Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2015 20:53:45
Jakej olej jste dali?
Ja vim od sousedu, ze naolejovany drevo nesmelo zustat vlhky, rychle se jim udelali cerny fleky...(vosk s olejem), jini sousedi natiraji a lesti nejmin jednou za rok. Ve skolce u dcery ma naolejovana podlaha desnou patinu, prestoze ji (my rodice) kazdy dva roky masinou s kartacema vydrbeme a naolejujeme znova... |
| neznámá | 91073 |
|
8.10.2015 17:36:13
Dovolím s nesouhlasit s lakem. Máme vyzkoušeno lak a olej a lepší se nám zdá olej.
Lak udělá vrstvu na povrchu, dřevo je rázem studenější a pokud se udělá vryp či díra, lak se prorazí a obnaží se neošetřené dřevo. Olej se vsákne do dřeva, podlaha zůstává teplá a i na pohled se mi zdá příjemnější. A po natření krásně provoní dům. Jinak můžu palubkovou podlahu jen doporučit, máme jí už léta a je pořád pěkná, občasná rýha dělá příjemnou patinu. Dobře se udržuje.Můžu porovnat s parketama a do dětského pokoje jedině palubky, jsou levné a pro děti mi přijdou příjemnější (teplejší a ne tak tvrdé na došlap). |
| Saamajna | 115449 |
|
8.10.2015 17:18:52
Do detskyho jedine masivni drevo, klidne (a vlastne nejlepe) neco levnyho - borovice nebo tak...
Jednoduchy palubovky, postrane takovy ty zasouvaci mrchy, clovek to zvladne s navodem polozit i sam a nalakovat dobrym lakem - nejlip dvouslozkovym. Je to teply na pocit, stabilni pro deti na staveni vseho moznyho, skrz kresbu dreva nijak nevyniknou ryhy a diry atd. a po par letech se to da prebrousit a nalakovat znova. |
| Fren | 117315 |
|
8.10.2015 17:02:26
Jistě,do pokojíku je nejvhodnější nebo alespon velmi vhodný koberec,my máme také celoplošný v obýváku,ložnici,a v pokojících,je to útulné,jak píšeš teplé a šíleně mi vadí taková ta zaslepenost lidí momentální modou - ale i přesto,když jsme koberce kupovali,tak bylo vidět,že se i přes vinylovou modu kupují také hodně. Ve vinylu je spousta chem.sraček,jako např.ftalát apod.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
8.10.2015 15:09:36
máme vinyl a jsme spokojeni - v dětském pokoji, ložnici.
Do obýváku jsem dala plovoučku laminát a hrůza - rozlézá se a ještě je na ní vidět každý chlup.. |
| Liliana |
| • |
8.10.2015 15:04:27
Tak my máme všude plovoučku, v nějaké té nejvyšší odolnosti. Jsem spokojená, připadalo mi to nejlepší v poměru cena a užitné hodnoty.
Jako snad jedinou nevýhodu bych viděla že je pro hraní na podlaze trochu studená (ne jako dlažba, ale oproti linu asi jo), nicméně u nás to nevadí, máme podlahovku a v podkroví to není tak markantní. Akorát před postelí mají děti koberečky, což se jim líbí. Jinde nic nechtějí - kvůli lego které chtějí na zemi, koberece jinde vyloučili. Ohledně odolnosti - děti jezdí v přízemí na koloběžkách (a loni o vánocích se dcera učila v jídelně učila na kole). Podlaha v pohodě. Hlučná není, ale tam je to hodně o kvalitě provedení a izolaci. Kdysi sousedi na bytě měli nad náma podlahovku a tam bylo slyšet každé šoupnutí židle. Já od nás z podkroví od dětí neslyším dolů nic a to se tam někdy dějí věci :) OSB desky bych tedy nedala, jedna se mi to ani nelíbí a potřebuje to fakt hodně hodně laku, což má dost nevýhod. Jinak kvůli odolnosti bych snad uvažovala o nějakém kvalitním linu, typu marmoleum apod. dneska je už dělají fakt pěkná a na první pohled i nerozeznání od plovoučky. Brácha ho má doma kvůli psovi a spokojenost, a na omak příjemné. |
| neznámá | 91073 |
|
8.10.2015 13:57:01
OSB desky má švagrová v předsíni a na chodbě, jako prozatimní podlahu. I po pečlivé přebroušení z toho lezli třísky, nakonec kupovali nějaký drahý a hodně tvrdý lak, aby to ošetřili, takže nakonec to až tak levné nebylo a to je díky skelnému povrchu studené jak plovoucí podlaha.
|
| neznámá | 91073 |
|
8.10.2015 13:53:56
Co bereš jako drahou podlahu?
My na jaře nechávali dělat dřevěnou podlahu, borovice - sice měkké dřevo, ale s tím počítáme, není to první borová podlaha v domě a až tak děsné to není. Práce včetně roštů, materiál a olej na povrchové ošetření, nakonec jsme dostali na cenu 1000Kč m2. Což mi nepřijde moc. |
| Lanka16 | 5624 |
|
|
8.10.2015 13:39:58
My máme pokoj ca 8x5 m, OSB desky jsou slepené a podlaha je "plovoucí". a podlaha nevrže ani nejsou dole slyšet kroky (pouze skoky).
|
| Lanka16 | 5624 |
|
|
8.10.2015 13:39:58
My máme pokoj ca 8x5 m, OSB desky jsou slepené a podlaha je "plovoucí". a podlaha nevrže ani nejsou dole slyšet kroky (pouze skoky).
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.