Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| midiska | 143559 |
|
2.8.2014 21:52:18
ja prodělala taky boreliozu,neměla jsem žádné příznaky ani flíček,jen jsem byla pořád unavená a pořád jsem spala... i 12-15hodin za den,měla jsem 2 klíšťata tak jsem byla u dr a naštěstí mi udělal test a borelioza se mi potvrdila ...bojovala jsem s ní taky rok... dostala jsemk atb ale máte bolesti kloubů a svalu později atd,...fakt rok nejmíň,... teď cca po 5 letech mám zase nějaké zdravotní problémy a není vyloučené že to nemůžou být další komplikace... co mámm vyčtené z netu,...začali mě zase bolet svaly a klouby... mám jít na vyšetření,...nevím,oběvila se mi v moči i bílkovina a krev ,nevím jestli to s tím nějak může souviset....uvidím...jo a začali se mi dělat na těle takové malé červené skvrnky,něco jako znamínka,ale je to jen malý krvavý flíček a začali mě bolet i uzliny v podpaží...
|
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
29.7.2014 7:51:04
jj to mas pravdu a chápu proto meho manžela i ja ackoliv jsem nebyla nemocna jsem to težko nesla jeho bolesti a nevedela jsem jak pomoci. Kdyby se tady jednalo o mou osobu či dospělaka tak bych sla do atb přiznavam, ale u maleho ktery neměl zrovna lehky vstup do života se prostě bojim jen tak něco dát. Holt se clloovek nakonec musi rozhodnout a ja zvolila lekařku a pozorovaní a za 14 dní ty testy mame ko u ní.
neni to jednoduche |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2014 1:13:30
Olgavo, protože se osobní prožitek a trápení nedá nahradit pouhou teoretickou znalostí. Bohužel.
Zrovna jsem si tuhle s kamarádkou u skleničky povídaly, jak by se některým lékařům jinak léčilo, kdyby mohli sami na sobě poznat určité nemoci svých pacientů (aspoň na chvilku)...lépe by se jim diagnostikovalo a měli by víc empatie, ale hlavně snahy řešit bolesti druhých ...ale jasně, že bych jim to nepřála . |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
29.7.2014 1:08:59
Nj, Lenko, ono je to pochopitelné, protože kdo prodělal tuhle nemoc a s jejím dopadem pak musí žít zbytek života, má k ní veliký respekt a samozřejmě se bojí, aby něco podobného nezažil jeho potomek.
Existují bohužel i přechytralí lékaři, a není jich zřejmě málo, co se s ní osobně nesetkali (tedy její následky na sobě a na svých blízkých nepocítili) a myslí si, že od stolu snědli všechnu moudrost a že vědí všechno nejlíp. někteří se pacientům a jejich starostem i vysmívají. Následky zanedbané péče si ale pak nese pacient, ne lékař. Nechci děsit, i když to možná tak vypadá...jen že člověk někdy slepě poslechne někoho, kdo vypadá a chová se jako autorita, a přitom je lepší poslechnout kolikrát spíš zdravý rozum a vzít v úvahu i zkušenosti jiných, kdo určité věci prožili na vlastní kůži. Že se i doktor jednotlivec může ze svého pohledu mýlit, je jistě patrné i z toho, že u určitých případů jsou svolávána konzilia - víc hlav, víc názorů , zkušeností, znalostí.Tak ať vám to všechno dopadne co nejlíp. |
| vertigo | 92133 |
|
|
28.7.2014 20:26:12
Divný mi to příjde velmi. Jsou dána doporučení léčby boreliozy a nevím o žádném důkazu, že by kombinace několika ATB na půl roku někomu od boreliozy pomohla.
|
| Natascha | 56212 |
|
|
28.7.2014 19:42:34
Kili, na www.borelioza.cz si vyměňují zkušenosti tisíce lidí, kteří trpí a kterým lékaři nepomohli! Vůbec se jejich pitomým pindům nedivím, obíhání všech možných lékařů mám plný zuby.
|
|
|
28.7.2014 17:18:35
jj Killi děkuji Vam je to jen potvrzení toho co jsem věděla vnitřně že to tak ma byt
dítko dnes videla naše pani dr. dala info , takže budeme hlídat pozorovat a na ko jak nas pozvala pokud manžel bude chtít delat více proste mu dam kontakt na kliniku dets.inf.nemocidíky moc ![]() |
|
|
28.7.2014 17:13:45
jj Amalko tohle vše vím a respektuji a beru nazor paní dr. jen jak jsem psala mam doma manžela co prodelal tuto nemoc uplně blbe od začatku a jelikož je to naše dítě radíme se co a jak on ma verzy svou bojí se tape a mysli a je presvedčen, že to atb tzv zabijeme no a ja ho ted budu převědčovat o nečem jinem no snad pochopí , ale chapu ho lidsky ma strach o naše díte
|
| .kili. | 125672 |
|
28.7.2014 17:12:36
- 1-najít seriozní zdroj informací, ktere povedou k vysledku
Ale to ne, nehledejte vůlec nic, najděte lékaře a tomu svěřte dítko, ne tak samoukům z internetu. Nic proti tomu, když pokusy na sobě dělají dospělí, děcka by se z toho mohla vynechat, za to bych se přimluvil - "....chapu i manžela , že ma starost....." jistěže, ale tu staros nemůže řešit po svém a cpát do děcka co se nepatří, je je cesta do pekel dlážděná dobrými úmysly - názor ...atb nyní nic neřeší nejde o názor. Medicína není věcí názoru, ale důkazů. |
| Amálka |
| • |
28.7.2014 17:05:57
Dříve než za 4 - 6 týdnů se nevytvoří protilátky, takže nemá smysl dělat krevní testy - nic by neukázaly. V horizontu těch 6 týdnů myslím lze s léčbou počkat, zejména když nebyla skvrna. Nakažené klíště nemusí znamenat nakažení dítěte. Pokud je klíště odstraněno do 24 hodin od přisátí, mělo by to být bezpečné.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.