Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Piggy | 5422 |
|
|
13.7.2018 15:11:05
Tak jak čtu, že sportujete (běh či plavání) pozdě večer či brzo ráno, tak kolik hod denně spíte???
![]() Vidím, že zmohnu max na procházku hned po práci, bohužel v zimě za tmy, jinak činnosti za tmy nee, jsem neslyšící, takže pokuc ve tmě taky nee. Ne, nevařím uplně každý den, ale každý 2. den, + ty víkendy, pozdě večer už néé. V ty dny, kdy nevařím jsem na tanci či angličtině.. Manžel neumí vařit, tak musím já (nemáme obědy v práci, takže nutnost, i na chleba s máslem občas dojde), ale nakupuje, to mi časově pomůže a snažím delegovat pomoc s prádlem puberťákům, ale je to věčný boj a navíc je věčně v tahu... Nakonec vidím, že budu muset vybojovat vícesportovní víkendy. Nechci se v týdnu strhat. Prostě být min. 10,5 hod z domova je pro mne dost, ale zatím to není reálné to změnit, bohužel ![]() ![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
13.7.2018 15:09:59
Já nemám ani teplý oběd, nemám možnost, ale miluju uvařený jídlo a chci jíst zdravě, tak jsem si to po mnoha pokusech-omylech uspořádala tak, že vařím v noci a po práci mám hned oběd na stole. Postupně se k tomu přidaly i děti a nakonec manžel, po dlouhým přesvědčování, že stejně vařím, tak je jedno kolk porcí se odhlásil v práci a stolujeme společně, přijde o něco dřív tak prostře, je to fajn
Kromě toho mám ráda, když se rodina sejde kolem stolu nad teplým jídlem, je to taková pohoda, my jsme to doma nikdy neměli, ve všedni dny. |
| . . | 133444 |
|
13.7.2018 15:09:49
Tryskomyš nejsem.
S pubertálními dětmi jsem dost slov prohodila kolem našeho společného sportovního koníčku, to jsem chodila dvakrát týdně večer na karate stejně jako oni, akorát časově trochu posunuto, a účastnila se stejných seminářů a závodů (pokud tam byla moje kategorie), takže se ten sport a "věnování dětem" výhodně překrývaly. Bylo pro mě zásadní jít na trénink rovnou z práce. Přijít v zimě za tmy domů a pak znovu vyrážet do tělocvičny bych nedávala (únava, lenost). V posledních letech běhám, několikrát týdně, a to mám nejbezpečnější ráno. I v zimě, za totální tmy. Večer už bych se nevykopala. Ráno o ničem nepřemýšlím, v polovědomí se oblíknu obuju a běžím. Jeden čas (vhodná poloha pracoviště) jsem běhala někdy do práce, kam to busem trvalo 45 minut, během hodinu a půl, takže stačilo vstát o hodinu dřív a měla jsem odběhnuto i se sprchou v práci. |
| :-) zaregistrovaná | 133043 |
|
|
13.7.2018 15:04:00
A to musíš vařit každý večer? Nemůže být dva dny studená večeře? Nedá se namrazit už hotové jídlo a v případě potřeby vytáhnout? Mě se tedy osvědčilo, že jsem si koupila domu stroje, nejprve orbitrack, teď běhací pás. Běhám bez ohledu na počasí venku, pouštím si k tomu hudbu nebo muzikály. Takže se zvládnu za 45 minut super protáhnout a dát si do těla. Odpadá mi cestování, převlíkání v tělocvičně, sprcha, čekání na to, až vychladnu a můžu ven. Maximální spokojenost, zvládala jsem to tak i při 12ctihodinových směnách. A nabudí mě ty endorfiny z pohybu.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.7.2018 15:00:12
Tma mi nevadí, ale u nás jsou dobré podmínky, klidné asfaltky mezi poli, ani světlo nepotřebuješ, jen blikačku, aby tě nesejmul cyklista. Ti totiž nesvítí ze zásady.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.7.2018 14:58:48
V týdnu nevařím. Proč? Ani pacienti u nás nedostávají teplé večeře. Nepamatuji se ani, že bychom je až na výjimky mívali doma v dětství.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.7.2018 14:55:55
Musí to být naplánované a nutím se. Třeba cesty do práce běžmo jsou dopředu plánované - tím taky dochází k nejmenší časové ztrátě, protože potřebuju jen pár minut přidat k jiné alternativní dopravě (kdybych používala MHD, tak mi to trvá i déle). Jen plavat se nutit nemusím, to bych dělala furt, ale nemůžu, v létě tedy do práce raději jezdím na kole a batoh s plavkami a ručníkem mám vždy s sebou.
Jinak - pro mě lepší si napřed splnit tu sportovní "povinnost", protože pak v klidu dělám tu domácnost a nemám pocit, že o něco přicházím. Kdežto naopak se od úklidu atd už těžko utrhávám, nechce se mi, jsem unavená, říkám si, co na to manžel atd. a už třeba nikam nejdu. Proto je dalším dobrým řešením odbýt si ty sporty i velmi brzy ráno, třeba jít běhat o páté, do bazénu na 5:45 (je u nás 2x týdně). Hlavně si z toho udělat povinnost a zařadit to do nějakého rozvrhu. Ten třeba vychází z rozvrhu dětí (zavezu na trénink, kroužek, doučování - a mezitím běhám). Z toho paradoxně vychází, že o prázdninách, kdy nemám takto strukturovaný týden, naběhám nejméně. |
|
|
13.7.2018 14:52:04
U mě jsou ty časy dané tím, kdy je moje cvičení ve fitku
, jsem ve městě, venku čas moc netrávím, jen v horku na koupališti, tak je mi jedno, jestli je tma nebo zima, ten kousek na cvičení vždycky přeběhnu a tam je teplo a světlo . Tanec mě baví, takže se nemůžu dočkat , to že je to pohyb a prospívá to zdraví už je jen přidaná hodnota, dělala bych to stejně. Kdybych měla běhat, tak budu mít tisíc výmluv a po tejdnu skončím. |
| Fern | 155759 |
|
13.7.2018 14:50:08
víckrát-několikrát v týdnu sportují jen ti,který to opravdu baví,kteří to nedělají jen kvůli nabalujícím se kilům,takže bud v klidu.
jen bych to nepřeháněla v týdnu s vařením - proč?Chleeba sněčím,párky nebo at si puboši něco udělají,když se ofrnujou. A prát netřeba každý den,to pak opravdu sežerespousta času,ustavičná manipulace s prádlem. Zkus trochu vybalancovat jídelníček spíš,ale jinak pohoda ak lídek je stejně nade vše ![]() |
|
|
13.7.2018 14:48:03
Vařím podle času, před cvičením nebo v noci, vždycky na druhý den, abych se mohla najíst hned po práci. Když mám na odpoledne dlouhý program, tak si uvařím na dva dny najednou nebo jen maso a dodělám přílohu polívku dělám vždycky na dva dny.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.