodně postipany od komárů..tak já už vážně nevim "
http://www.cdc.gov/lyme/transmission/ There is no credible evidence that Lyme disease can be transmitted through air, food, water, or from the bites of mosquitoes, flies, fleas, or lice. |
| Miska82 | 58603 |
|
|
15.9.2015 19:03:53
Syn také klíště neměl, ale byl hodně postipany od komárů..tak já už vážně nevim
![]() |
| .kili. | 125672 |
|
15.9.2015 13:21:23
- "komár.... mi právě řekla, že včela není klasický přenašeč jako klíště, pouze mohla být borelií infikovaná /žihadlo/."
jediným prokázaným přenašečem Borrelie je klíště. Žádný komár, žádná moucha, vosa ani jiní živočichové. Infikované žihadlo je naprostá hloupost. - "Včela ho píchla 25.5., odběry které potvrdily boreliozu 23.6. a to byla hodnota 1,43 a kontrolní odběr po dobrání atb 18.6. s hodnotou 1,35... asi nedostatečné info pro nějaký závěr." no, asi jde o IP protilátek vyšetřených ELISA, je otázka zda IgM či IgG, toto vyšetření (ELISA) má nízkou specificitu, takže nález nemusí znamenat PL proi borreliím. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.