Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 11:51:20
ano ted platí obě varianty. Bud máš 4 pokusy s vkládáním jen jednoho embrya, nebo 3 pokusy s vkládáním více embryí. Ono i záleží kolik se povede embryí. Zas kdybyste měli jen dvě embrya před transferem, tak mi příjde jako nesmysl zavést jedno a jedno zamrazit, to bych tam určitě nechala šoupnout obě.
|
| Andrej | 129176 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 11:41:48
Víš co v tuhle chvili je to opravdu jedno.Pokud budou dvě, beru to tak, že to mám jedním vrzem...:o))Možná máš asi pravdu šance jsou větší. A když si tedy nechám vložit dvě, tak pak můžu ještě jednou?když se to nepovede?
|
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 11:35:16
No je to na zvážení, u dvou je určitě daleko větší šance, že se aspon jedno chytne, ale taky je tam malé riziko dvojčat. Pokud by ti případně nevadila dvojčata, šla bych do dvou. Vzhledem k tomu, že je to opravdu zátěž pro tělo i finančně asi bych dala přednost větší šanci se dvěma embryema.
|
| Andrej | 129176 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 11:24:45
Teda peněz je to docela dost, to je fakt....No doktor mi doporučil Pronatal v Praze,a a že mě připraví až do samotného zákroku....A ono to moc zaspat nejde.
A myslíš že vložit embrya dvě je lepší? |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 10:35:40
Andrej jak píše Dena, pokud si budeš nechávat zavádět jen jedno embryo, pojištovna ti zaplatí 4 pokusy. I když slovo zaplatí je dosti silné. Mě například každý pokus hrazený pojištovnou vyšel na doplatku kolem 25tis.
|
| Sengam | 24288 |
|
|
Re: RADA6.4.2012 10:28:14
Pepsiku, to je teda síla:-(
Co to bylo za dr? Tady na Atlase? Tak snad jsi to zaspala a nic si z toho neděláš ![]() Důležité je, že jste zdraví ![]() Andri, počet částečně hrazených pokusů je zvýšen na čtyři, ale je tam předpoklad, že si žená dá jen jedno embryo a tím se jí dost snižuje šance na otěhotnění. Do teď se dávaly dvě a těch dvojčat není zase tolik. Každý pokus stojí doplatek cca 15-25 tis, podle toho, jaké máte problémy. Pokud je třeba výborný spermiogram, tak není nutný vpich spermie do vajíčka ISCI, které stojí cca 8 tisíc. Léky stojí podle toho, jaké si vybereš cca 3-6 tisíc. Do kterého centra bys asi chodila? |
| Edvi+1+1 | 46083 |
|
|
Re: Pátek6.4.2012 10:23:32
Hm Pepsiku tak to je síla teda.
To ti teda pomohl![]() |
| Andrej | 129176 |
|
|
RADA6.4.2012 10:21:27
Dobré poledne,
asi před měsícem jsem s partnerem zjistili, že nemůžeme mít miminko přirozenou cestou, a to jsem relativně mladá, nebylo mi ještě ani 27let. Byla to pro mě strašná zpráva, a tak jsem se s tím ještě moc nevyrovnala. Říkali jsme si, že to necháme chvilku být, a že se na to společně "vrhneme" až po prázdninách. Jen bych od někoho potřebovala slyšet, co nás vlastně všechno čeká a kolik peněz to bude stát(ikdyž na tom tolik nezáleží), mám z toho totiž trošku strach, i po přečtení asi milionů odkazů na netu.A dčetla jsem se, že od 1.4.2012 je zvýšen počet pokusů na 4. Děkuji moc za pomoc Andrea |
| peps | 122691 |
Pátek6.4.2012 10:19:33
Tak jsme byli včera na genetické konzultaci a nestačila jsem se divit. Chvílemi jsem měla pocit, že dr nemůže být úplně střízlivý...
Prvních 20minut věnoval výkladu o amniocentéze. Nechápu proč. O amniu se snad můžeme bavit, až budu těhotná (jestli vůbec), takhle mi to přišlo jako ztráta času. Dle dr má amniocentéza O% riziko, je naprosto bezpečná. Pokud se po amniu u ženy objeví infekce plodových obalů, rozhodně ji nezpůsobil samotný výkon. Infekci žena už dávno měla, jen o tom ještě nevěděla. Pokud žena po amniu potratí, není to v žádném případě způsobeno tímto vyšetřením, ale plod zcela jistě nebyl v pořádku a k potratu by došlo i bez amniocentézy Dále jsme si vyslechli nemálo invektiv vůči postiženým, o (tuším bývalém) poslanci Krásovi se vyjádřil tak, že by to zcela jistě bylo žalovatelné. O postižených dětech se vyjadřoval s takovým despektem, že jsem z toho měla husí kůži. Při té příležitosti se mi vybavila slova otce Juliánky z dokumentu Zachraňte EdWardse. Říkal, že jim bylo velmi nepříjemné jednání odborníků- genetiků, kteří je nutili k potratu. Vzhledem k tomu, že bydlí ve Zlíně, patrně navštívili stejného genetika jako my a jeho rozhořčení teď chápu daleko víc. S velkým despektem mluvil o embryolozích. Nazval je lidmi, kteří mají bohaté tříměsíční zkušenosti a na zakladě nich rozhodují o kvalitě embryí a jejich dalším osudu. Mluvil o ženě, které embryologové "vyhodili do kýblu" 17 embryí kvůli špatně vyhodnoceným rizikům. Genetické vyšetření embryí před ET je prý naprostá blbost a podává falešně pozitivní a falešně negativní výsledky. Taktéž vyšetření SPG je blbost, protože vyhodnocení opět dělají dámy " s bohatou tříměsíční praxí"- patrně oblíbená formulace, použil ji několikrát. Někdo je prý sprinter, někdo maratonec a určit hranice neplodnosti je nemožné. Pak jsem se konečně dostali k rodinné anamnéze, ta zabrala zlomek našeho sezení, nic zvláštního jsme v široké rodině nikdy neměli. Jako vždy jsem hlásila 3 porody a 0 potratů. Když jsme se dostali k IVF a k tomu, že se mi embryo patrně chytlo (testy byly 8-14den pozitivní, pak čárka slábla až se ztratila)a pak odešlo, 0 potratů škrtnul a napsal tam potrat ve 4 týdnu Domnívala jsem se, že takových "potratů" zažije žena během života možná několik a ani o tom neví, bere to prostě jako o pár dní zpožděnou ms. Když budu mít za sebou třeba 5 nepovedených IVF, vážně mám hlásit, že jsem prodělala 5 potratů?A závěr pana doktora? Máme si koupit vitamín C a pokoušet se přirozeně, protože pohyblivost spermií 0% (případně jednou dosažených 12%) neznamená neplodnost, ale laboratoří špatně interpretované výsledky. No, přiznám se, že jsem si genetickou konzultaci představovala jinak. |
| 4.6Lukyna12 | 50855 |
|
|
Re: hezký večer5.4.2012 22:51:25
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.