| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1060] Názory 10611070 z 6858  [Dalších 5788 >>]
withep 93862
10.4.2015 12:08:54
Já ho do kroužku nedokopu, zkoušela jsem loni dát ho na výtvarku do ZUŠ, ale už při druhé lekci škemral, že tam nechce, a při druhé vysloveně brečel a žadonil, bylo to horší, než když měl ve třech letech krizi zvykání na školku. Tak jsem to vzdala. Ráda bych, kdyby jako druhák zkusil skauta, zná v tom oddíle jednu holku, tak snad... Sportovní kroužek u něj nemá šanci. Mohla by ho chytnout modelařina, aspoň jemnou motoriku že by si pocvičil, a pohyb holt mu musíme zajistit my (zahrada, kolo, pěší výlety,...).

Ale víc mě trápí jeho nemotornost sociální, dneska šel ze školy zase smutný, že mu někdo něco řekl, resp. že mu všichni pořád něco říkají... ale kdo přesně, to si nevzpomněl ani na jednoho.
borovice + 5 35110
10.4.2015 11:01:28
u syna leváka se zkříženou lateralitou se projevila během prvních let školní docházky dyslexie, dysgrafie a dysortografie. Je i takový neobratný protože má špatnou jemnou a hrubou motoriku a serialitu. V poradně jsme byli několikrát, nejprve v 5 letech. Postupně mu přídávali další a další diagnozy a zhoršovali to a vlastně nic moc neporadili. Až teprve když jsem si zaplatila vyšetření od soukromé spec. pedagožky, tak se mi dostalo rady, že na všechny tyto poruchy existují speciální nápravná cvičení. A tak už rok jezdíme k p. dr. Heyrovské a syn se zlepšuje. Tak pokud máš pochybnosti a jsi z Prahy doporučuju kontaktovat paní dr. Y. Heyrovskou ta určitě poradí a pomůže nejlépe.
Kafe 134466
10.4.2015 10:22:14
děkuji, withep. Koukám, že mám doma podobného synka, jako ty. Tu neobratnost jsem spojovala spíše s ADHD a i kvůli tomu jsem ho dala na gymnastiku, aby měl trošku náskok do školy.
withep 93862
10.4.2015 10:11:25
Nedávno tu byla podobná diskuse, mrkni tam: http://www.rodina.cz/nazor18093438.htm

A navíc máš vlastní cennou zkušenost ~;)

Kafe 134466
10.4.2015 9:20:53
Můj předškolák má dominantní pravou ruku a levé oko. Jaké potíže to může způsobit při nástupu do 1. třídy? Dají se ty potíže nějak minimalizovat různými cvičeními? Sama jsem levák s dominantním pravým okem, což by měla být nejhorší kombinace (a až na 1. třídu, která byla peklo - četla jsem a psala zprava doleva), jsem žádné potíže neměla. I hezky kreslím a dost dobře střílím (což jsem našla, že by mi mělo dělat potíže).
úča
  • 
21.3.2015 23:58:41
Každý na to není. Ale většinou je to spíš zanedbáním, tím, že ho nikdo hudebně nerozvíjel, než že by nebyl schopný vnímat a zpracovávat hudbu. Dá se to probudit i u dospělých. Problém je s lidmi, kteří jsou vrozeně nerytmičtí, což je nějaké stabilně malé procento v populaci, třeba jako jedno nebo dvě, nevím přesně, tihle lidé pak bývají opravdovsky nemuzikální.
úča
  • 
21.3.2015 23:54:42
Na Kancelář Blaník jsem si nevzpomněla, hehe :-D. Další kulturní přínos toho svěžího dílka :-D.
Já jsem Husákovo děcko a vyučování Mé vlasti jsem zažila na ZŠ - zoufalství, v hudebce na nauce - další zoufalství a pak příšerná ženská na konzervatoři, ale naštěstí mi to jako dítěti všechno vysvětlil a vyprávěl děda a pak jsme s naším skvělým profesorem ve skladatelské třídě ji docela dlouho probírali kompozičně. On do ní byl blázen. Já jsem gustem spíš na Janáčka, ale je to krásná hudba a v našem kulturním kontextu neopominutelná, kdyby mi dal někdo lístky, půjdu a budu vzpomínat :-).
Delete 8214
21.3.2015 23:45:27
Já bych nepoznala nic. Je to pro mě strašně těžké to od sebe odlišit a spojit s názvy, u něčeho mi pomáhá, že to hrají různé nástroje. A zážitek mi to nepřináší žádný. A když někde nějakou hudbu slyším, tak si ji nedokážu spojit s něčím, co mám znát. Ale v tomhle nebudu asi ani průměrný Čech.
JaninaH 12107
21.3.2015 23:35:39
Blaník bych poznala taky, poněvadž to má ve znělce Kancelář Blaník . ~:-D.
Nevím, možná máš pravdu, že to skoro nikdo nezná, usuzovala jsem podle sebe, ale jsem starší osoba a nám Mou vlast cpali ve škole i v hudebce horem dolem. Třeba to už dneska tak není, a jestli je to tak, je to velká chyba. Slyšela jsem loni Mou vlast po letech naživo a byl to pro mě veliký zážitek.
úča
  • 
21.3.2015 23:22:52
Resp. proč hned Blaník, Z českých luhů a hájů bys poznala? Nebo kdyby ti tu Vltavu někdo pustil od třeba Svatojánských proudů, poznala bys to? Drtivá většina lidí na ulici mladších sedmdesáti let by to nepoznala a problém by mělo i dost dětí na konzervatoři. Má vlast není notoricky známé dílo v tom smyslu, že by ho imrverefurt někdo někde vyhrával, lidi to se zájmem a často poslouchali, znali program (protože to je programní skladba par excellence) a pamatovali si. Lidi si často nepamatují ani ten úplně nejprovařenější kousek z Novosvětské. Ani spousta těch, co mají abonentku do Filharmonie nebo každoročně nechybí na Pražském jaru.
[<<Předchozích 1060] Názory 10611070 z 6858  [Dalších 5788 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.