| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 6858  [Dalších 6738 >>]
Okolík 129526
31.3.2019 11:11:46
Nojo, ale takové děti mohou být sociálně velmi nezdatné a předčasný nástup do školy pro ně kvůli tomu není úplně vhodný. Jak tu i psala Ráchel.
Názor PPP bych šmahem nezavrhovala.
Yuki 00,03,07 49504
31.3.2019 11:07:22
třeba mě mrzelo, že jsem nejstaršího nedala o rok dřív, nudil se ve školce, je podzimní, nudil se ve škole, pak jsme měnili školu za jinou, pro nadaný, ale už za sebou měl znechucení a neuměl se učit, neuvažoval to za nutný,

ono to není jenom o tom, že jiná škola má větší nároky, on si neměl s vrstevníky o čem povídat

mladší je jarní, bylo to ale podobný

mimochodem to sociálno se dohání blbě a dlouho, pokud je dítě nestandardní, stejně nezapadne do kolektivu

a najít školu pro nadaný je pořád ještě těžký, v našem okresním městě není, my jsme kluky vozili skoro 30 km daleko, to není vždycky možný,
Katabojs 130687
31.3.2019 10:40:56
Třeba na mimořádné nadání, Aspergerův syndrom... Možností je fůra
Okolík 129526
31.3.2019 10:05:26
Asi tomu nerozumím. Jaký je smysl předčasného nástupu do školy doprovázený každoročním IVP?
Analfabeta 141613
31.3.2019 10:01:47
Dítě bych do školy dřív nedala, ale hledala bych náročnější školu už od 1.třídy. To mu ten brzký nástup vykompenzuje. Měla jsem ten samý problém. Dítě kamarádilo hlavně se staršími dětmi a jejich nástup do školy neslo velmi, ale velmi těžce. první třída v pohodě, dítě se víceméně čas od času nudilo, ale pro mne bylo rozhodující, že sice umělo číst a počítat, ale neumělo psát. Posléze nastoupilo na náročnější školu a pak už bylo všechno v pořádku, tam byli skoro všichni na stejné úrovni, takže nuda ani flinkání se nekonalo.
Ráchel, 3 děti 76748
31.3.2019 9:17:31
taky bych doporučila tyto dvě.
jinak tedy já bych předčasně dítě do školy nedala, protože s tím sama nemám úplně pozitivní zkušenost. nastoupila jsem v pěti letech jako geniální dítě a časem jsem to nedávala hlavně sociálně. ale samozřejmě dělej to, co považuješ pro své děti za nejlepší.
Ivatema 52511
31.3.2019 8:13:54
Mončo, my jsme byli s Klárkou několikrát v http://www.nuv.cz/p/ppp a nebyl problém. Teď spadáme pod Prahu 2 a kvůli IVP tam chodíme každý rok "na kontrolu" a myslím, že tam také mají rozumné a objektivní uvažování.
Katabojs 130687
31.3.2019 7:20:20
Prazska ppp, je soukroma, ale fakt jsou skveli. Mozna i krestanska ppp by mohla, ale tam zalezi na koho clovek trefi. Ale obecne byvaji vstricni.
Moncaka 56657
31.3.2019 0:11:59
Prosím, je zde někdo z Prahy a okolí, kdo žádal o předčasný nástup dítěte do školy a PPP Vám dala souhlas s nástupem dříve, o kterou poradnu se jednalo. Případně která poradna Vám dřívější nástup nepovolila.
Byla jsem na vyšetření s dcerou a nebyl jí povolen dřívější nástup do školy, i přesto, že jim vyšla do školy zralá. Argumenty proč nepovolit, bylo, že by ve třídě byla průměrná a ne nejlepší a děti chtějí být nejlepší. Na argument, že by se pak ve škole o rok později nudila, bylo, že má chodit do jazykových a hudebních kroužků a rozvíjet se tam (a ne ve škole).
Dcera není žádný genius, ale ve školce se nudí už teď a do školy zralá je. Připadalo mi to, že prostě nejsou nakloněni k předčasným nástupům do školy a proto nám potvrzení nedají. Prý máme jít do jiné poradny.
Hledám proto poradnu, co je nakloněna k předčasným nástupům do školy.

Pro šťouraly, mám 4 děti (všechny podzimní), 2 z nich předčasně nastoupily do školy a neměly žádné problémy, 1 dítě šlo až v necelých 7 letech a ve škole se šíleně nudilo, šlo mu to samo, lépe řečeno už vše umělo a ve výsledku usnulo na vavřínech.

Předem díky.
Ropucha + 2 120300
24.9.2018 17:28:54
Konzervo, oné zkušenosti s učni naprosto věřím.
Podobně je to v řadě oborů, už jen klasické počítání na kalkulačce nebo řízení auta apod., čím více se člověk naučí spoléhat na stroje, tím méně toho umí on sam.

[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 6858  [Dalších 6738 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.