| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Dětská mozková obrna

pokud vaše dítě má tuto diagnózu, nebo pokud vás s ní jen strašili, jak vypadal psychomotorický vývoj dítěte v 1. roce života? Kdy vám diagnózu definitivně potvrdili, a odkdy lékaři naznačovali, že by o DMO mohlo jít? Nakolik pomohla Vojtova metoda, jak moc zkušeného terapeuta jste měli? Máte někdo zkušenost s lázeňskou péčí v případě miminka?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 12948  [Dalších 12268 >>]
Hanka+L+A+V 28463
6.4.2011 23:27:45
Ahoj holky...zase po delší době nakukuju,hlavně kvůli Lence a Ondráškovi, protože nemáme přes den ani čas si písnout..teda já ne.

To je teda síla, že doktor ani manžu nepoučil a chlapy nenapadne se zeptat, to je klasika.
Tak hlavně že to máte za sebou...ale zní to dost hrozně, že měl Ondra už ty kyčle vykloubený...chůdě, to ho asi muselo i dost bolet.

Kiwi a Maky na tom byla taky teď v zimě? A jak jsi psala že ještě před rokem v pohodě a najednou se to zhoršilo? To zjistili na nějaké pravidelné kontrole?

My chodíme na ortopedii k Poulovi,ale už jsme tam nebyly snad dva roky, protože napsal, že kontrola jen podle potřeby. A podle posledního RTG měla Lucka obě kyčle v pořádku...tak jsem to nijak nehrotila.
Ale docela jsi mě nahlodala a asi Lucku objednám..aby jí to zkontrolovali. Poslední dobou dost vyrostla a je na tom pohybově hůř, prý se změnilo těžiště těla a spasmy se ještě víc natáhly..takže se s tím potřebuje srovnat...tak aby jí to třeba nějak nezamávalo i s těma kyčlema.

Já si teda nedovedu vůbec představit dát Lucku někam do lázní samotnou. Bude pro ni šok i jen jak začne chodit do školy na KOciánku v září. Doteď měla u sebe všude svou osobní asistentku nebo když ta nemohla tak s ní chodí do školky babička jako asistentka...takže měla pokaždý svýho člověka. A na té Kociánce bude najednou mezi cizíma sama...to su na ni zvědavá a taky na sebe...nějak to špatně nesu už teď.

No nic, jdu už do hajan..jen jsem nakukovala, Vojta vypadal že se budí na kojo..ale zase vytuhl..tak to jdu využít.

Všechny tady moc zdravím a přeju hlavně zdravíčko a dětem pokroky!!!
Renata, www.jakublaga.wz.cz 40946
6.4.2011 17:29:03
Nebyl prosím někdo na ní teď někdy v poslední době v Brně? Má tam jít sestra s dcerou (6let), myslela si, že to bude tak na 1 den, ale řekli jí, že to bude hospitalizace na 2-3 dny. Nevíte jak to tam teď chodívá a na co si dát pozor?
Lenka,Ondrášek a Vojtíšek 35089
6.4.2011 13:54:49
Reni, my se domluvime operativne, jak budeme mit poukaz schvaleny u pojistovny. Pani Slavikova rikala, ze maji v kvetnu po tom terminu sundani sader volno. S maminkou ale nemaji pry mista zadny. Na mesic mi ho pry vezmou urcite. Takze na kratsi dobu to urco jde. Pry pokud je po operaci, tak se da i na dyl. Kdyz by to nevyslo ted, tak treba na podzim na dalsi mesic.
My mame vyhodu v tom, ze mi tam Ondra chodi do skolky, tak to tam zna. Tak to snad nebude tak hrozny.
Dovolala jsem se dneska konecne na oddeleni a pry si mame s tema stehama zajit k obvodni nebo na chirurgii ve spadove oblasti a ze mu to vytahnou. Toz tak...
Lucka s Míšou a Toníkem
  • 
6.4.2011 9:11:35
Míšu jsme v Boskovicích také jednou nechali samotného. Byl tam necelé dva měsíce. Domů jsme si ho brali na víkendy (jezdili jsme v pátek po procedurách, většinou již po obědě a vraceli jsme se tak, aby tam byl v neděli na večeři).
Pobyt mu prospěl co se jídla a pití týče, jelikož od cizích jí lépe. I malinké motorické zlepšení tam bylo. Horší to ale bylo po psychické stránce. Bál se zůstat u kohokoliv spát, hned jak nás viděl odcházet, tak plakal. Takže jsme seděli u postýlky dokud neusnul. Bylo to v době, kdy měl Míša 3 roky a 4 měsíčního brášku. Tak nevím, co na něj zapůsobilo, ale nikdy bych neřekla, že bude takto reagovat (je opožděný i po mentální stránce).

V roce 2009 jsem si poznamenala: "Pokud je pobyt samotného dítěte schválen na 90 dní a dítě vyčerpá 60 dní pobytu, tak zbylých 30 dní se může čerpat jen v případě, pokud nedojde k přerušení delšímu než je 28 dní".
Vím ale, že některé děti tam byly i delší dobu (myslím že od VZP). My máme VoZP.

Renčo, s vyprazdňováním to máme naprosto stejně. Musím odepnout plínku a pokrčit Míšovi nožky. Sám se vyprázdní tak 3x měsíčně, ale nedokonale. Velký vliv na tom má jistě i to, že velmi málo pije, takže stolice je dost tuhá. Samostatné tekutiny nevypije více než 2 dl denně.
Kiwicek 36751
5.4.2011 19:09:11
Leni a na jak dlouho ho tam vezmou? Na jak ldouho je to vubec možný?Jde i jen na měsíc třeba?Začla jsem o tom uvažovat.
luckaela 103903
5.4.2011 18:31:39
Ahoj, my jsme byli s dcerou na téhle operaci minulé pondělí. Dělali jí třísla a taky zezadu lýtka. Máme sádry až nahoru a meti nohama tu rozporku. Ty rány v tříslech jí koukají, má je zalepený a řekli mi, že stehy budou vyndavat až za těch šest týdnů po operaci. Že prý si to můžem nechat vyndat na obvodě, ale je to prý zbytečný. Tak nevim. Dělala nám to v Motole asistentka Schejbalová.
5.4.2011 17:07:41
Reni, vezmou ho hned po sundání sáder. Jinak s dětma tam mají i program v herně. Je tam paní učitelka. S Ondrou tam (když je ve školce) dělají obrázky co má ze specky za DU. Vím, že tam s dětma taky hodně zpívají. Program mají i děti na pobytu, co jsou tam sami.
Kiwicek 36751
4.4.2011 20:45:35
TAk bezva, že Ondru vzali a kdy může nastoupit?Hned jak mu sundají sádry? A na jak dlouho? Já bych toto řešení třeba i taky brala, ale nevím, jak by to Maky snášela, teda cizí lidi by zas tak nebyl problem, ale spíš když by na ni neměl nikdo delší dobu čas, tak asi by se uřvala. Furt teď pobrekává, když se ji nevěnujem, pořád nás volá.

A taky ještě kakání by byl asi problém.NA to jsem se vás taky chtěla zeptat maminky, co máte ležící dítě. Vykaká se samo?Nebo to taky děláte jak my, že dítěti musíte skrčit nohy ?Je to takový blbý téma, ale zajímalo by mě to, jestli to tak děláme jen my nebo to tak máte i něketrá z vás.
4.4.2011 18:39:42
Mno, on mu nerekl v podstate nic, jen to, ze je vsechno jak ma byt...
Ondrovi paty nekoukaji. Jen prsty. Řezali mu podkolení a ty kyčle. Tak nevim. Ma sadry az uplne nahoru, co to slo a mezi nohamy tyčku. Jako ty A-dlahy, co mel kdysi. Dneska jsem volala do Boskovic, tak mi ho tam nezmou na pobyt nahoru. Odnra tam chodi do skolky, tak to tam zna. Na vikendy ho budeme brat domu. Tak snad to zmakne. Tim, ze to mame kousek, tak za nim muzeme prijet kdykoliv.
Kiwicek 36751
4.4.2011 14:55:39
jo a taky na te kontrole po 10dnech odlepili Maky naplaste a natreli novikovem na zhojení.
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 12948  [Dalších 12268 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.