| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 6858  [Dalších 5118 >>]
Tragika 61116
28.8.2014 1:19:35
Nejvíc jich je na Rodině. ~;)
TaJ 81121
28.8.2014 1:07:42
Tak to jo, ale takových myslím zase až tolik není...
Tragika 61116
28.8.2014 0:57:59
Tino, tak to bude v pohodě. Já měla na mysli děti, které při vstupu do školy mají přečteno x knih a zvládají s přehledem počítání do stovky, někdy včetně násobení.
Martina, 3 synové 101865
28.8.2014 0:48:16
Tenhle mluvil už v roce věty, což jsme popírali, mysleli jsme, že nám to jen tak připadá - ale bylo to tak. ~t~

Sestry kluk taky v roce mluvil, a taky mu to nevěřila. ~k~
TaJ 81121
28.8.2014 0:42:28
Tragiko, no já jsem taky zvědavá, s jakou bude chodit náš malej ze školy...v pondělí jde do 1.třídy a ač je dysfatik a ve 3,5 letech teprve tvořil dvouslovná spojení, tak asi od 5,5 let pozná většinu tiskacích písmen, většinu jich umí tiskacím i napsat, počítat řadu umí hodně přes 100, umí napsat všechny číslice, sčítá a odčítá do 5 z hlavy, do 10 s pomocí prstů...nic z toho jsem ho cíleně neučila, on má vždycky nějaké období intenzívního zájmu, takže prostě třeba řadu týdnů pořád něco počítal, ptal se jak vypadá to které číslo, pořád něco vymýšlel s čísly...příště do byla zase písmenka, pořád se ptal, co je kde napsáno a prostě si to pamatoval, teď má momentálně intenzívní období malování, takže ač nedávno ještě tvrdil, že neví jak namalovat stůl, tak teď kreslí věci, o kterých jsem ani netušila, že by je svedl, za odpoledne tu vytvoří i 10 pěkných obrázků...loni jsme zase celé léto hráli společenské hry...snažím se vždycky ten jeho zájem maximálně podpořit, dokud trvá :-). Tak jsem zvědavá jak se mu bude líbit ve škole....ale zase nemám strach, že by uměl všechno a myslím, že určité věci budou vzhledem k té dysfázii pro něj trochu obtížnější, zatím třeba nečte, pozná jednotlivá písmena, slyší, které je na začátku a někdy i na konci, ale nedává ještě dohromady slova...
Tragika 61116
28.8.2014 0:38:19
Martino, ve třech letech seděl syn na nočníku a teprve začínal mluvit. ~:-D
Martina, 3 synové 101865
28.8.2014 0:25:43
Dítě, které prahne po vědění, neodradíš ničím. ~a~

Mám dítě, které četlo ve třech letech knihy, a jiné dítě, které v 10 louskalo věty jak šváby: je to v nich a nic nenaděláš. ~;)
Tragika 61116
28.8.2014 0:08:17
Spirálo, jestli tvoje dcera čte od čtyř let, tak si troufám tvrdit, že je to obdivuhodné. Můj syn v šesti letech neznal jediné pismeno a o cokoliv, co by jen vzdáleně připomínalo školu, absolutně nejevil zájem. V první třídě většinou napočítáš na prstech jedné ruky děti, které zvládají učivo první třídy už v září. Těch dětí mi je vlastně líto. Do školy nastupují natěšené a po půl roce jsou otrávené, znuděné a demotivované. Jo, časem se srovnají s průměrem - tak tomu alespoň je ve školách, kam chodily naše děti. Do roka je s jejich zvídavostí a nadšením konec. Rodič tedy stojí především před otázkou, do jaké školy má ditko zapsat. A je vůbec nějaká dobrá škola, která s takovými dětmi pracuje v okolí? Jak daleko je ochoten dítě do školy vozit a kolik je případně ochoten za vzdělání zaplatit? Není vlastně kontraproduktivní dítě povzbuzovat ve vzdělání, když nakonec bude sedět v lavici a neskonale se nudit? Nezávidím nikomu jeho nadané a nadprůměrně inteligentní dítě. Ale k tvému dotazu. Dala bych dítě do hudebky, na angličtinu, na nějaký zajímavý kroužek... Doma bych s ním dělala tematické lapbooky. Vždy na téma, o které by dítě projevilo zájem. Podporovala bych ho v četbě, přihlásila do knihovny...
Ropucha + 2 120300
27.8.2014 22:44:10
Podle mě není třeba ji nějak cíleně rozvíjet, prostě jí vycházej vstříc v tom, co ji zajímá a baví.
On ten vývoj pořád tak překotně vpřed nepůjde, škola jí (bohužel) trochu jejího nadšení vezme, až se bude muset učit povinně a i věci, které ji bavit a zajímat nebudou. A přidají se i další zájmy, než vzdělávání.
Píši to z vlastní zkušenosti, mám dva pubertáky, kteří byli v předškolním věku stejní, jako tvoje dcera.
jorad3 105220
27.8.2014 22:25:51
Sešity rozdávala protože jediná uměla číst a tím si to procvičil a taky aby se prošla a uvolnila (ADHD)Naučila se psát a rozvinula si to, co už uměla. Ona se doma o škole moc bavit nechce a vše je dobrý.
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 6858  [Dalších 5118 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.