Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kiwicek | 36751 |
|
|
7.2.2011 14:45:37
Leni,tak už máte po operaci?Jak Ondrášek sńáší ty sádry?A kdo vás operoval?Taky doktor Straka?
My ještě termín nevíme, doktor říkal, že by chtěl do dvou mesicu, coz by mělo být budto ted v unoru nebo březen. Byli jsme ale na zubním a doktorka našla Maky dva kazy na zad.zubech,tak zas další narkoza .Volala jsem na zubní do dětské domluvit se, jestli by nešel zákrok udělat při ortp.operaci a prý nešel, ve čtvrtek tam jdem se domlouvat co a jak. |
| MISKYNK | 91294 |
|
|
6.2.2011 17:57:24
ahojky Kristýnko,MY JSME TED BYLI NA 3L PROHLÍDCE S MÍCHÁLKEM, A TAKY MI NEUROLOŽKA ŘEKLA, ŽE KDO DMO MÁ TAK UŽ MU PRAVDEP,ZUSTANE I KDYŽ V LEHČÍ FORMĚ.CVIČENÍM SE HODNĚ ZLEPŠÍ TĚLO -jasně , že to pomáhá,ale my máme vroz.hydrocef.tak dmo nám zustáne i když cvičím uplně od narození jen týden po zavedení shuntu byl v klidu.
ale zkus najít rehabku, která opravdu chce dětičkám pomáhat-ta naše cvičí s Míšou obden, já doma a je to znát.Neboj však ono to pujde-pomalu-ale je to dlouhá cesta. |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
6.2.2011 15:16:54
My taky necvičili od narození. Spoustu věcí jsme nedělali jako ostatní maminky co měly děti na jipce
ale s tím už nic nenadělám.Vojtu jsme začali cvičit hlavně s Eliškou, Matýsek jen tak pro srovnání a protažení. Eli je naprosto v pohodě, no a u Matýska se časem začalo vše objevovat. Když jsem teď koukala na videa z jejich 1,5 roku, tak tam se to rýsovalo, že začíná nějaký problém. Přidali jsme na cvičení a začalo se to lepšit. Jenže potom naše rehabka dlouhodobě onemocněla a já nemohla na VOjtu dojíždět 15 kilometrů autobusem - s dvojčatama - auto nebylo, řidičák nemám... Tak jsme přešli na Bobatha, abysme vůbec něco dělali. Rehabka byla úžasná, poradila naprosto se vším - co se všelijakých přízpěvků týče (PnP, prodloužený rodičák do 7 let) a hlavně doporučila lázně. Já do té doby nevěděla ani slovo, netušila jsem, že máme takovou diagnozu - DMO, jen při připadalo, že hůř chodí a hlavně moc padá. Pak to šlo ráz na ráz, u neurologa jsem probrala lázně, konečně se dozvěděla jeho diagnozu, vše s tím spojené, oběhala úřady. Nejvíc mi vadí, že nikdo nic neřekne, neporadí. Kdybych nenarazila na rehabku, tak je Matěj považovaný za "zdravé" dítě, já bych chodila do práce (no spíše nechodila, protože bych byla na pracáku, kdo by mě zaměstnal, když jsem pořád někde po doktorech) a do lázní bychom se nedostali. |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
6.2.2011 15:09:56
Jani, tak to se na vás určitě těšíme. Na kterém patře byste měli být?
My na 6. potkáme se tam i s jednou maminka z loňska, ale ti jsou jen do 17., pak jedou domů. Hlavně, ať se Ríša zlepší a už to tak zůstane ![]() |
| Brebina, E+M | 26001 |
|
|
6.2.2011 15:04:57
Jecidlo, to je hrůza!!! To mi říkej, že s tímhle nikdo nic nedělá
![]() ![]() ![]() ![]() Panebože, chůdě malý, já bych té rehabce naliskala a všem doktorům co ji viděli a nic neudělali, taky ![]() ![]() |
| Renata, www.jakublaga.wz.cz | 40946 |
|
|
6.2.2011 14:06:21
Šmajdo a Evi, tu ortézu máme přes dr. Krawczuka z Ostravy (nebo Olomouc), myslím, že jiný ortoped s ní nemá zkušenosti.
Já si napřed našla tu ortézu a napsala té firmě co ji dodává, poslala jsem jim i snímek Kubových kyčlí a oni mi doporučili pana doktora, ke kterému jsme se pak objednali a on rozhodl jestli je pro něho vhodná či ne. Určitě bude nutná osobní konzultace u něho. Ortéza je hrazená ZP. |
| Evuleeee | 107932 |
|
|
6.2.2011 13:27:31
Renatko, tu ortézu pro Kubíčka Vám psal ortoped? Sám Vám to nevrhnul, nebo jsi to vyhledala a zažádala sama? Kde se to zhotovuje a proplácí to ZP? Děkuji Eva
|
| Žlababa (Postižené Děti cz) | 12125 |
|
|
6.2.2011 12:44:00
Brebino, tak my máme už taky termín nástupu 17.2. Ale nevím, jestli to nebudu muset kvůli Ríšově stavu zrušit ( i když dneska je konečně už lepší!). V příštím týdnu se ukáže, co řekne neurolog, jestli můžeme jet, nebo jestli to tak o 14 dní odložíme.
|
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
6.2.2011 11:43:25
Ahoj jecidlo- Vojtu určitě cvičte, nechápu ty lékaře,co to rizikovým novorozencůn neiindikují.My cvičili od narození (3.den po porodu) a výsledkem je,že v 17ti měsících nemáme DMO-syn chodí a hýbe se ukázkově.
Narodil se s hydrocefalem a absolvoval dvě operace mozku, měl asi milión drobných pohybových problémů (mimochodem našli jsme kvalitního neurologa a ten vše ohledně pohybu předpověděl už v jeho 6ti týdnech.Vše se postupně ukázalo jako pravda!!!!!).Naštěstí vše (predilekce hlavy, mírná hemiparéza, méně pohyblivá pravá ručka, lehká centrální hypotonie) vycvičil do zdrava! Ale aní v tomto věku není pozdě. Jen bych se být tebou do toho opřela pořádně až po porodu. |
| Šmajda | 112969 |
|
|
6.2.2011 9:51:07
Ahoj Renco.prosim te,myslis ze by ty ortezy trosku pomohly pajovi???jak jsem psala tak chodi po spickach a vtaci kolena k sobe.kdyz jde po patach tak zase hodne vystrci zadek a moc nekrci kolena.v pondeli se objednam u ortopeda a zeptam se ho.na operaci achylovek jit nechci.te se budu hodne dlouho vyhybat!diky
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.