| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hemoroidy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 773  [Dalších 193 >>]
gabča
  • 
6.1.2008 9:44:19
u nás zabírá gel goliáš s dubovou kúrou nemusí se dělat koupele s dubouvou kúrou, stačí mazat sice to šíleně palí, ale do 3dnů měly kamarádky klid a když mažou preventivně, tak se už ani neobjevily. písněte na meil pa matej.verunka@centrum.cz
badra 75663
6.1.2008 1:48:20
Ahojky:o)
mám po porodu 2 pěkné hemoroidy - a mastičky ani čípky nepomáhají :O(. Chtěla bych si je nechat odstranit laserem. Podstoupil jste někdo takový nebo jiný zákrok na odstranění hemoroidů? Na kolik to přijde? Co jsem se pídila, tak asi nejbolestivější je zaškrcení - gumičkama a nejlepší - bezbolestné je nějaký přístroj HEMORON.
Martyna 28049
30.12.2007 15:58:12
Ahoj já mám zas jinej problém s hemoroidama, mám prasklinku ve vnitř,krvácí při stolici a taky dost bolí....mám to až asi 4.měsíc po porodu, klukovi budou za tři v květnu. používala sem Mastu - masička a čípky, potom to bylo dobrý,samozřejmě strava dělá svý....a ted sem mi to objevilo zas.....poradíte?
rahel 74191
7.12.2007 6:21:38
Já mám 2 děti(15+12) a po obou hemeroidy a v podstatě mě čas od šasu trápěj pořád-musím si hlídat jídlo,dostatečně pít a hlavně jakmile se mi chce na stolici,tak to musím okamžitě,protže jináč už hem.zase cítím.Ale kdysi mi kamarádka poradila že je dobé si na ně přikládat rozpůlený a nebo oloupaná od slupky list z netřesku(lomikámen).Jsou to takové zelené dužinaté rostlinky.Nějaké mi rovnou dala,mám je v truhlíku celoročně za oknem a musím říct že to pomáhá.Dokonce to úžasně pomohlo synovi který trpěl na záněty stř.ucha.Pořád mu je píchali až jednou mi poradila kolegině abych vyzkoušela nakapat netřesk-bylo to jako zázrak.Do dnes jakmile kluka začně jen pobolívat tak hnedka běží pro bylinku a kape si do ucha.Jen to chce aby si tak na 5 min lehl na bok aby mu to z ucha nevyteklo a hlavně to zachytit včas,ještě než je to na píchání.
Petra
  • 
17.10.2007 22:05:22
Ahojky,já jsem si s hemoroidy taky v těhotenství užila.Vlastně se ještě hojím.Začaly mě ve 38.týdnu,byla to šílená bolest,nemohla jsem chodit,sedět a chodit a na toaletu bylo pro mne utrpením.Ke všemu mě to trošku krvácelo.Gynekoložka mě ale předepsala mast Faktu a prášky Detralex a to nejhorší mám za sebou.Po týdnu se mě opravdu ulevilo.Ale zatlačit "je tam" zpátky to opravdu není pro mě.Mám pár dní před porodem,tak doufám,že po tlačení nebudu mít stejný problém.Je to dost nepříjemné.
dada
  • 
11.10.2007 22:51:50
maruško - děkuju, neboj nevyděsila jsi mě! Já právě asi taky zajdu po porodu k dr. aby mi řekl, co s tím, zatím je to fakt jen kosmetická záležitost bez bolestí. Já jsem těhotná už podruhé, mám doma 15měs. mimi a kluk měl skoro 4kg a teď jsem už ve 28tt a je to naštěstí pořád stejné, takže ťuk, ťuk, ťuk. Ani prvním těhotenství a porodem se to nezhoršilo, tak doufám, že to tak bude i po druhém porodu, dítě bude asi stejně velké.
Mastičku ještě nemám, možná koupím. Možná by pomohla spíše ta operativní léčba ale půjdu do toho jen když budu mít nějaké obtíže.
Maruska
  • 
11.10.2007 19:56:27
Zapomněla jsem napsat název masti ,ktrou poslední dobou používám.Ovšem nepravidelně,jsem celkem OK.Jmenuje se FAKTU .
Maruska
  • 
11.10.2007 19:51:54
Ahoj Dádo.Měla jsem stejný problém.Po prvním dítěti to celkem ještě šlo,ale u druhé dcerky jsem kvůli hemoroidům měla opravdu velké problémy.Měla jsem zvětšenou dělohu¨,rizikové těhotenství.Holka byla velká,takže tlačila uplně na celý spodek a taky z---k.Celkově to bylo náročnější těhotenství,také hemoroidy se mi spíše horšily.Nemohli mi ani dát nic na uklidnění,aby to neohrozilo zdravý dítěte,ale pamatuju si jak doktor koukl dolu,jak to u mne vypadá a litoval mně hned,jak musím skoušet.Netušila jsem ,ale po porodu jsem samozdřejmně zjistila ,příčinu jeho lítosti nade mnou,hodně se mi zvětšily a navíc jsem byla znovu sešitá,zacož se mi omlouval.A já jen ,že to má jedno hlavně že je malá zdravá.Potom jsem se omývala dubovou kůrou a celý ty zbylí dny v nemocnici jsem ty hemoroidy léčila,abych byla doma v pohodě a mohla nějak fungovat.Tímhle příběhem tě rozhodně nehodlám nějak děsit,každý může mít průběh těhotenství jiný.Ale určitě si nech odborně poradit,jelikož ke konci těhotenství se ti může stát,že se ti hemeroidy zvětší,dítě si žádá svoje místečko a tím pádem víc tlačí dolů.,ale nechci tě strašit.
Já jsem si později nechala ambulantně ,,výrostky""""odstranit.Sice si to dodnes pamatuji,bylo to nepříjemné,hlavně injekce.Ale nelituji toho,dávám pozor abych nenastydla,chce to opravdu být na sebe opatrná,nikde nesedat na studený,a když je chladnější počasí raději nosit delší svetr nebo bundu.A dávat na sebe pozor.
Prý je vše dáno dědičností.Moje maminka na hemoroidy také trpěla.Dnes mám děti už velký(13,10),ale taky holky. Doufám ,že je to snad nepotká .Taky jsem zapomněla dodat,že mi hodně pan doktor,který mi hemoroidy operoval kladl na srdce dodržovat životosprávu.Vláknina,jogurty,že to prý souvisí i se střevy ,takže to hraje dost podstatnou roli k léčbě.Tabletky jsem taky nikdy nebrala,nanejvýš nějakou tu mast.Doufám,že jsem tě moc nevyděsila,to bych opravdu nerada.Píšu jen dle vlastní zkušenosti,a jak se říká ,,na vlastní kůži"""".Jinak přeji hodně zdravíčka ,a vše bez potíží .ahoj Maie
dada
  • 
11.10.2007 17:49:47
ahojky,
chci se zeptat jestli máte někdo podobný "problém" jako já. Mám vnější hemoroidy, ale nemám s tím vlastně žádný problém - nebolí, nekrvácí, jenom mi často vylézá ven kousek sliznice, která se dá zasunout zpátky (omlouvám se za detailní popis).
Dá se i s tímto něco dělat? Přiznám se že ničím nemažu, protože bolesti nebo tak něco žádné nemám.
Jsem těhotná, ale to na věci nic nemění, měla jsem to ještě před prvním těhotenstvím a je to vlastně pořád stejné.
Děkuju.
markéta
  • 
10.10.2007 19:21:39
A co se dá používat v těhotenství? V jednom předchozím příspěvku je uvedeno, že pomohl chladný bazén, ale jinak se zase doporučují teplé sedací koupele, tak nevím.
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 773  [Dalších 193 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.