| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Klíšťata

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 3804  [Dalších 2914 >>]
Natascha 56212
27.7.2014 20:59:34
Nečekala bych. Čím dřív, tím líp. Sama bohužel zažívám pozdější stádium a je to svinstvo.
Puma 54527
27.7.2014 20:36:04
Jaká borelioza? To klíště bylo infikované, kluk může být zdráv.

Nic bych nebrala, počkala bych na případné potvrzeni z krve.
Anni&Annika 50178
27.7.2014 20:30:38
Pam....ja jsem za krevni testy tak yz jednoho duvodu. Na me to atb pusobilo desne. Mela jsem bolesti hlavy, byli minimalne na 10 dni /ja uz si to fakt cele nepamatuju/. No proste mi pri jejich uzivani bylo mizerne, takze nez bych ja je nechala nasadit, presvedcila bych se, zda je to vubec potreba~d~
Pam-pela 97353
27.7.2014 20:17:43
...a před dvaceti lety tady u nás neměla většina dr. o borelióze ani šajn, to já vím.
Pam-pela 97353
27.7.2014 20:16:03
Anni, já vím, já si pamatuju, žes to psala tenkrát na té mojí diskuzi. že jsi zdravá a hlídaná :-).
Když to je lékař od lékaře ~d~.

Tady je to většinou tak, že když se ATB v krvi nenajde, automaticky se předpokládá, že není, i když jsou docela klasické příznaky.

Pak jsem si všimla, že se tedy přeléčí, když už se najde, ale nehlídá se dál ...tedy lidi se nezvou na opakované testy, předpokládá se, že je nemoc vyléčena...ale to tak nebývá, ona vlastně nikdy nezmizí, jen se stáhne a "čeká".

To je třeba u mé tchyně...borelka prokázána, přeléčena a dr. jí tvrdí, že není proč kontrolovat, vždy´t měla ATB ~d~.

Prostě se mi zdá, že se hodně doktorů chová k nemocným boreliózou nezodpovědně, ale řekla bych, že je to tím, že s jejími fatálními následky zatím třeba nepřišli do styku....nebo je přiřazují jinému onemocnění.

Anni&Annika 50178
27.7.2014 20:10:55
Pam....nevim. Ale pred tema 20ti lety jsem mela kliste....pak jsem jela na prazdniny do cech a zacalo se mi kolem mista po klisteti delat takove kolo. Teta to videla a rika, ze je ted nejaka novejsi nemoc /sestrenka ji mela taky a driv se o borelioze nejak nemluvilo/, a at si skocim k doktorce. Tehdy na me koukla jak na blazna a dala mi atb, penicilin a at se uklidnim a jdu domu. PO navratu do nemecka jsem s tim znovu skocila, jestli jsem v poradku, vzali mi krev a ze si mam za tyden zavolat. Volali do dvou dnu? a pry mam okamzite prijit, ze potrebuju leky. Ale ja nic jineho, krome toho kola na nartu, nemela zadne jine priznaky. Nic. Ani teplotu.
No a ty zkusebni testy mi delal muj domaci doktor v cechach....ale jake, nevim~d~
Pam-pela 97353
27.7.2014 20:10:02
...když dřív než za 6 týdnů nebudou v krvi protilátky, takže dřív nemá cenu testy dělat.
angrešt píše, že nakažené klíště neznamená automaticky přenos nákazy, fakt je, že v některých lokalitách udávají promořenost klíšťat 80%.
Je to sázka do loterie...stejnak uvidíte, co na to doktor )a je to zas v závislosti na tom, jak moc je s tímhle onemocněním seznámený).

Psala jsem tu o známé revmatoložce - má s boreliózou velké zkušenosti už dvě desetiletí, a ta z ní sama měla takový respekt, že vždy přeléčila svoje dvě dcery, pokud měly klíště ~d~.

Takže já bych asi byla pro ATB, kdyby šlo o moje dítě a věděla bych, že klíště je nakažené...a to teda nejvíc ze všech léků používáme bylinky a homeopatika ~:-D.
Lenka a dva kluci 57001
27.7.2014 20:01:51
jde mi o to, že u klistete byla prokazana berelioza, samozřejme chapu, že nakaza nemusela byt přenesena, ale čekat až 6 tydnu a až pote udelame testy krevní je pro mě hrozně těžke ,mam strach, že prostě každy tyden bude zdravotne nekde znat. Samozřejme nemusí to chapu logicky, ale manžel je pro atb z jeho pohledu logicke , jelikož to osobne zažil a měl ji, ja bych byla zdrženlivejsi, ale ten strach proste mam
Lenka a dva kluci 57001
27.7.2014 20:01:51
jde mi o to, že u klistete byla prokazana berelioza, samozřejme chapu, že nakaza nemusela byt přenesena, ale čekat až 6 tydnu a až pote udelame testy krevní je pro mě hrozně těžke ,mam strach, že prostě každy tyden bude zdravotne nekde znat. Samozřejme nemusí to chapu logicky, ale manžel je pro atb z jeho pohledu logicke , jelikož to osobne zažil a měl ji, ja bych byla zdrženlivejsi, ale ten strach proste mam
nebeska 90979
27.7.2014 19:56:16
Nevim, cetla jsem clanek o ruznych typech testu na boreliozu a nektere jsou negativni, i kdyz ji clovek ma. Radeji bych prelecila.
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 3804  [Dalších 2914 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.