| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 12948  [Dalších 12338 >>]
Libule 05/93 a 08/05 37632
13.5.2011 7:21:31
Ahojte maminy, mám dotaz na Boskovice, kolik nás bude stát pobyt s malým a jak to tam je s parkováním??? a bydlení? tam jsou jen ty postýlky na spaní pro děti?co jsem je viděla na fotce... My máme prcka v posteli.
koblajs+víteček 11/07a Adámek 79664
10.5.2011 21:30:07
No to určitě.ani nevím jetsli a kde nastoupím.jsem zdravotní sestra a do práce bývalé se asi vrátit nebudu moct...
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 21:14:04
No cvičíme co jde, na míči, protahujeme, při práci u stolu kladu důraz na ruku, aby ji používal. Je to takové celodenní cvičení, kdy pořád jen upozorňuju, zapojuju.... taky máme do vany vířivou podložku, tak se tam několikrát za týden naklepáváme bublinkama (mě se to líbí ohromě) a taky se chystáme začít pořádně chodit na bazén plavat. Ovšem zkloubit to s prací je čím dál těžší
10.5.2011 21:11:33
Brebino to se ti nedivím.taky bych byůa naštvaná~o~
10.5.2011 21:10:01
Ale ten starší Víteček chodí do školky a je zdraví a nehce tam chodit.ach jo.snad nám ho za rok a půl vezmou do školky a budou tam chodit spolu....no uvidíme po všech vyšetřeních....a vy chodíte pořád cvičit,my cvičíme podle bobatha ale moc nechce spolupracovat.no nejde m to vysvětlit ještě má rok a půl-....~a~
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 21:08:43
Jo a jedna jobovka ze školky, jsem myslela, že mě odvezou.
Dětem dávají ve školce jakési pití, po kterém mají strašně červenou pusu, jelikož Matěj pomalu pije, má po tomto pití vždy velké červené "fousy", nejde to umýt ani mýdlem, vždy to mejeme celý den a pak jde zase do školky a má to znova.
Tak jsem tohle hrozný pití probírala s učitelkou, ta na to taky nadávala, že prý je to jakýsi sirup co dostala školka od zdravotní pojišťovny.
Donesla mi tu lahvičku a četla, co všechno tam je za vitamíny, jestli tam nejsou nějaká barviva a tak a pak otočila lahvičku a četla hlavní nápis - koncentrát k přípravě nápoje pro SPORTOVCE!!!!! a pak velký nápis HYPOTONIC..... cosi. Já na ni koukám, co že to čte a fakt je to jakýsi nápoj pro sportovce po výkonu, plné vitaminů a minerálů, ale hlavně je tam látka na uvolňování svalů!!!
Jsem myslela, že mě odvezou, takže Matýsek má hypotonii trupu, cvičíme, abychom zpevnili svaly a nepadal a oni ho nalívají pitíčkem které právě toto způsobuje~4~~4~~4~~4~~8~~8~~8~
Jsem to hned ředitelce řekla, že si nepřeju aby toto pití moje děcka dostávali, takže na to prý dohlédne, aby ta jejich třída nedostávala.
Na jedné straně dokážu pochopit, že je školka ráda, když něco dostane sponzorským darem, ale taky by si měla aspoň přečíst, co to těm dětem dávají. Vždyť děti ikdyž celý den lítají nejsou přeci žádní sportovci, kteří jezdí na kole X kilometrů nebo zvedají činky~q~
10.5.2011 21:06:56
Brebino to je dobře.možná jak půjde do školky tak tp bude taky lepší no uviidíme...
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 20:59:03
Koblajz, právě že jsem si nic nepřipouštěla, mě prostě připadalo že jen špatně chodí a hodně padá, nic víc.... a díky tomu si myslím, že jsme tam, kde jsme. Prostě jsem z něho nedělala chudáčka a pořád ho nabádám k tomu, aby šel kupředu, že je zdravý, jen ho zlobí ručka a nožka.
On to tak bere a máme obrovské štěstí, že po mentální stránce je naprosto v pořádku a snaží se vyrovnat všem dětem ve školce. Školka je pro něj takovým jakoby motorem, je tam moc rád, miluje tvoření všeho druhu, rád zpívá, tancuje.... no prostě školka mu prospívá po všech stránkách
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 20:56:20
Lázně zažádáš u neurologa, ten připíše do zprávičky "doporučuji lázeňskou péči" a na základě tohoto papíru se jde k dětské a ta vypíše papíry pro pojišťovnu, tam to schválí a pošlou do Vámi vybraných lázní, a ti zpět Vám, že poukaz přijali a čeká se na vyzývací dopis k nástupu. Ten chodí tak 2 týdny před nástupem.
Lázně jsou na 6-8 týdnů podle stavu dítěte a domluvy s tamními lékaři, jde to ale dohodnout i na 4 týdny. S malým dítětem je mamka ubytovaná na pokoji a doprovází ho na všechny procedury dle harmonogramu. Platí se ale poplatek jako v nemocnici - za dítě i doprovod, momentálně 6 týdnů vyjde na 5 tisíc, od podzimu až vláda schválí zvýšení by to mělo být už 8,5 tis. V Janských lázních je teď bohužel omezení, matka si nemůže sebou vzít další "zdravé" dítě ikdyby za něj zaplatila tu nehoráznou sumu (400,-den)
10.5.2011 14:38:48
Brebino a ty lázně jste dostali po jaké době cvičení?nebo kde jste je žádali u dětského?
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 12948  [Dalších 12338 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.