| N. |
| • |
23.12.2011 9:06:53
Ja chodim na podvazovani(gumickovani) hemeroidu a je to zadarmo, ale ze by to bylo zcela v bezbolestne rict nemuzu(ale ja sjem extremne bolestivka). A dokonce pracovioste v Ceskem Brode anbizi jeste treti moznost, pry uplne bezbolestnou: http://www.lecba.cz/chirurgie-stredocesky-kraj-hemoroidy.html
To nevim, jestli se plati, bohuzel jsem se o teto moznosti dovedela, az kdyz uz jsem byla v peci jineho lekare v Praze. |
| Annitta | 58510 |
|
|
23.12.2011 8:33:12
Čípky Faktu. Jinak je to i dědičná záležitost... pokud by se to nelepšilo, tak k dr... pokud se to zanedbá, tak hrozí operace. Ještě je i jinej způsob operace-bez řezání a to se platí 2tis. nicméně je pak třeba 3 týdny klid, nezvedat těžké věci...
|
| sylvaina | 77406 |
|
|
23.12.2011 8:25:23
Z volně dostupných docela zabírají čípky Preparation H. Ale pokud půjdeš k lékaři, může ti předepsat Detralex, ten je na posílení žilní stěny a funguje i na hemeroidy. Je ale jen na předpis.
|
| Vendy a dve holky | 109075 |
|
|
23.12.2011 7:35:11
Jo, to jsme dve
Mam to same, asi tyden.Nsstesti tady je v lekarne skoro vse dostupne bez predpisu, ziju v zahranici.Tak mam cipky a mazani, ale je to teda chutovka si trikrat denne strkat cipek po dobu tri tydnu.Zatim zadna velka zmena k lepsimu.Asi po tydnu.Cipky doberu, pokud se to nezlepsi, tak pujdu k doktorovi.Ono muzou byt vnitrni a vnejsi.Ty vnitrni jsi mohla mit uz od porodu.Nejdrive nemusi moc zlobit.Ma se jist hodne vlakniny.Bohuzel, pokud to vymizi, tak se to vetsinou znovu objevi.Co ti mam rikat, taky mam velkou radost![]() |
| Kubula K. | 30211 |
|
23.12.2011 7:04:51
Jako první pomoc mastička Faktu, mně ji dávali v porodnici a zabírala. Kdyby to nepomáhalo, tak k doktorovi..
|
| Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. | 123501 |
|
|
22.12.2011 23:42:49
Ahoj. Udelal se mi hemeroid ne nejak velky, ale boli to pri stolici. Vubec nevim jak to. Nikdy jsem to nemela ani v tehotenstvi. Nemam sedave zamestnani ani jsem nepribrala, tak nevim. Z ceho se delaji? A co se na to dava?
|
| Tomáš Ostrava |
| • |
24.10.2011 17:23:10
Zdravím všechny čekatele na kolonoskopii. Po přečtení některých příspěvků této rubriky jsem byl docela nervózní a jímal mě strach. Dnes jsem vše absolvoval v reálu a můžu všechny roztřesené lidičky uklidnit. Den před zákrokem jsem jedl na snídani jen šunku a rohlíky, na oběd pečené kuře, rýži a kompot. V 16:00 hodin jsem si rozmíchal v PET lahvi (1 litr) první sáček Fortransu. Můžu říci, že vůbec není nepříjemný, podle návodu jsem si ho ještě trochu dochutil sirupem a každých 15 min. vypil jednu sklenici (cca 2,5 dcl). Po vytipí 2 litrů jsem měl žaludek plný a čekal jsem, že přijde první uvolnění. To přišlo po vypití 2,5 l Fortransu, vše v pohodě a v klidu. Ve 20:00 hodin jsem dopil poslední sklenici (ze 4 litrů) a šel se koukat na TV. Pak už jsem chodil "vyprázdňovat" jen občas a na krátký čas. Normálně jsem usnul a spal až do rána. Ráno jsem byl ještě 2x a více už to nešlo. V 10:00 jsem došel do gastroenterologické ambulance v Ostravě (MUDr.Bužga), kde jsem si připlatil za uklidňující injekci a sestra mě uvedla do vyšetřovací místnosti. Zde jsem se sám a v absolutním soukromí převlékl do přichystaných "zelených" trenýrek a položil se na stůl. Pan doktor zavedl hadičku s kamerou (úplně v pohodě a v klidu), píchli mi injekci a probudil jsem se po 15 minutách. Nepamatuji si vůbec nic, nic mě nebolí, jen jsem byl trochu zaplynovaný a teď už si užívám normální večeři. Myslím, že hodně dělá psychika, proto se zákroku nebojte, zbytečně se stresujete.
|
| Tomáš, Ostrava |
| • |
24.10.2011 17:14:45
Zdravím všechny čekatele na kolonoskopii. Po přečtení některých příspěvků této rubriky jsem byl docela nervózní a jímal mě strach. Dnes jsem vše absolvoval v reálu a můžu všechny roztřesené lidičky uklidnit. Den před zákrokem jsem jedl na snídani jen šunku a rohlíky, na oběd pečené kuře, rýži a kompot. V 16:00 hodin jsem si rozmíchal v PET lahvi (1 litr) první sáček Fortransu. Můžu říci, že vůbec není nepříjemný, podle návodu jsem si ho ještě trochu dochutil sirupem a každých 15 min. vypil jednu sklenici (cca 2,5 dcl). Po vytipí 2 litrů jsem měl žaludek plný a čekal jsem, že přijde první uvolnění. To přišlo po vypití 2,5 l Fortransu, vše v pohodě a v klidu. Ve 20:00 hodin jsem dopil poslední sklenici (ze 4 litrů) a šel se koukat na TV. Pak už jsem chodil "vyprázdňovat" jen občas a na krátký čas. Normálně jsem usnul a spal až do rána. Ráno jsem byl ještě 2x a více už to nešlo. V 10:00 jsem došel do gastroenterologické ambulance v Ostravě (MUDr.Bužga), kde jsem si připlatil za uklidňující injekci a sestra mě uvedla do vyšetřovací místnosti. Zde jsem se sám a v absolutním soukromí převlékl do přichystaných "zelených" trenýrek a položil se na stůl. Pan doktor zavedl hadičku s kamerou (úplně v pohodě a v klidu), píchli mi injekci a probudil jsem se po 15 minutách. Nepamatuji si vůbec nic, nic mě nebolí, jen jsem byl trochu zaplynovaný a teď už si užívám normální večeři. Myslím, že hodně dělá psychika, proto se zákroku nebojte, zbytečně se stresujete.
|
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
22.10.2011 19:22:12
tak si lehni ne
Já jsem tak strávila dva dny, ležela jsem na gauči a nohy měla na opěradle, bolest strašná ![]() |
| Kaja222 | 116819 |
|
22.10.2011 17:25:39
Me ty Faktu pomahaji. ALe kdyz se mi hemeroid objevi, tak beru cipky tyden a dalsi tyden mazu mastickou a pak je klid. U doktora jsem jeste nebyla. Ale ja mam pul rocni dite, tak to pripisuju jeste tomu tehu...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.