Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| wexi | 119051 |
|
|
22.6.2015 16:52:14
aha, díky. A nevíš, jestli testovali i klasické repelenty? Který vyšel dobře?
|
| Alraune | 129596 |
|
|
22.6.2015 16:43:27
V dtestu vyšly jako absolutně neúčinné. Zabírají jen klasické repelenty.
|
| wexi | 119051 |
|
|
22.6.2015 16:37:11
Máte s nějakými pozitivní zkušenost? Koukám na ně jako na alternativu ke spreji. Resp. vybírám, čím vybavit dítě proti klíšťatům na tábor, co jim dáváte s sebou vy? Díky za tipy
|
| .kili. | 125672 |
|
21.6.2015 10:06:36
- " je asi celkem jedno, jak to člověk chytil."
až tak jedno to není - pokud vím o klíštěti, mohu na nemoc myslit při potížích, naopak se nemusím starat po kdejakém kontaktu s jiným hmyzem - "Důležité je, aby lékaři včas rozpoznali boreliozu podle příznaků a začali jí včas léčit." tedy k němu včas zajít - "Já jsem neměla flek, ale měla jsem příznaky (dnes vím, že typické), " když budete i zcela zdravá číst symptomatologii chorob, najděte bezpočet nemocí, jejichž příznaky jistě máte (medici o tom mohou zasvěceně vyprávět) |
| x |
| • |
21.6.2015 8:06:12
Tak ono je asi celkem jedno, jak to člověk chytil. Důležité je, aby lékaři včas rozpoznali boreliozu podle příznaků a začali jí včas léčit.
Já jsem neměla flek, ale měla jsem příznaky (dnes vím, že typické), ale žádného lékaře, i když jsem procházela kolečko vyšetření, nenapadlo udělat test na boreliozu. Diagnozu jsem získala až po 5 letech, kdy se to už špatně léčí. |
| .kili. | 125672 |
|
20.6.2015 20:16:46
- " že se třeba v těle štěnic našly borelie a nikdo nedokázal, že přenos na člověka není možný, neznamená to, že to stoprocentně nejde."
a) Kde je seriosní zdroj, který uvádí, že se ve štěnicích našly borrelie ? b) když se (a já si nyní nemohu vzpomenout na víc o zdroji infeormace než že šlo o nějakou americkou¨či kanadskou práci) prokázaly ve štěnicích bakterie atb resistentní, nepodařilo se prokázat jejich přenos na člověka. Proč by tedy zrovna borrelie takto přenosné byly, to věru nevím. c) pokud znáte anatomii štěnice, mělo by Vám dojít, proč není pravděpodobný přenos štěnicemi, když už byste chtěla uvařovat v teoretické rovině Nedokazuje se, že přenos na člověka není možný , ale zda je možný,. A to dosud nikdo neprokázal. Jak jsem již uvedl, ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. - "máme na to prostě každý jiný názor. " nikoli. Vy máte názor, já se držím faktu. Kdyby si počínal např. soudce dle principu, která tu dáváte za svlůj, pak by mohl odsoudit žalovaného např. za vraždu jen pro to, že by měl názor, že nikdo nedokázal, že onen obřalovaný nevraždil. A vůbec by nedbal na to, že nikdo vraždu nedokázal, proože názor je názor. |
| Brunhilda | 29897 |
|
|
20.6.2015 8:19:13
Olgavo, však to píšu, že o klíštěti člověk ani vědět nemusí.
|
| Brunhilda | 29897 |
|
|
20.6.2015 8:16:29
Kili, nechci se vás dotknout, ale vzhledem k tomu, že se třeba v těle štěnic našly borelie a nikdo nedokázal, že přenos na člověka není možný, neznamená to, že to stoprocentně nejde.
Já netvrdím, že jsem o přenosu jiným hmyzem přesvědčená, jen to nevylučuju. Ale hádat se nechci, máme na to prostě každý jiný názor. |
| .kili. | 125672 |
|
19.6.2015 15:46:39
- "žádný vědecký důkaz neexistuje, u komárů to je prý i dost nepravděpodobné, ale u jiného hmyzu to vyloučené není,"
popkud znáte návaznost způsobu přenosu na životní cyklus borrelií a anatomii hmyzu, pak ani neočekáváte tu možnost. - "protidůkaz taky nikdo nemá." To je pořád dokola. Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. - "Existují případy, kdy dotyčný o žádném klíštěti neví a boreliózu má." to jistě, zejména pokud měl nymphu, což ovšem není důkaz pro jiného přenašeče než je klíště. |
| Brunhilda | 29897 |
|
|
19.6.2015 15:15:57
Kili, žádný vědecký důkaz neexistuje, u komárů to je prý i dost nepravděpodobné, ale u jiného hmyzu to vyloučené není, protidůkaz taky nikdo nemá.
Existují případy, kdy dotyčný o žádném klíštěti neví a boreliózu má. Buď klíště měl a nevěděl o tom, a nebo ji chytil nějak jinak (třeba přenosem jiným druhem hmyzu). Já si raději tuhle možnost nechám otevřenou a pokud budu mít pochybnosti, co mi je, radši si nechám udělat testy, než věřit, že když jsem klíště neměla, boreliózu mít nemůžu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.