| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 12948  [Dalších 12328 >>]
koblajs+víteček 11/07a Adámek 79664
10.5.2011 14:27:52
Děkuji za nározy.Brebino četla jsem tvůj příběh a cítím že si musela taky prožít hrozné období...ale snad jak píšeš už jste si to vybrali...já se taky bojím jak budeme vypadat za rok.ortoped se taky právě bojí toho růstu,tak snad to bude dobré...
Eva
  • 
10.5.2011 14:20:17
Ahoj,
dekuju moc za zkusenosti!
zacnu poporade :-) jsme z Prahy a Fanda chodi, beha, chodi po shodech normalne. Pri behu a namahavejsi akci ma ruku nahore a zatnutou, ale dela vsechno v pohode sam. Obcas padne, ale neni to nijak casto. Je schopny chodit za ruku.
Chodi do soukrome skolky na dva dny a zvlada to tam taky, dokonce tam i spi a moc se mu tam libi, tety zatim nic nehlasily. Sam se neoblece, ale ma snahu, backorku si nabuje jednu a druha nejde, ale to si snad taky sedne. A ma moc rad deti. Doktorka pres fyzioterapii naopak rikala, urcite dat do skolky.
Jen ta neurolozka me vcera zmatla. Nestovice jsme prodelali v roce a pul a mame do toho astma, a nemocny je pres zimu taky, tak prave nevim, co jineho by ho mohlo ohrozit. Jen jse obavam, jak mu to pujde s ucenim a jak bude stihat, ale z jeslicek nosi nove pisnicky a pamatuje si kamarady, pripada mi to jako s nasi starsi dcerou.
O asistentovi jsem se bavila s reditelkou nasi skolky a ona rikala, ze by mu ho ani nedali, kdyz vypdada takhle dobre, tak budu muset spolehat na pani ucitelky, ktere jsou ale moc hodne (ted je ma Barca, ktera pujde do skoly).
Kazdopadne diky za reakci snad dopadne EEG dobre a pujde to :-)
Drzim vam palce !!!! :-)
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 12:35:43
No a jinak - včera mi volala paní Docentka z Olomouce - Je to tam!!! nebo vlastně není - máme nedostatek růstového hormonu, zítra si jedeme pro injekční pero, dostanu školení a začneme každý večer před spaním píchat jak já Matýskovi říkám "pomocníčky" aby začal růst

http://www.postizenedeti.cz/content/nas-pribeh
Brebina, E+M 26001
10.5.2011 12:31:31
Ahojky,
někteří doktoři jsou hodně zdrženliví.
Matěj má taky DMO - levostranná hemyparesa a chodíme do školky už druhým rokem. Je pravda že polítáme kdejaké doktory, ale k naší dětské chodíme jen na běžná očkování a pro předpisy lázní a tak. Jsme celkem zdraví s běžnou rýmou a kašlem tam nechodím a ve školce je nám taky dobře. Nejsme vůbec nemocní víc, dokonce ani ty neštovice jsme ještě nechytli a to už byli vystevní minimálně třem epidemiím~t~

Děcka mi chodí do normální školky, vloni jsme chodili jen na 4 hodiny a já s ním jako osobní asistentka, tento rok má k sobě pedagogickou asistentku, aby mu pomohla s oblékáním, prací a děním ve školce a hlavně na vycházce ho držela za ruku, protože kvůli častým pádům a nemotornosti není schopný jít za ruku s jiným dítětem. Myslím, že je spíš na tobě jako na matce, abys to rozhodla a vzala v potaz v jakém zdravoním stavu je a zda by mu ta školka víc ublížila než pomohla
10.5.2011 11:52:39
Evi a kdy vám to zjistili?já jsem to začala pozprovat jak začal chodit že nenašlapoval na patu na pravé noze a bylo to potom jsem si vyžádala ortopedii a on chtěl neurologii a od té doby pořád chodíme po všech čertech~n~odkud jste vy?my z okolí Vyškova
10.5.2011 8:59:52
Evi my máme zase lehkou hemiparezu pravostrannou.máme 1,5 a chodíme špatně.i ručička pravá je špatná.jen dopomocná.no taky jsem přemýšlela nad školkou jestli za rok a půl bude schopen jít do normální školky.tak nevím.uvidíme.my ted budeme podstupovat v brně různá vyšetření.magnetickou rezonanci,EEG,logopedii,foniatrii protože ještě vůbec nechce mluvoit tak snad je to jen tím,že se mu nechce.a jak vy chodíte?
Eva
  • 
9.5.2011 21:18:24
Dobry vecer,
mam 2,5 leteho syna s DMO lehkou levostranou hemiparezou. V podstate na nem neni nic poznat, vsechno zvlada jako vrstevnici, jen ma trochu nemotornou levou ruku.
Prvni dotaz je jak je to s ockovanim zivymi vakcinami. Proc je to tak nebezpecne?
A druhy. Dnes jsme byli u neurolozky na kontrole a byla velmi zdrzenliva k chozeni naseho syna do bezne skolky, sice souhlasila, ze je na po strance socialni a psychicke ok, ale ze bude hodne nemocny a ze to probereme po EEG, tak jsem z toho trochu zmatena. Opravdu tolik vadi bezna nemocnost detem s DMO?
Diky za informace.
Iveta - oliverek(tecka)cz
  • 
5.5.2011 11:39:39
kod neznam, ale mel by byt na rok.
roháč 93574
5.5.2011 10:49:01
Holky,prosím pod
jakým kodem a názvem je obleček na pojištovnu?Za jak dlouho je nárok na další? Díky:-)
Libule 05/93 a 08/05 37632
3.5.2011 7:27:47
ano u našeho měření byli taky z protetiky Štěpánová .. dělalo se to na rehabce... psal nám to ortoped, někomu neurolog.
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 12948  [Dalších 12328 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.