| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 6858  [Dalších 5078 >>]
x x 15263
23.6.2014 7:45:25
Tak důležitější je aby uměl věci základní sebeobsluhy - najíst se jako člověk, obléct se, dojít si na WC, umýt si před jídlem a po záchodě ruce, poprosit, poděkovat, pozdravit, vědět, kdy se narodil a kde bydlí. Z těch dalších věcí třeba základní barvy, čísla do 10, základní tvary a SPRÁVNĚ DRŽET TUŽKU. Ostatní fakt není nutné, v první třídě se učí vše od úplných základů, takže i kdyby neuměl jediné písmeno a číslo, je to fuk, dokonce bych spíš řekla, jako matka od 4 dětí, že je lepší, když dopředu nic moc neumí.
Lída+4 138596
22.6.2014 22:58:51
Z mejch dětí to v pěti letech zvládaly dvě. Jedno z nich většinu z toho zvládalo už jako tříletý, ale jistě chápeš, že to je naprostá výjimka. ~;) Tohle zmiňovaný studuje matfyz, to druhý by mělo napřesrok končit FEL (jako inženýr, bakaláře už má hotovýho).
sun 15 88122
22.6.2014 21:42:24
Mám uplně stejný názor !!!!!!!
sun 15 88122
22.6.2014 21:40:36
Mám doma stejně starého kluka , takže určitě by měl umět sám pozdravit , poděkovat , poprosit , říct co chce , omluvit se , dojít si na záchod, obléknout se :-) nic jiného školního rozhodně neřeším a ani si nemyslím že by to potřeboval a hlavně děláme jen to co ho baví např chce se teď umět podepsat tak trénujem , trénujem R, ř atd ale v žádnem případe ho nedrtím žadnými hláskami atd , někdy se sám zeptá na jaké písmenko začíná jaké slovo , nebo mu řeknu písemenkona zkouší vymýšlet slova , ale zatím je to spíš o náhodě , myslím že nic jiného než co se učí ve školce zatím potřebovat ješte nějakou dobu nebude ...
Pečená sušenka 139730
22.6.2014 21:38:49
muj 5,5 letak neumni ani jednu cislici a ani jedno pismenko (neco predpokladam nadrti jako predskolak v MS), co je scitani a odcitani absolutne netusi. Co jsou samohlasky a souhlasky uz vubec ne - to netusi ani muj prvnak.
Umi zakladni barvy, umi zviratka, zna dobre dopravni prostredky. Je celkem samoststny, umi si hrat v kolektivu, umi si udelat piti, vysprchovat se a vcistit si zuby. Neumi zavazat tkanicky, umi dat talir a pribor do mycky, umi odmlouvat, umi vysavat - hala bala, umi uklidit hracky - s donuceni ~t~~t~~t~~t~~t~
Pečená sušenka 139730
22.6.2014 21:32:09
ve scitani a odcitani obcas plave i muj 7,5 letak na konci prvni tridy ~5~~t~~t~~t~~t~~t~
libik 142094
22.6.2014 19:08:34
U zápisu se řešilo menší X větší, jaké slyšíš písmenko na začátku slova, jak se vyjádříš o něčem známém, kreslení postavy.

Dítě bylo celkem vzděláním nepolíbené, měla jsem tehdy dost náročnou práci a malou vlídně vychovávala babička, školku jsme vůbec neprovozovali.

Trochu jsem znejistěla, když mi jedna matka budoucí spolužačky předvedla, jak její kvíteček plynule přečte bilboard ARBOLES, naše mladá asi ani nevěděla, že to první písmenko je A.~t~

No a ve škole to hezky dává, jak výuku, tak sociální interakci.

Co ho naučíš předem, mu vydrží tak na první dva měsíce, pak se stejně ukáže who is who.
veverkaa
  • 
22.6.2014 18:53:42
Tak to snad stačí, ne? Co bys po něm proboha chtěla víc? Jo aha, číst a počítat. Ale na to je snad trochu brzo. No ale, kdo chce kam, pomozme mu tam. Klidně si zoufej, jak je tvoje dítě neschopný, ale přiděláváš tím problémy jen sama sobě a jemu. Jsem ráda, že moji rodiče v tomhle byly normální a nenutili mě číst a počítat v 5 letech. Stačilo jim, že si prohlížím knížku.
Ropucha + 2 120300
22.6.2014 18:23:37
Divná kniha ~a~
Písmena, slabiky, počítání do dvaceti - to je v osnovách pro první třídu, takže nevím, proč by to nutně mělo znát čerstvě pětileté dítě ~a~
Ano, některé děti to v tom věku umí, ale většina podle mě ne.
Záleží, jestli se samotné dítě o takové věci zajímá. Jestli nezajímá, zatím bych ho s tím nezatěžovala. Případně bych ho zkusila naťuknout, ale pokud by se "nechytal", nechala bych ho být.
Jak už tu někdo psal, logické myšlení se dá trénovat v každodenním životě, když si budete prostě povídat o všem, co děláte, co kolem sebe vidíte, co zažíváte ...
Za mého dětství žádné speciální knížky pro předškoláky nebyly, myslím, že žádný rodič s dětmi doma nic "odborně|" netrénoval, stačilo, že s námi rodiče normálně komunikovali, četli pohádky, hráli hry ...
Senedra 14756
22.6.2014 17:56:36
No, vzhledem k tomu, že je zářijový, tak pokud nezažádáte o předčasný nástup do školy, tak půjde do školy za dva roky. A do školy nastupují děti, které neumí číst, neumí psát, neumí počítat. Sčítat a odečítat do dvaceti je učivo první třídy, ne mateřské školky.

Já bych si se synem hodně povídala o věcech okolo, prohlížela třeba encyklopedie, jezdila na výlety... To mu dá víc než sedět na předimenzovanou knížkou.
[<<Předchozích 1770] Názory 17711780 z 6858  [Dalších 5078 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.