| Kudla2 | 58452 |
|
|
22.4.2016 8:00:28
Umami,
já jsem to pochopila jinak - byla to reakce na otázku, jestli by 6 týdnů výpadku vadilo natolik, že by si za ni zaměstnavatel hledal náhradu. A odpověď byla, že kdyby šla na 3 roky na mateřskou, tak by tu náhradu hledal, ale kvůli těm 6 týdnům ne. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
22.4.2016 7:56:41
Tak zrovna Kambala by si ro zařídit dokázala. Řídí si to sama, tak si to může udělat tak, aby to vyhovovalo jí i miminu. Staráš se o dítš, u toho pracuješ, později si najdeš chůvu, najmeš vedlejší kancelář, tam tu chůvu umístíš, jsi tam s nim a posíláš jí ven s kočárkěm, když máš schůzky a na to celé dohlížíš. A to je jen jedna z možností. Ono to jde, tochu u toho zvolnit asi musíš, ale jde to a pak to doháníš o víkendech a po nocích. Není to jen náplni práce. Sedací a schůzovací kancelářina je podmínkou, ale jinak je to možnostech si to uspokojivě zařídit.
|
| Epepe | 89236 |
|
|
22.4.2016 7:55:13
Už jsem nechtěla přispívat, abych zas nebyla označená za línou a nepřející socku, ale tohle mě zaujalo.
Vážně by se za tebe náhrada hledala tři roky? Dva členové rodiny pracujou na velice podobné pozici a je fakt, že je o ně velký zájem, ale že by se za ně hledala náhrada tak dlouho ... Musíš být fakt dobrá. Oni to většinou dělají tak, že dají výpověď, a jedou třeba na rok cestovat, a když se vrátí, prostě si vyberou z deseti nabídek tu nejlepší a můžou nastoupit během týdne. |
| Raduza | 68805 |
|
|
22.4.2016 7:54:27
Myslím si, že nemusíš využít možnosti jít na mateřskou dovolenou. Je to osobní překážka v práci, kdy na Tvou žádost je zaměstnavatel povinen poskytnout Ti volno a poté zase zařadit zpět na Tvou původní práci. To vše v délce minimálně 14 týdnů. Vše u upraveno v sekci "překážky v práci". Beru to tak, že ani ostatní nemusíš využit, tj. pokud onemocníš, nemusíš na neschopenku... Takže to beru tak, že je to Tvoje právo a ne povinnost. A zaměstnavatele už vůbec ne. S tím rodičákem to bude tak, že ho nedostaneš dřív než 6 týdnů po porodu, protože máš právo na tu mateřskou. Ale potom nevidím důvod proč o něj nepožádat (když už se u nás vyplácí všem).
Nicméně nevím proč jsi dodávala to, že budeš mít dítě u sebe a místo sezení u Rodiny, budeš sedět u práce. Tímto výrokem degraduješ všechny ženy, které se rozhodly být s dítětem doma jen na to, že sedí u Rodiny. Za většinu žen doma nikdo nic neudělá, musí samy vařit, uklízet a starat se o dítě, což je práce na 24 hodin denně. Nikdo nesedí celé dny u Rodiny a chodí sem jen minimum žen na MD a RD. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
22.4.2016 7:44:41
Áha, roční bonusy! To znamená, že jsi nastoupila na mateřskou, trochu pracovala a pak jsi dostala něco navíc, až bylo po mateřské a byla jsi v už zpět v práci? A mě furt zajímalo, jak to ti lidi dělají. Díky
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
22.4.2016 7:31:02
...i když NE nepřerušovaně
![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
22.4.2016 7:30:33
To víš, já měla zdravá uječená mimina, která párkrát denně spí a v noci sem tam taky, i když nepřerušovaně. S těmi to jde. Kdyby tentokrát nebylo zdravé a donošené, tak tu práci taky řešit nebudu, na tu mateřskou nastoupím a budu se zabývat dítětem.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
22.4.2016 7:26:06
Tak já taky v práci lítám jak hadr na holi, ale celé je to o tom, že zaměstnavatel jen ochoten mi vyjít a umožní mi pár měsíců v klidu pracovat s miminem. Běžně to taky nevypadá tak, že si sednu na židli a po osmi hodinách jdu domů.
|
| Drop | 147259 |
|
|
22.4.2016 7:23:38
a zřejmě někdy chrání i ty zaměstnavatele, aby se mu po provozních halách nepotulovaly sotva porodivší matky
![]() |
| Drop | 147259 |
|
|
22.4.2016 7:21:47
někdy stát chrání matky a potažmo i mimina proti vůli matek, to tak někdy je, ono je to asi nutné, když tak čtu ty příspěvky,
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.