| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Umělé oplodnění (drbárna)

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 183036  [Dalších 181756 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182

Re: Pro life....děti po IVF

16.3.2012 17:08:56
Deno, asi jak pro kterýho. Oni věřící nedostávají tejdně výpis z Vatikánu, co si maj myslet ~;) Oficiální postoj církve (resp. církví) teda nějakej je, ale osobně neznám věřícího, kterej by to bral jako zjevenou pravdu :-) Takže to bude dost individuální, ostatně jako u ostatních lidí.
Elíláma 101194

16.3.2012 17:06:27
Deno: mě Bůh zlikvidoval taky jedno embryo a ani nemrkl, potvora ~t~~t~~t~ taky mi nechal jenom to lepší ~t~ teda jestli netípl nějakého Mozarta, to si s ním ještě vyříkám ~t~
Sengam 24288

16.3.2012 17:03:08
Ananto a tak si říkám, jestli i toto je likvidace embryí dle věřících?
Že se nevyvíjí, jak mají ~d~
Už budeš za polovinou,že?

Kamarádka má pohřeb ve středu, pořád jsem neměla čas jít s ní na kafe a ona najednou uřemla.Je mi z toho děstně.
Elíláma 101194

16.3.2012 16:58:06
Kopřivo, no ano, myslela jsem fanatik - plameny pekelné :-) jako etický problém k diskusi beru.
Kopřiva Dvoudomá 34182

16.3.2012 16:55:18
Tak že děti z IVF s neodhalenýma vadama končí v ústavech, a proto je IVF špatný, to je samozřejmě demagogie jako prase. Přesně ve stylu hnutí prolife, takže mě to nepřekvapuje.

Na druhou stranu, neodsuzovala bych nikoho jen proto, že nahlas mluví o likvidaci embryí. To prostě je etickej problém a je potřeba se zabývat tím, jak ho eliminovat. Že to někdo dělá, to z něj ještě nedělá fanatika (jiná věc je, pokud z toho důvodu slibuje rodičům dětí z IVF plameny pekelné, případně jim slibuje, že je Pánbůh potrestá postiženým dítětem, to je jednoznačně na přesdržku).

V tomhle ohledu je docela fajn knížka Místo na němž stojíš, je posvátná země. Napsal ji katolickej kněz a zároveň biolog Marek Vácha a je převážně o bioetice. Žádná síra a ohně pekelný, žádný zákazy a odsudky, spíš úvahy nad tím, jakým směrem v těch medicínských technologiích kráčet.

Ananta 97295

16.3.2012 16:54:51
No, jedno to vzdalo na začátku, zbytek makal dobře do čtvrtého dne, pak se čtyři začaly zpoždovat a ze dvou byly 6 den krásné blastuly. Ty čtyři nám nezamrazili s tím, že jim nepřipadaly dostatečně vhodné. Naštěstí teda nebyli žádní mrážení, protože to teda netuším, jak bych řešila. Ale ty čtyři mohli být klidně životaschopní.

Jinak je mi líto to s kamarádkou, taky jsem zažila ~6~
Tante Ema 107184

16.3.2012 16:53:55
Prolife je nechutná organizace. Ochrana života vypadá jinak.
daba+holčička 55689

16.3.2012 16:50:23
yslím, že je to naopak, po tom všem bych si velice rozmýšlela invazivní diagnostiku, stejně tak pro mě stoupla cena "jakéhokoliv dítěte", protože když já půjdu na interrupci, těžko si po šestinedělí udělám další ;)
Jenda00 78044

16.3.2012 16:50:18
Ananto, taky jsme měli 7. 3 zanikla, jedno bylo špatné kvalitou, zavedli dvě a obě se chytli.

DD, v tom ti rozumím, taky vím, že tohle bych asi nedala i když člověk míní a pak to může být jinak. Ale prostě zrovna slepota, hluchota není podle mého názoru nic v porovnáním s jinými vadami. A taky si nemyslím, že zrovna tyhle vadi mají přímou souvislost s IVF. A oni to tam tak fakt prezentují.

Deno kamarádky je i líto.~;((

No nic, nechtěla jsem nikomu zkazit páteční sluneční den, jen mě to prostě vzalo. Už musím běžet, ale pokud k tomu ještě někdo napíše po víkendu dočtu.

Děkuji J
Sengam 24288

16.3.2012 16:49:41
Mají málo starostí ~d~
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 183036  [Dalších 181756 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.