| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 6858  [Dalších 5528 >>]
TaJ 81121
30.1.2015 10:14:14
Ahoj, tak já mám tu zkušenost, že to dítku naskočí časem samo...mám syna v první třídě a než šel do školy, tak uměl všechna velká tiskací písmena napsat i jednotlivě přečíst, ale slovo z nich dohromady taky nedal...až někdy těsně před nástupem do školy (cca v 6,5 letech) začal pobírat ta krátká slova typu PES, LES...skládali jsme si slova z písmenkové mozaiky a pak jsme měli takové zalaminované kartičky z oskola.cz, kde bylo vždycky napsané tiskacím slovo a u toho obrázek a bylo to rozstříhané na tři části, takže se to skládalo vedle sebe, jako obrázková skládanka, co jeden dílek, to jedno písmeno....to taky trochu pomohlo....a ten rozklad slova na hlásky trénovali u syna už ve školce, hráli si přitom na roboty, že mluvili pomalu a po písmenech, hrozně je to bavilo:-)
nebeska 90979
30.1.2015 10:12:59
Synovi bude sest v dubnu a ma to naprosto stejne, jednotliva pismena precte, slovo si z toho nespoji, klidne rekne nejakou blbost, vynechava samohlasky. Myslim, ze je to uplne normalni, jednou mu to secvakne :)))
karafa 28146
30.1.2015 10:10:29
Žádná porucha to není. Je to normální. Můj syn i dcera taky nedokázali spojit. Chce to čas. Ve škole se naučí. Znáš někoho, kdo chodil do školy a nenaučil se číst? To je blbost, že?
v v 134505
30.1.2015 10:08:06
Mně přijde divný, že i když písmena zná, tak to slovo nespojí. A to ani krátké. Některá spojí, ale jen proto, že už je vizuálně zná. Ani nechápe, že MA se čte jako ma apod. Není to nějaká porucha?
Termix 105545
30.1.2015 10:06:02
Nepřibližuj. Nech tomu volný průběh. Dítě, které není připravené, se samo číst nenaučí. Někdo to dá ve čtyřech a jiný až v šesti. Já bych si prostě dítě vzala k sobě a četla mu knížky a třeba ukazovala slova, která čtu. Ono mu to secvakne, a když umí všechna písmenka, tak to půjde samo.
v v 134505
30.1.2015 10:00:56
Ahoj,

mám syna, kterému bude v září 6 let a zkoušela jsem mu přiblížit čtení. Písmena všechna zná, tak jsem zkoušela, jestli by nepřečetl krátká slova typu PES, LES, IVA atd. Byla jsem překvapená, že všechna písmena ve slově poznal, ale slovo z nich dohromady nedal. Prostě když mu řeknu postupně po sobě písmena P, E, S tak vůbec neodvodí slovo. Klidně řekně OLEJ nebo něco podobně jiného. Je to normální. Jak bych mu to mohla přiblížit? Bojím se, že to potom nepozná ani ve škole.
A pokud má vyhláskovat slovo PES, tak pozná P a S, ale to prostřední E už ne, a tak je to u všech slov.
Já a mí 3 synové
  • 
25.1.2015 20:37:07
Mám problém s pamětí u syna 5 let. špatně se učí básničky a nechce si nic zapamatovat. Po zdravotní stránce je v pořádku a i neurologie je v pořádku. Co se týče nějakých blbostí jako počítač a veškerá malá zapojení elktriky či značky spotřebiče je génius. Jde mi o to zda jste neměla některá tento problém. Bud je to že se nechce učit jen záměrně že ho to nebaví nebo fakt je s tím problém a třeba jsou nějaké vytamíny na posílení paměti, ale jaké a kdo je užíval, má to nějaké účinky! Nebo ještě mě napadlo zda jsou nějaké cvičení na posílení paměti!
Kafe 134466
24.12.2014 11:58:47
Dobré jsou Šimonvy pracovní listy a také písamka pro prvňáčky - 1. část, kde jsou uvolňovací cviky.
Kaja222 116819
24.12.2014 7:43:59
Skola pred skolou I a II - petitydenni program pro predskolaky, vydala to SPC nebo PPP. Je v tom vsechno - uvolnovaci cviky, zrakova diferenciace, pametova cviceni, pocitani. Jsou to pracovni listy - pouzijes a zahodis a jedes dal. Koupila jsem na doporuceni v SPC v praze u narodni tridy v takove zapadle ulicce naproti byvalemu Maji. A jeste nekolik dalsich na uvolnovaci cviky, optickou diferenciaci atp.
host
  • 
24.12.2014 1:27:09
Velký výběr pracovních sešitů pro předškoláky má nakladatelství Luxor / v Praze na Václaváku/ a nakladatelství Fortuna / v Jindřišské ulici/. Dá se vybrat i po internetu, ale pokud je lepší, když si můžete pracovní sešit prohlédnout.
A určitě je dobře, že se o to zajímáte už nyní. U předškoláků je optimální s těmito sešity pracovat celý rok.
Učím v přípravné třídě, takže vím o čem píši.

[<<Předchozích 1320] Názory 13211330 z 6858  [Dalších 5528 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.