| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
27.11.2016 17:03:58
Risulko, nasr deti maji spolecny pokojik o rozmeru 5 x 3m. Obleceni jsem jim tam nedala. S plysaky si poradila zavesnabarevna sot z Ikeii. Auticka a stavebnice, ktera je nejoblibenejsi jsem umistila do barevnych krabic, ktere se daji stosovat, maji kolecka a kdyz je potreba bud je daji na sebe nebo vyvezou ven. V loznici mame celou knihovnu i deskou a jednoduche police s knihami uz zabiraji i chodbu. Ale nedavno jsem zjistila,ze se deti pysnily ve skole rozsahlou knihovnou,tak jsem na sve rozhoddnuti, rozmisti je i do chodby nakonec pysna a prostor ziskal na obyvatelnosti. Deti si tam nosi polstarky a studuji rizlicnou literaturu a je jim tam evidentne dobre.
Vytvory, vykresy a pracovni veci do skoly, ucebnice atd. jsme opet umistili na jednoduche police. Kluci maji stul v rohu, tak ze maji police na dvou stenach. A vejde se tam i mensi nastenka. Kazdy ma na ucebnice takovy plastovy barevny drzak na sanony a dve platene barevne krabice na bezny veci - papiry, omalivanky, vystrihovanky. No a samozrejme pod posteli je autodraha, merkur atd.. Pouzivan plastove uzaviratelne krabice. Na hracky se neprasi, detem se dobre tridi. Bydleni na malem prostoru je umeni! . No, ale do budoucna uvazuji detem udelat bydleni do vysky. Snizit v 1/3 pokoje strop, kde budou kluci mit kralovstvi s pristupen po lezecke stene a holcicce doke zbude misto na postel s nebesy a zrcadlo s madlem pro baletku. Proste misto, kde se muze denne mucit. Pracovni stul je jen jeden. Pak mame kuchynsky a do loznice pres muj odpor asi prijde nejaka elegantni pracovni sestava casem take. Do ted si deti hodne hraly tam kde jsem ja, tak ze v obyvakokuchyni. |
| TaJ | 81121 |
|
|
27.11.2016 15:05:00
Žubko, když ono tohle záleží na spoustě věcí - náš syn má taky nejmenší místnost v domě...dole máme obývák a kuchyň - každá místnost cca 12 m2, propojené jen průchodem bez dveří...nahoře pokojíček 2,5 x 3,20 - ten je synův a ložnice 6x4 m...jenže...kdybychom dali synovi ten veliký pokoj, tak bychom neměli kam dát naše skříně a knížky (do obýváku už se to nevejde), takže by v dětském pokojíčku musely být i naše šatní skříně a knížky, protože do pokojíčku by se kromě letiště už moc úložných prostorů nevešlo, navíc vzhledem k umístění oken a dveří by tam dvojlůžko bylo dost problematické...takže nejmenší pokoj dostal syn, má tam všechno, co potřebuje, jen skříň má dole v předsíni...navíc, dokud je menší, tak stejně chce většinu času trávit s námi dole, nahoru chodí hlavně spát...a až bude chtít být sám zalezlý nahoře, tak už zase nebude potřebovat místo na hraní....takže nám to takhle vyhovuje a ani syn nikdy neřešil, že by mu pokoj připadal malý...
![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.11.2016 13:08:24
Anett...ja bych na uzkou zed dala klidne i tu postel. Ale jestli tam je okno, tak stul je taky o.k...
jak jsem to pochopila, ma to vsechno na dylku a dela to z pokoje jeste delsi nudli... |
| 77kraska | 132593 |
|
27.11.2016 10:51:59
rekla bych, ze to je projev rozmazlenosti, ale snad ji ten smysl pro detail bude nekdy k uzitku v praci
|
| 77kraska | 132593 |
|
27.11.2016 10:50:58
moje dcera vede v patrnosti i kazdou figurku z kindervajec.....treba rekne: kde je takovy to prasatko, co jsme koupili v Chorvatsku, kdyz jsem sla do prvni tridy? ja o vsech vecech vim, ale je to otravne....ted uz u rozdavani veci povolila, ale treba pet shopy a jejich doplnky by zatim nedala a vi o kazde centimetrove plastove mrkvicce
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
27.11.2016 10:50:43
Rozumím tomu dobře, že pokoj je úzký obdélník, s oknem v té kratší stěně?
Co dát psací stůl pod okno, na šířku? Všechen nábytek podél jedné stěny zbytečně umocní dojem úzké "nudle". A přidala bych závěsné poličky na stěny. |
| x x | 15263 |
|
27.11.2016 10:41:20
Nic, většinu jsme prošli spolu a v pohodě, pár věcí jsem vyházela sama, ale doteď na to nepřišli, po roce už se ani neobávám, že si vzpomenou :-D
|
| 77kraska | 132593 |
|
27.11.2016 10:29:38
Zubko, toto si pamatuju od prarodicu, ze meli obri loznici, kam sli jen spat a meli tam obleceni ve skrinich....a teta jako studentka VS mela malicky pokoj narvany ucenim
|
| 77kraska | 132593 |
|
27.11.2016 10:27:02
Zubko, jsi borec!
co na to deti, kdyz jsi jim vyhazovala hracky? |
| x x | 15263 |
|
27.11.2016 10:26:41
Ano, toje pravda, ložnici máme nejmenší pokoj v domě, stejně tam chodíme jen přespávat, to dřív byl takový nešvar, že ložnice byla vždycky obří a stjeně tam celý den nikdo nebyl. To znám od mého chlapa z jeho rodiny, rodiče měli ložnici 20m2 a děcka měla dohromady pokojíček tak 3,5 x 4 metry. Přijde mi to ujetý, úchylný a naprosto nerespektující fakt, že děti mají pokojíček na hraní, učení i spaní.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.