| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
25.7.2013 18:14:25
Jedno téma s pozitivním nádechem o které se musím se svou "rodinou" podělit.
Mému staršímu synovi bylo letos v lednu 7 let. Narodil se předčasně ve 27. týdnu těhotenství. Po narození prodělal periventrikulární leukomalácii při které ubývá bílá hmota na mozku. Zůstal postižený. Do 18. měsíců se nebyl schopný ani otočit. Neuroložka nad ním zlomila hůl už v půl roce, kdy nám oznámila, že bude pouze ležící a nebude prakticky vnímat. Jenže ... Ať už je to jak chce, Páťa vždycky chtěl chodit a nějaká neuroložka je mu víte kde. Po letošním pobytu (květen/červen) v dětské léčebně Vesna v Janských lázních si tak nějak řekl, že už je čas http://www.stream.cz/uservideo/826748-je-to-lepsi-a-lepsi Teď už jen aby chtěl začít třeba mluvit ![]() ![]() Hezký zbytek dne. ![]() |
| xy |
| • |
7.5.2013 10:34:06
Máme VZP a právě čekám,jestli nám schválí KIWIka. V našem regionu to je prý dost problém.Doplatek stejně ale budu muset řešit přes nadace. Jinak asi taky hodně záleží na dr.,jak je Ottobock ochotný psát a co do žádosti napíše. U pojišťovny jste už zjišťovala,jestli opravdu na Kímbu nepřispívají? Oni stejně víc jak 21000Kč na kočár nedají,ať je to OB nebo Patron.
|
| Káťa(sluníčka) | 102937 |
|
|
6.5.2013 14:35:48
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli z vás někdo má kočárek kimba spring nebo novější neo a zároveň má pojišťovnu 213revírní bratrskou. Syn má DMO kvadruparezu, sám ještě nesedí ( jsou mu 3,5 roku) a lékařka nám doporučila zdravotní kočár. Bylo mi ale řečeno, že moje pojišťovna nepřispěje aťsikočár koupím sama nebo ať změním pojišťovnu. Jenže když ji změním, tak platnost nové pojišťovny nabude až od ledna 2014. A než schválí Kočár, tak je to skoro rok. Celkem dlouhá doba. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky katka
|
| anička |
| • |
4.5.2013 11:20:40
A NApíš
|
| Renata, www.jakublaga.wz.cz | 40946 |
|
|
22.10.2012 18:15:09
Také jsem synovi dávala, docela dlouho, všimla jsem si, že lépe spával, ale v době kdy jsem podávala tak syn ještě nemluvil, paměť má docela dobrou, ale to nevím jistě jestli se zlepšila i podáváním. Na každého to působí jinak, asi to chce vyzkoušet. Já se tam i registrovala, abych nakupovala levněji a občas kombinuji i s těmi levnějšími preparáty na mozek jako je Fosfocaps nebo Fosfotabs. Kdybyste to chtěla zkusit tak napište na email pod nickem, klidně Vám to objednám, já to na výdělek nemám, jen pro osobní spotřebu
. |
| arsiela, | 59672 |
|
|
21.10.2012 20:18:01
Já tak otimistickou zkušenost nemám,malje se vyvijí furt stejně blbě ať sem mu fosfoser dávala nebo ne.Bral ho rok,pak sem už na to neměla peníze,tak ho přestal brát a nic se nezměnilo,vývoj furt stejnej.
|
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
21.10.2012 20:08:12
Já a velmi pozitivní, dávali jsme synovi od jeho 11ti měsíců. (jasně, že je tam, že až od tří let,ale víc dokotrů i magistrů v lékárně mě po prostudování ujistilo, že je "jen" o drahé testy, které výrobci nechtějí platit a pak je taky trend do dětí nic necpat.Já jsem pro, necpat pokud to není třeba,ale jsou bohužel děti u kterých to třeba je....
)Syn byl takřka slepý, bez očního kontaktu-má poškozenou zrakovou kůru. Po podávání Fosfoseru se mu zlepšil oční kontakt a začal vidět i věci pastelových barev a rozlezl se. Byl to skok....Vymačkali jsme vždy půl tobolky třeba do jogurtu. Dávali jsme jako kůru,ale pak jsme přestali. Syn se neruologicky zlepšil.Navíc jde o fosofilipidy ze sóji a sója jak známo obsahuje hodně fytoestrogenu-čili ženského pohlavního hormonu. Nechtěla jsem aby syn do sebe ládoval ty hormony neustále. Ale bral to rok a byl to jediný preparát, u kterého jsem zaznamenala účinek. |
| Hanka+Hančí5/05+Štěpán12/07 | 45987 |
|
|
21.10.2012 18:44:37
Ahoj, budu vám vděčná za jakékoliv info.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.9.2012 18:11:40
v současné době už RS není takový strašák. při včasné diagnóze a správné léčbě se s ní dá slušně žít. Tak pokud to je, ať se kamarádka začne rychle léčit. hodně štěstí
![]() ![]() ![]() |
| jas--mine | 132508 |
|
15.9.2012 15:53:39
To je jasné. Ona jen byla vystrašená. K doktorovi půjde. Spíš nás zajímalo, zda je to časté, že by měl někdo s DMO ještě RS. Mně osobně třeba RS hodně děsí, přijde mi, že má opravdu častý výskyt.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.