| Hanka6 |
| • |
4.11.2011 21:28:08
O 2roky pozdeji vsem uplaval
. Deti ho berou jaky je, teda ted-kvuli sikane jsme menili skolu, i kvuli ucitelce. Splh si taky zkusil a uznal ze to fakt neda. Vi ze nesmi skok do vysky aby si neco neudelal s rukou pri dopadu, tak mne malem omyvali |
| novaNIaris | 122484 |
|
4.11.2011 21:26:38
Díky všem moc
![]() ![]() Začínám vidět řešení ![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
4.11.2011 21:25:50
ta plavčice byla trochu padlá na hlavu, ne?
to by mělo být trestný, jako újma na cti tím, že jsem to jako malá zažívala taky, jsem na toto chování dospělých k dětem strašně háklivá |
| Hanka6 |
| • |
4.11.2011 21:20:00
Niaris moc drzim dceri pesti. Syn ma parezu a pamatuju jak v 1.tride obrecel ze nemuze splhat. A z plavani se vracel znechuceny kdyz mel pas a rukavky a plavcice mu rekla at se zkusi taky potopit pro puk-rekl ze tam byl jak pavouk na hladine
|
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
4.11.2011 21:13:34
Ahoj...teda vůbec to nemáte lehký a ještě se přidávají takový komplikace. Je to hrozně složitý. Já teda mám "štěstí" že je dcera postižená i mentálně a neuvědomuje si tolik to že je jiná.
Ale chodila do školky mezi zdravé děti a nikdo se jí nikdy nesmál, všechny jí spíš hodně pomáhaly a bavily ji. Je teda na vozíku a má amputovanou nohu, takže je na ní postižení vidět hned. Teď kvůli mentálnímu postižení chodí do první třídy speciální ZŠ, z čehož nadšená nejsu, chybí právě ten kolektiv zdravých dětí...ale ona by tu normální ZŠ nestíhala. Naštěstí je spokojená i tam. Co jsem chtěla napsat, má taky ložisko EPI zatím neaktivní, ale může kdykoliv dostat záchvat a EPI se aktivovat...chodí do plavání od 2 let a nikdy nikdo neřešil, že by nesměla. Samozřejmě potřebuje dohled. Myslím, že by byla škoda Karolínce vzít to plavčo, když ju to tak baví a má možnost se tam vyřádit, přece jen voda dost nadlehčuje a ona tam není omezená nemocí. Jinak jak vysvětlit, že Vojtovka je na dlouhý lokte a je potřeba vytrvat fakt nevím. Ale moc vám fandím a držím palce, abyste to všechno ustáli a naučili se s tím žít!! |
| Renata, www.jakublaga.wz.cz | 40946 |
|
|
4.11.2011 20:13:56
Jecidlo, tak právě tyto dlahy či ortézu teď od včerejška máme. Vyžádala jsem si ji kvůli vnitřní rotaci Kubových kolen, zatím zkoušíme pružnost a nastavení. Je na chození, ale dávám i když Kuba leží, zdají se mi dobré
![]() |
|
|
4.11.2011 20:06:31
teď jsem teprve dočítala, jestli je učitelka rozumná, máš polovinu úspěchu zaručenou, učitelka takto malým zvládne vysvětlit cokoliv, neboj se, ale promluv s ní o tom
|
|
|
4.11.2011 20:03:09
NESMÍ se přepínat, ty úlevy nemá pro lenost!!!
zajdi za učielkou, jestli dovolila, aby se jí děti smály, tak ať to honem napraví, děcka nejsou hloupý a pochopí, že někdo nemůže, protože není úplně zdravý. řeš to než si ublíží nějakou neopatrností nebo než bude ještě smutnější z toho posmívání zajdi za učitekou hned v pondělí a toto s ní domluv, to není žádná sranda, ani samotná diagnóza, ani to, jak se malá cítí. Měla jsme jako malá osvobození z běhání a skoků v TV, pochopitelně jsem neuměla šplhat, neuměla jsem spoutu věcí a posmívala se mi i učitelka, děcka tak zdaleka ne, ty spíš štvalo, že jim kazím výsledky, třeba do družstva mě nikdo nechtěl. Tělocvik byl noční můra, bylo mi blbě jen při pomyšlení na tělocvik. že chce cvičení čas nebude to najednou, to by jí mohl vysvětlit nějaký doktor třeba i dětská doktorka nebo neurolog nebo ortoped, kam chodíte, i na tom cvičení podstatný pro ni teď není jestli bude skákat, ale jestli si neublíží a jestli nebude mít trauma ze svýho postižení ještě takto zbytečně |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
4.11.2011 20:02:25
A jstli je to jen trošku možné, plavání bych jí dopřála.
Píšeš, že dobře plave. Bude pro ni skvělé, když zažije úspěchy ve sportu, když jinde bude cítit omezení. |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
4.11.2011 19:59:49
Nebylo by možné, aby dcera známku dostala zároveň s ostatními z nějakého alternativního úkolu.
Je v první třídě, děti opravdu nejsou hloupé, ony si velice rychle zvyknou na to, že tvá dcera má malinko jiné podmínky, zvlášť jestli je dobrá učitelka. Učím ve velice problémových třídách, puberťáky. Řeším někdy opravdu hrozné věci, ale v pohodě všichni přijali, že spolužačka s (lehčím) tělesným postižením má úlevy, že dyslektici mají kratší diktát nebo doplňovačku. Nikdo je kvůli tomu neosočuje. V tomhle jsou děti chytřejší než dospělí. Hodně štěstí ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.