| Domča+pupík | 71039 |
|
1.11.2017 10:58:05
To ne, partnerovy dcery se zbavovat nehodlám. Byla bych ráda, kdyby k nám měla blíž, ale je v období, kdy to bude spíš horší. Vyčítá tátovi všechno na světě, ale když chce, aby s námi jela na výlet, nebo že s ní on pojede, tak to ne, to jen kdyby jel on s ní a mámou. No bojuje. Byla bych ráda, aby to už měla za sebou a aby věděla, že u nás může být kdykoliv a že tam má své místo. Rozhodně ji nechci odstřihnout.
Uděláme v ložnici místo na postýlku a partnera naučím si připravovat věci na ráno už večer. Je pravda, že v ložnici bude největší klid. Jen skříň budu muset dát do dětského pokoje, ta se do ložnice už nevleze. Upřímně přiznávám, že jsem si trochu říkala, že syn se mnou spal proto, že tam chyběl ten tatínek, ale jak vás tak čtu, všude máte dítka u sebe dlouho. Syn se stěhoval do svého až v sedmi a byl rád, že má svoje. Když partner není doma, chce spát ještě u mě, ale žádný boj mezi nimi není, že by žárlil nebo tak. Děti budou 14, 10 a mimčo, to bude mazec.....už si plánuju, že se musí narodit v termínu, kdy bude syn na škole v přírodě ![]() |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
1.11.2017 6:25:06
Mám děti skoro o 9 let. Nyní jim je 18 syn a 9 dcera.Pokoj mají společný. Máme byt. Nikdy problémy nebyly. Ale společně jsou cca od dceřiných 4 let.
|
| wer | 81075 |
|
|
1.11.2017 6:23:22
Miminko do ložnice. Dcery pokoj vybavit posteli navíc, aby tam mohl tatínek spát když má směny.
Jak dítě poroste tak se uvidí. A nebo se zbav partnerovy dcery, aby nejezdila vůbec, a zabav její pokoj. |
| Dari79 | 114243 |
|
31.10.2017 20:07:42
nejmenší pokoj dcery
velký pokoj syna + s přespáváním muže, když by si potřeboval dát ticho od mimina máma a mimino v ložnici. Aby to nebylo tak, že jí berete pokoj, tak bych to vzala jako příležitost přebudovat to na lepší. Mimino rozhodně samostatný pokoj nepotřebuje, určitě ne na úkor dětí v pubertálním věku... |
| TaJ | 81121 |
|
|
31.10.2017 18:48:40
Maargitt - a nebo to tatínek jednou týdně vydrží i s mimčem v ložnici
![]() |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
31.10.2017 18:27:28
Nejlepší varianta - miminko v ložnici. Uklidnit dceru, že o nic nepřijde. Pokoj jí nechat (když už ho jednou má, brala by to jako újmu). Časem se uvidí. Miminko budeš mít stejně u sebe, jinak si neumím představit, že bych běhala přes byt ke kojenci a že by byl sám opuštěný. Pokud partner bude mít potíže se spánkem, může přespat v obýváku nebo u dcery v pokoji. Tatínka snese pravděpodobně nejlépe.
Až dítě povyroste a bude čas na vlastní pokoj, tak dceři už bude 15 nebo 16 a třeba nebude jezdit vůbec. Co taky s batoletem doma. To si najde asi lepší zábavu. Nebo si sourozence zamiluje a bude vše jednodušší. Prostě a jednoduše - neřeš to předem. Naděláš víc škody než užitku. (Chápu tvé obavy, taky jsem plánovač. ) |
| Domča+pupík | 71039 |
|
31.10.2017 17:22:30
Bohužel partnerova dcera se nechala několikrát slyšet, že žádného sourozence nechce, takže budeme mít doma dost peklíčko, že jsme si to dovolili. Sourozence nechce, ale chápu jí, je tak vychovávaná od mamky a prarodičů, že je jediná a jedinečná. Těžko jí to vyčítat. Snad věkem pochopí, že život není jen o tom chtít a brát.
Já svého syna jako jedináčka nerozmazluji, tak i tak přistupuji k partnerově dceři. Nicméně partner je více "diskutující" a tak se dostává do problémů, že slibuje, protože chce vyhovět. Na takové hrátky ze strany dětí já zásadně nepřistupuji:-D |
| Monika | 123907 |
|
31.10.2017 17:02:26
Přesně toto jsem chtěla navrhnout. Tatínek v "jejím" pokoji, by dceři vadit nemusel, ne? A mimino by bylo standardně v noci s maminkou a přes den mohlo spát v klidu v ložnici samo.
A myslím si, že při vhodném podání by se klidně holka mohla na miminko (navíc na na sestřičku) i těšit. Nějak jsem měla představu, že řada jedináčků by sourozence chtěla (alespoň teoreticky) ... Ale mám obavu, že v rodině zakladatelky už je to tak zavedeno, že má tatínek vůči dceři výčitky, ve všem jí ustupuje a ona se to naučila zneužívat a vymezovat se vůči všemu. Jinak tedy my měli děti v ložnici cca do 2 let a i když se v noci tak nějak "normálně" budily na kojení a pod., tak se manžel zvládl vyspat do práce (odešel do jiného pokoje tak asi 2x při každém dítěti) a nijak zvlášť jsme se nerušili (vstávala jsem k miminu tedy já, byla jsem doma) |
| Domča+pupík | 71039 |
|
31.10.2017 16:26:45
Syn nejdřív staví podle návodu, ale za pár dní už je tam přestavěný všechno. Nerozebírá, ale neustále přestavuje. Vydrží u toho nekonečně dlouho. Nejdřív miloval vláčky a pak přešel na lego a od té doby ho nic jiného nezajímá
![]() |
| Domča+pupík | 71039 |
|
31.10.2017 16:23:46
Možná se děsím zbytečně, protože pamatuju, co jsem měla se synem. Teď už je to parádička
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.