| Magdalena 02 | 105864 |
|
|
5.4.2010 12:17:53
Ahoj,
tak už jsem po operaci, proběhla v pátek bez problémů. Přišla jsem ráno v 9h, dostala jsem injekci do břicha (nebolela!) jako prevenci trombozy. Je potřeba upozornit sestru, pokud máte menstruaci. Operace je možná i tak , ale injekci by asi nedávali, pokud jsem to správně pochopila - kvůli změně srážlivosti krve. Potom jsem čekala, než přijdu na řadu. Převlékla jsem se do "andělíčka", přišla za mnou anestezioložka, která se mnou v klidu probrala, jak bude probíhat anestezie a znovu se zeptala na příp.alergie. Na sále mi zavedli kanylu do žíly, tam bylo už to anestetikum. Ještě jsem cítila sklerotizování malých žilek (píchání jehličkami, nic velkého), při odoperování velké žíly v noze už jsem byla v limbu .Probudila jsem se vedle, bez problémů, nebylo mi zle, nemotala se mi hlava. jen se mi cgtělo spát i nadále, tak mě museli tak trochu vyhánět z postele. Sestra se se mnou prošla. Pak jsem se oblékla a manžel pro mě přijel. Obvaz na noze byl obrovský, od chodidla po tříslo, do obyčejných kalhot ani do bot bych se nenarvala.Naštěstí jsem si donesla dlouhou širokánskou sukni a obula jsem si botu se zipem "na půl žerdi" bez zapnutí. Druhý den ráno jsme jeli na převaz, dostala jsem pevné obinadlo, pod kterým mám ještě buničinu a různé fáče. Pohled na modrofialovočernou nohu, plnou stehů mě nenadchl, byla jsem ráda, když mi ji lékař zase obvázal. Noha mě bolí, také chodím trochu jako Joffrey z Angeliky ,ale jsem spíše příjemně překvapená. Nebolí to nesnesitelně, můžu si bez problémů dojít na WC, chodit po bytě. Dostala jsem léky proti bolesti hned po operaci, ještě jsem si je zatím nevzala.Pevné obinadlo budu mít týden, pak stačí punčocha s kompresí 2. Ráno a večer beru léky na prevenci trombozy. Nohu nesmím 14 dní koupat a sprchovat. Uvidím, jak se budu hojit dál, ale zatím to jde! Kdybych tady neměla čtyřletého synka s neštovicemi, který se mi občas po noze "projde" (to teda fakt bolí !), byla by to skoro idylka. Naštěstí to malý snáší dobře, osypal se včera, horečky nemá a je veselý. Říká, že je mámin "puntíkatej chlapeček" .Všem , které se chystáte na operaci, přeju hodně štěstí ! |
| Amis | 104663 |
|
1.4.2010 17:23:20
Ahoj, zkus se podívat na www.krecove-zily.cz, tam najdeš doktory, co se zabývají křečovými žílami. Nevím jak v Praze, ale moje máme byla ve Vlašimi na ambulantním zákroku, který je prý o hodně účinější než lasery nebo sklerotizace, o hodně příjemnější a míň bolestivější než operace.... Jmenuje se to Celon, do žíly se zavede taková sonda a žílu "vypaří". Máma na to byla před 2 lety a do dneška po žílách ani památka, ani se netvoří nové. V té vlašimi je to myslím žilní klinika MUDr.Novotného ....
|
|
|
1.4.2010 15:36:30
Ahoj Sarko,
na operaci jdu na Kliniku jednodenní chirurgie, Mezibranská ulice 17, Praha 1. Najdeš je na stránkách www.zilniklinika.cz. Cena za operaci ještě není úplně definitivní, ale stejně si myslím, že je to individuální - podle náročnosti operace. Nespolupracují s VZP, ale s některými jinými pojišťovnami ano. Na stránkách by to měli mít napsáno. Za konzultaci jsem dala 1000Kč, jenže jsem právě u VZP. Klinika má dlouhou tradici a výsledky dobré. Ještě jsem slyšela o jiné žilní klinice na Praze 6 - snad na Puškinově náměstí. Tady se nechala operovat maminka kamarádky, byla velmi spokojená. Na operaci jdu zítra, až se dostanu na net, určitě napíšu, jaké byly "první dojmy" po operaci ![]() |
| SarkaR | 11320 |
|
|
29.3.2010 12:42:59
Ahoj Magdo,
taky se na takovou operaci chystám. Poradíš mi prosím, kam se v Praze obrátit? Na netu jsem něco našla, ale je to dražší než jsi psala a taky nevím, kde je to dobré a kde ne. Díky moc Šárka |
|
|
11.3.2010 11:15:00
Ještě jednou díky
! A určitě potom napíšu, jak jsem dopadla. Termín je 2.dubna. Přeju Ti hodně zdraví a ať už žádné další operace nepotřebuješ ! |
| Wiking | 104758 |
|
|
11.3.2010 11:12:25
Tak hodně štěstí
![]() ![]() ![]() |
|
|
11.3.2010 10:54:40
Jdu v Praze, chtějí za jednu nohu kolem 16.000. Zákrok je to prý větší, musí mi odoperovat jednu velkou žílu, která má špatný průtok. Nechám si operovat zatím jen jednu nohu, na druhé noze žíly taky nevypadají nijak úžasně, ale průtok krve je zatím dobrý. Menší žilky nechám být, tam je to jen kosmetický problém. Průtoky mi lékař vyšetřoval ultrazvukem.
|
| Wiking | 104758 |
|
|
11.3.2010 10:38:18
Ještě se zeptám? Ve kterém městě jdeš na tu operaci? Já byla v Hradci Králové. A kolik budeš platit? Chci to vědět jen tak, ze zvědavosti. Já jsem platila kolem 7 tis za jednu nohu. Byl to prý jen menší zákrok?
|
|
|
11.3.2010 10:17:28
Vendy, díky moc za povzbuzení! Opravdu jsem měla obavy, jak po operaci zvládnu běhání s dětmi a za dětmi...Díky
![]() |
| Wiking | 104758 |
|
|
11.3.2010 9:57:25
Tak to jsem absolvovala asi před 3 roky. Je to tak, jak jsi psala. První noc se musíš každé dvě hodiny projít, takže budík a je to horší než s miminem.
Chodit opravdu musíš hned. A po celou tu dobu, co máš punčochu, bys neměla nosit nic těžkého. Takže si myslím, že docházka do školy, školky a kroužků je někdy kolem 3., 4. dne v pohodě. Mě to sice trochu bolelo, měla jsem docela modřiny, ale vše se dalo bez většího přemáhání vydržet. Přeju ti, ať to je v pohodě ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.