Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| veverkaa |
| • |
11.1.2014 7:10:50
podle tebe budou pokojíčky velké po rozdělění??? :-D vždyť budou mít 8m2, to je tak akorát na šatnu.
zatím bych je asi oddělila nábytkem, to by synovi mohlo stačit. |
| Líza | 17721 |
|
|
11.1.2014 5:53:36
Rozhodně rozdělit ještě teď Za provozu už to bude problém a děti budou potřebovat soukromí už za pár let.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
11.1.2014 2:10:23
Máme dvakrát dvě děti...tedy vždycky dvě děti brzo po sobě a rozmezí mezi dvojicemi víc než desítka let.
Takže jsme to řešili dvakrát. Cca okolo 8. roku staršího dítěte z dvojice jsme dělili velký dětský pokoj na dva - do té doby chtěly být spolu, spolu využívaly velký prostor, spolu si hrály. Pak začali chtít soukromí - teď je mladším 13 a 14 let a ani my, ani oni si neumějí představit, že by byli spolu v jednom. Ale máme dost velký dům, dá se jim vyjít vstříc. Pak máme ještě 9tiletou vnučku, je v jednom pokojíčku s mladší sestřičkou (bydlí v paneláku v malém bytě) a k nám si od ní chodí "odpočinout" a užít si soukromí. Tuhle potřebu má tak cca rok. |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
11.1.2014 1:51:57
Pokoje bych rozdělila.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.1.2014 0:32:40
Tak já bych asi byla taky spíš pro to, aby měli každý svůj, zvlášť když je to kluk a holka...i když na druhou stranu bych možná ještě chvilku počkala, nám s bráchou naši rozdělili pokoje, když mi bylo asi 12 a jemu 10,5...tak nevím...jinak syn má zhruba stejně velký pokojík - 2,5 x 3,20 a v pohodě, nemá tam tedy oblečení, to má dole v předsíni, protože pokojíček je navíc podkrovní, takže jedna stěna je zkosená...ale jinak tam má normální velkou postel, velký psací stůl, dvě komody a vysokou policovou knihovnu do rohu...a přesto je kupodivu prostředek pokoje volný a každou chvíli tam má rozloženou vláčkodráhu, občas si tam hrají i 2-3 děti, když máme návštěvu a vejdou se tam
![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
11.1.2014 0:07:19
teda ta predstava takoveho krcalku me desi....
ja s brachou kdysi mela pokoj do dospelosti a musim rict, ze nam to vyhovovalo. Ale zarid se podle svych deti ![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
11.1.2014 0:00:24
Ja bych zatim pockala, i dcera do toho dojde.
|
| Arien+2 |
| • |
10.1.2014 23:52:39
No mně ty pokojíky přijdou po rozdělení už dost krcálky, spíš vhodné pro dospívající ale tyto děti si ještě přece jen hrají. Ale tak já jsem zastáncem "společné sourozenecké" výchovy, ne separace, tu bych event. volila až v dospívání kolem cca 11-12 let. Pro sociální trénink není nad výchovu se sourozenci. . Ale tak pokud spolu moc nevychází, tak bych to nejspíš brala v úvahu.
Já mám doma řešení něco mezi, otevřené případným situacím do budoucna. Mám taky kluka a holku 6 a 4 roky, ale tak oni bez sebe nedají ránu. A ani jeden nechce spát sám. Večer se spolu ještě dívají na pohádku, špitají si, kecají. Mají společný velký pokoj, rozdělený sice příčkou a s velkými spojovacími dveřmi. Nyní je mají stále otevřené, a mají tak jeden velikánský pokoj. Jednu část něco jako ložnici ve které mají každý "svůj" kout s postelí a druhý jako společnou hernu. Ale pro pozdější věk bude možné rozdělit, nebo bude možná separace aby se nerušili třeba v době nemoci, nebo později učení. I teď, když třeba ještě jeden spí, tak druhý se zavře v herně a hraje si. Nedovedu si představit že by každý vyrůstali sám ve svém pokojíčku. |
| Albar | 93722 |
|
10.1.2014 23:50:27
Udělala bych dva malé pokoje, za pár let bude dcera ráda, že ji nikdo neotravuje, má klid a soukromí
![]() |
| Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 | 28078 |
|
|
10.1.2014 23:32:14
Děkuji za názory, taky se spíš přikláníme k rozdělení. Ale příčkou, ne nábytkem...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.