| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Posilování, cvičení, pohyb

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 8455  [Dalších 7585 >>]
Piggy 5422
13.7.2018 15:11:05
Tak jak čtu, že sportujete (běh či plavání) pozdě večer či brzo ráno, tak kolik hod denně spíte??? ~8~
Vidím, že zmohnu max na procházku hned po práci, bohužel v zimě za tmy, jinak činnosti za tmy nee, jsem neslyšící, takže pokuc ve tmě taky nee. Ne, nevařím uplně každý den, ale každý 2. den, + ty víkendy, pozdě večer už néé. V ty dny, kdy nevařím jsem na tanci či angličtině.. Manžel neumí vařit, tak musím já (nemáme obědy v práci, takže nutnost, i na chleba s máslem občas dojde), ale nakupuje, to mi časově pomůže a snažím delegovat pomoc s prádlem puberťákům, ale je to věčný boj a navíc je věčně v tahu...
Nakonec vidím, že budu muset vybojovat vícesportovní víkendy. Nechci se v týdnu strhat. Prostě být min. 10,5 hod z domova je pro mne dost, ale zatím to není reálné to změnit, bohužel ~n~~d~
Evelyn1968,2děti 6269
13.7.2018 15:09:59
Já nemám ani teplý oběd, nemám možnost, ale miluju uvařený jídlo a chci jíst zdravě, tak jsem si to po mnoha pokusech-omylech uspořádala tak, že vařím v noci a po práci mám hned oběd na stole. Postupně se k tomu přidaly i děti a nakonec manžel, po dlouhým přesvědčování, že stejně vařím, tak je jedno kolk porcí se odhlásil v práci a stolujeme společně, přijde o něco dřív tak prostře, je to fajn~;) Kromě toho mám ráda, když se rodina sejde kolem stolu nad teplým jídlem, je to taková pohoda, my jsme to doma nikdy neměli, ve všedni dny.
. . 133444
13.7.2018 15:09:49
Tryskomyš nejsem.

S pubertálními dětmi jsem dost slov prohodila kolem našeho společného sportovního koníčku, to jsem chodila dvakrát týdně večer na karate stejně jako oni, akorát časově trochu posunuto, a účastnila se stejných seminářů a závodů (pokud tam byla moje kategorie), takže se ten sport a "věnování dětem" výhodně překrývaly.

Bylo pro mě zásadní jít na trénink rovnou z práce. Přijít v zimě za tmy domů a pak znovu vyrážet do tělocvičny bych nedávala (únava, lenost).

V posledních letech běhám, několikrát týdně, a to mám nejbezpečnější ráno. I v zimě, za totální tmy. Večer už bych se nevykopala. Ráno o ničem nepřemýšlím, v polovědomí se oblíknu obuju a běžím. Jeden čas (vhodná poloha pracoviště) jsem běhala někdy do práce, kam to busem trvalo 45 minut, během hodinu a půl, takže stačilo vstát o hodinu dřív a měla jsem odběhnuto i se sprchou v práci.
:-) zaregistrovaná 133043
13.7.2018 15:04:00
A to musíš vařit každý večer? Nemůže být dva dny studená večeře? Nedá se namrazit už hotové jídlo a v případě potřeby vytáhnout? Mě se tedy osvědčilo, že jsem si koupila domu stroje, nejprve orbitrack, teď běhací pás. Běhám bez ohledu na počasí venku, pouštím si k tomu hudbu nebo muzikály. Takže se zvládnu za 45 minut super protáhnout a dát si do těla. Odpadá mi cestování, převlíkání v tělocvičně, sprcha, čekání na to, až vychladnu a můžu ven. Maximální spokojenost, zvládala jsem to tak i při 12ctihodinových směnách. A nabudí mě ty endorfiny z pohybu.
Cimbur 64764
13.7.2018 15:00:12
Tma mi nevadí, ale u nás jsou dobré podmínky, klidné asfaltky mezi poli, ani světlo nepotřebuješ, jen blikačku, aby tě nesejmul cyklista. Ti totiž nesvítí ze zásady.
Cimbur 64764
13.7.2018 14:58:48
V týdnu nevařím. Proč? Ani pacienti u nás nedostávají teplé večeře. Nepamatuji se ani, že bychom je až na výjimky mívali doma v dětství.
Cimbur 64764
13.7.2018 14:55:55
Musí to být naplánované a nutím se. Třeba cesty do práce běžmo jsou dopředu plánované - tím taky dochází k nejmenší časové ztrátě, protože potřebuju jen pár minut přidat k jiné alternativní dopravě (kdybych používala MHD, tak mi to trvá i déle). Jen plavat se nutit nemusím, to bych dělala furt, ale nemůžu, v létě tedy do práce raději jezdím na kole a batoh s plavkami a ručníkem mám vždy s sebou.
Jinak - pro mě lepší si napřed splnit tu sportovní "povinnost", protože pak v klidu dělám tu domácnost a nemám pocit, že o něco přicházím. Kdežto naopak se od úklidu atd už těžko utrhávám, nechce se mi, jsem unavená, říkám si, co na to manžel atd. a už třeba nikam nejdu. Proto je dalším dobrým řešením odbýt si ty sporty i velmi brzy ráno, třeba jít běhat o páté, do bazénu na 5:45 (je u nás 2x týdně). Hlavně si z toho udělat povinnost a zařadit to do nějakého rozvrhu. Ten třeba vychází z rozvrhu dětí (zavezu na trénink, kroužek, doučování - a mezitím běhám). Z toho paradoxně vychází, že o prázdninách, kdy nemám takto strukturovaný týden, naběhám nejméně.
Evelyn1968,2děti 6269
13.7.2018 14:52:04
U mě jsou ty časy dané tím, kdy je moje cvičení ve fitku~;), jsem ve městě, venku čas moc netrávím, jen v horku na koupališti, tak je mi jedno, jestli je tma nebo zima, ten kousek na cvičení vždycky přeběhnu a tam je teplo a světlo~;). Tanec mě baví, takže se nemůžu dočkat~t~, to že je to pohyb a prospívá to zdraví už je jen přidaná hodnota, dělala bych to stejně. Kdybych měla běhat, tak budu mít tisíc výmluv a po tejdnu skončím.
Fern 155759
13.7.2018 14:50:08
víckrát-několikrát v týdnu sportují jen ti,který to opravdu baví,kteří to nedělají jen kvůli nabalujícím se kilům,takže bud v klidu.

jen bych to nepřeháněla v týdnu s vařením - proč?Chleeba sněčím,párky nebo at si puboši něco udělají,když se ofrnujou.

A prát netřeba každý den,to pak opravdu sežerespousta času,ustavičná manipulace s prádlem.

Zkus trochu vybalancovat jídelníček spíš,ale jinak pohoda ak lídek je stejně nade vše~R^
Evelyn1968,2děti 6269
13.7.2018 14:48:03
Vařím podle času, před cvičením nebo v noci, vždycky na druhý den, abych se mohla najíst hned po práci. Když mám na odpoledne dlouhý program, tak si uvařím na dva dny najednou nebo jen maso a dodělám přílohu polívku dělám vždycky na dva dny.
[<<Předchozích 860] Názory 861870 z 8455  [Dalších 7585 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.