| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přivydělání na mateřské

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 4457  [Dalších 4227 >>]
Milá Sally... 139831
22.4.2016 1:17:27
A proč chceš odmítnout mateřskou? Nešlo by, aby jsi normálně nastoupila na MD, na práci, kterou pro zaměstnavatele děláš, by se napsala dohoda na tvého manžela, a po skončení té MD by jsi normálně přešla na RD, kdy už při ní můžeš bez omezení pracovat. Tak, jak bys to chtěla udělat, mi to připadá zbytečně složité a připravíte se o peníze, na které máš normálně nárok, a stejně se budeš zřejmě nějak se zaměstnavatelem domlouvat... Jinak držím pěsti, aby vše před, při a po porodu proběhlo co nejlíp a v pohodě. Já už nic neříkám, myslím, že zkušeností s porody a dětmi mám dost a vždy to bylo dost na pohodu, ale poslední mrně mi teda dalo a dává zabrat a vše bylo a je jinak, než jsem očekávala (byla zvyklá), a už několik měsíců nejsem schopná do práce udělat téměř nic. Těhotenství náročné, porod hrůza (tušila jsem to, snažila se vyběhat čísaře - podle doktorů to nepřichází v úvahu, ptz "když jste 4x rodila normálně, proč by to nemělo jít popáté" - no, nevím, proč to nešlo, ale málem došlo na kleště, nesedla jsem si 10 dní, co nesedla, ani nemohla stát, takže jsem buď jen ležela nebo chodila, o mém zadku se nebudu zmiňovat, ale decentně naznačím, že měl podobu rozrostlého květáku a bohužel musím smutně dodat, že jaksi... jak jen to kulantně popsat... prostě "netěsnil"... Měla jsem děsný bolesti a poslední, na co jsem myslela, byla práce. Počítač jsem neotevřela asi 2 týdny a mobil jsem měla napoticho a když jsem někdy jó měla náladu, podívala se večer, kdo volal nebo psal... Abych něco řešila do práce absolutně nepřicházelo v úvahu. A miminko má od začátku problémy, takže jsme víc po doktorech než doma. Do toho si druhá nejmladší blbě zlomila ruku v lokti, asi aby jsme nezapomněli, že ji taky máme, takže lítání po doktorech a nemocnicích taky s ní... a musím přiznat, že až s pátým si uvědomuju, jaký to může být průser a že s dětma si člověk fakt nemůže nic plánovat, protože pak pěkně dostane od života na držku... Jinak samozřejmě držím pěsti, ať je u vás vše OK.
Evelyn1968,2děti 6269
22.4.2016 1:17:22
Radu nemám, ale jsi dobrá, já jsem si v šestinedělí kolikrát ani nestihla vyčistit zuby a osprchovat se a byla jsem tak nevyspalá, že jsem skoro nevěděla, jak se jmenuju, natož trefit do práce a něco tam udělat~t~.
Jahala. 89330
22.4.2016 0:53:05
Myslíš že ti na pracaku zapeceti komp aby jsi z domova nemohla klikat ukazovackem? Prostě to nikomu nebudeš říkat a firma místo platí da mimořádné odměny.pokud by byl problém s termínem platby tak něco by mohl dát před nástupem a zbytek po. Pokud by jste to mezi finančně utahli.
Jahala. 89330
22.4.2016 0:48:24
On někdo zakazuje dát zamestnanci mimořádné odměny když je na mateřské? a když budou ve výši tvého měsíčního platu bude to vadit?
Půlka psa 24064
22.4.2016 0:44:22
No pokud vím tak jo. Nesmím dělat svou práci u svého zaměstnavatele, abych ty peníze dostala. Aspoň tak to chápu.
Půlka psa 24064
22.4.2016 0:44:19
No pokud vím tak jo. Nesmím dělat svou práci u svého zaměstnavatele, abych ty peníze dostala. Aspoň tak to chápu.
Kudla2 58452
22.4.2016 0:38:59
No ale jsou ty prachy vázaný na to volno?

Možná jsou a já se ptám úplně blbě. ~;)
Půlka psa 24064
22.4.2016 0:35:35
Počkej, já to nechápu. Když se té dávky vzdám, tak budu mít míň peněz, než když budu pracovat, protože mateřská je procento z platu. Takže kafe a plínky budu mít spíš, když budu dělat, a ne když nebudu.
Kudla2 58452
22.4.2016 0:28:44
Arsielo, to je skvělej odkaz - takže se to nakonec nemusí, myslela jsem si to blbě.

Půlko - a je fakt nutný se u toho vzdávat těch prachů? Teda jako je to Tvoje věc a moje zbytečná starost, ale pokud by to na věci s tou prací nic neměnilo, tak bys za to mohla mít pár balíků plínek a pořádně velký latte ~;), nebyla by to škoda?
Kudla2 58452
22.4.2016 0:25:36
tak já si nemyslím, že když se někdo nevyzná v tomhle, tak je hned debil.

To s tím povinným vybíráním MD je podle mě v zákoně proto, aby vydřidušští zaměstnavatelé nemohli hnát ženy hned po porodu do práce a vymlouvat se, že přece ony to samy tak chtěly (a ony by z obavy před vyhozením držely pusu). Ale když někdo fakt pracovat chce, tak se to staví proti němu.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 4457  [Dalších 4227 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.