| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 12948  [Dalších 12398 >>]
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
9.6.2011 17:21:54
Kuba šel do školy v 8 letech. Je to nějak daný, že dítě musí do 8 let do školy nastoupit. A je možný jen jeden odklad takže jestli už Vojta jeden měl tak už druhý asi nepůjde, ale uvidíš co ti řeknou.
A gratuluji k mimi ~p~. Kdy to bude?
dusilka 90098
9.6.2011 13:22:57
no tak mi to nedalo,volala jsem do spc a mam prijit v utery a domluvime se jestli mu daj oni jeste jeden odklad nebo ho od zari vemou do skoly.jsem zvedava,jeden odklad uz ma takze nevim nevim ~e~
Žlababa (Postižené Děti cz) 12125
9.6.2011 11:45:53
Hele Dusilko, s tím zápisem to není legrace. Když nevyřídíš odklad, budeš ho muset v září přivézt do školy, si myslím.
dusilka 90098
9.6.2011 11:09:03
jojo tehotna sem ja to tady nak nepsala,takze to asi nevi nikdo :-)
jeste prosim te od kolika sel Kuba do skoly?vojtovi bude v srpnu sedm,ale byli jsme v laznich kdyz byli zapisy a me to uplne vypadlo tak ted to potrebuju nak vyresit,lajdak noo .-) na psychologii jdem znova az v srpnu.tak nevim jestli mu da odklad nebo jestli mam si domluvit schuzku tady ve specialni skole a prihlasit ho..
8.6.2011 19:44:59
Dusilko díky za info. Jen dotaz, ty jsi těhu? Nějak mi to uniklo?~R^
K té škole, záleží do jaké třídy bude Vojta zařazený, od toho se bude odvíjet i to co se s ním budou učit tak se na to zeptej. Kuba je zařazený v rehabilitační třídě, takže víc na motoriku, pohyb atd., ale on zvládá i učení takže se učí i písmenka, počítat i poznávat číslice (něco z písmenek i počítání už uměl i z domova). Nechávala jsem mu teď dělat nové psychologické vyšetření, protože se právě hodně rozmluvil a je možné pak zařazení do tzv. pomocné školy, takže v podstatě osnovy kde se učí číst, psát je u nás pasé, pak počítat. Od toho zařazení se pak odvíjí osnova podle které během roku jedou, teda aspoň u nás to tak je. Mělo by to snad platit, ale ve všech speciálních školách.
dusilka 90098
8.6.2011 19:19:59
jeste k ty vaze myslim tak okolo 15-20kg,rozhodne lehci jak patron kocar co jsme meli.pojistovna hradila cely vozejk krome par veci co jsme si tam nadiktovali jako pametovej a prodysnej sedak,oeprku proti preeklopeni a jeste neco to uz si nepamatuju takze jsme doplaceli 6800kc.pojistovnu mame ministerstvo vnitra.
dusilka 90098
8.6.2011 18:30:05
myslim,ze Kuba je o dva roky od nas starsi,vojtovi bude ted v lete sedm.vojtan taky podekuje s tim problem nema,ale proste je naladovej.treba na ergoterapii taky pracoval a byl tam sam,malovali skladali kostky to ho bavi,ale minule jsme byli u psychologa a byla to katastrofa proste veci co umi nepredvedl a jeste byl drzej.
vozik nevim jestli pujcuji na vikend to by si musela asi zkusit se dodmluvit muzu ti poslat cislo na pana co k nam jezdi.jinak skladani moc nevim davame ho do auta celej,ale jednou jsme ho rozebirali a kola jdou sundat lehce jen zmacknes cudlik,ale jinak nic moc teda sama bych ho asi neslozila.sklada se na placku k sobe,ale jde to tezce my tim.ze tam mame jeste tu oporu hlavy tak ta se musi sundat uplne pak teprve slozit.
taky se to budu muset naucit,protoze az budu mit davat do auta kocar pro mimco a nahodne i vozejk tak se mi to tam asi nevejde :-) no zas toho dohromady moc nenajezdime :-)
jeste k ty skole,co tam s Kubou delaj uci se treba pocty nebo pismena?
8.6.2011 17:13:31
Ječidlo: Ano my jsme synergickou zkoušeli jednou v bloku po 10-ti aplikacích za sebou. Jezdili jsme denně do Vyškova. Co jsem ale tak ohledně té synergické četla tak je asi rozdíl jestli se aplikuje v rámci hrazení ZP nebo soukromě třeba u odborníka jako je p.Vodičková. My jsme po té aplikaci neviděli žádné zlepšení, teda u nás hlavně uvolnění spasmů. Prahu jsme nezkoušeli, to je pro nás hodně daleko a na dlouho. Myslím, že ale taky hodně záleží jaký problém bys chtěla tou synergickou terapií vyřešit nebo čeho by jsi u Marušky chtěla docílit?? Doufám, že se nepletu v pohlaví a jméně dítěte~;)

Dusilka: Já jsem ze školy měla taky hrůzu, ale nakonec to dopadlo dobře, protože má už druhým rokem úplně stejnou třídu i učitelky co měl jako když byl v "předškolácích". Jsme malé město, v tomto je to asi výhoda~;). Takže toho, že je už teď jakoby ve škole on sám myslím ani nepostřehl. Jinak podle psychologického rozboru je zařazený jako do rehabilitační třídy, takže žádné ultimáta do kdy a co se musí naučit nemá. Plní učitelkami zadané úkoly, ho to baví on vše vítá s nadšením a jelikož je jediný, který ve třídě mluví tak si myslím, že i učitelky jsou rády, že ho tam mají. Jinak Kuba v chování nějak problém nemá, on paní učitelku respektuje, co řekne tak udělá, vždy se na vše ptá, poděkuje. On je v tomto takový jiný než i věkově k němu stejné zdravé děti. On se mě i ptá jestli mu něco dovolím, když ano tak mi sám od sebe poděkuje, to samé i k ostatním. Kolikrát ani nevím kde se to v něm bere~;)

Ještě mám k tobě dotaz ohledně Vašeho vozíku. Jakým způsobem se prosím tě skládá? Klasicky k sobě nebo jen záda a zbytek tak zůstane? A jakou má asi tak váhu? Je hrazený ZP nebo ne? A nevíš jestli má Ottobock možnost zapůjčení tohoto vozíku třeba na víkend k odzkoušení? Díky moc~x~
dusilka 90098
8.6.2011 11:41:37
Věrko a uz ses objednala k dr.Rennerovy?ted budou vsude asi dovoleny,to je teda pekne na prd,zejtra taky budu volat na neurologii mame skluz v kontrole,ale ja ted nak nevim kam driv skocit v motole jsme ted kazdej tejden uz mi to leze na mozek.
Renco,chtela jsem se te zeptat jak Kubik zvlada skolu?Vim,ze na tom jste tak nak stejne jak my a ja si vubec neumim predstavit,ze vojtan ma jit do skoly,co tam s nim jako budou delat?Navic on kterej je drzej a kdyz neco nechce tak to proste delat nebude a nedonuti ho nic,uz ted z toho mam strach.~3~~3~
MISKYNK 91294
7.6.2011 20:11:14
Milá Ivetko, HODNĚ SÍLY, RADOSTI A ZDRAVÍk k tvému svátku.
Tak se rok opět sešel a jedem na workshop ke své doktorve na australs. medicínu-akupunkturu.Má opět svého učitele v Praze. jsem moc ráda, že nám poradí s epi a vyzkoušíme jehličky.
Musím už fakt jednat-dnes se jen lekl a zustal opět bez dechu-v ortéze-jen chvilinku-co to je ,no snad se dohrabem k výsledku. Já už fakt nevím co to je.
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 12948  [Dalších 12398 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.