| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

(?)
[<<Předchozích 1830] Názory 18311840 z 6858  [Dalších 5018 >>]
withep 93862
18.5.2014 14:57:15
Kup silné trojhranné pastelky a tužky, a začni nenásilně korigovat už teď. Čím méně si zafixuje špatný úchop, tím snáze se mu odnaučí. U zápisu nejspíš dostane do ruky obyčejnou tužku, a pokud ji chytne špatně, budete asi požádání, abyste na tom zapracovali. Ale nevzít do školy ho kvůli tomu nemohou ~;)
.Katka 3847
18.5.2014 14:53:47
Jestli je dítě přístupné, tak určitě učit, tím nic nezkazíš. Můžete zkusit takový ten přípravek, co se nasadí na tužku. http://www.zijtekvalitne.cz/user/shop/big/767.jpg
Na školu bych nespoléhala. Tam se moje dítě naopak správný úchop odnaučilo. Ve školce držela pěkně, vybarvovala jak Bůh a ve škole i přes všelijaké ty trojboké pastelky a tužky a Stabila a jiná anatomická pera, jak se u ní začala projevovat dysgrafie, na vše zapomněla.
minutka 56268
18.5.2014 14:50:33
No tak ve školce rozhodně žádné nové osnovy nejsou a nikdo to nezakazuje učitelkám učit, nicméně doma máš na vlastní dítě jistě víc času a je to potřeba trénovat dřív, než jde do školy.

Hlavně potřebuje mít uvolněnou ruku, to je základ. Pak se učí správný úchop, k tomu jsou různé pomůcky, kromě trojhranných pastelek a štětců třeba taky násadka na tužku.
Epepe 89236
18.5.2014 14:47:24
Ve školce se to prý podle nových osnov, či co to mají, už neučí, či dokonce nesmí učit.
TaJ 81121
18.5.2014 14:45:37
Já bych to zkoušela už teď, u nás to tedy učí už od začátku ve školce, zkus nějaké silné trojhranné pastelky, nebo existují takové speciálně tvarované silné voskovky, nebo různé trojhranné nástavce, co se nasadí na běžné pastelky... nijak násilně bych nenutila, ale spíš pomoci nějakých takových pomůcek bych k tomu směřovala...
Epepe 89236
18.5.2014 14:44:28
Jinak dodávám, že mi nejde o nějaké blýsknutí se mezi maminkami, apod.
Dítě neovládá žádné z takových těch "školních" dovedností typu abeceda, počítání do sta, barvy, atd., to ho opravdu neučím, obzvlášť, když se tomu zuřivě brání.
Ale tn úchop se zafixuje a možná lepší, když se to naučí dřív správně, než ho pak přeučovat.
Epepe 89236
18.5.2014 14:41:27
Učíte děti 4-5 let správný úchop?
Moje to drží jak prase kost, ve školce se to neučí, tak přemýšlím, jestli nechat až do školy nebo nenásilně (což zatím moc nejde) zkoušet úchop měnit.
Díky.
briliantacek+2(07,10) 55587
21.2.2014 16:41:41
Také jsem měla podobný problém. Dcera byla naprosto mimo. Naučit se něco byl boj.Zápisu jsem se děsně bála.. ale překvapila. Trhla se od nás a paní učitelka v nejmenším nepochybovala o přijetí.. Teď je už prvňačka. Zatím má samé jedničky (jen dvě 2 a ani ne v notýsku~;)) a ve škole se jí celkově moc daří. Ale doma je to stále stejné~t~ Ráno vypravit do školy je o nervy, půl hodiny si je schopna navlékat punčocháče, zip u bundy taky často zapnu ze zoufalství já.. pošlu jí do kuchyně, jde do koupelny.. prostě už je asi taková~x~.. tak hlavu vzhůru, třeba to u vás bude taky takové~x~
Nazdar* 124659
21.2.2014 13:54:21
Maargitt, tak to jsou dobré zprávy! Hlavně, aby to pomohlo a konečně jste se vyspali ~;((
N.
  • 
21.2.2014 10:59:04
Davat ukoly, které jsou pro ni primerene. To je ani moc tezke, ale ani moc lehke. A povzbuzovat k reseni ukolu, povzbuzovat, povzbuzovat. Chvalit, když se ji něco primerene obtížného povede. Nechvalit za to co je prilis lehke.

Ten tvůj priklad na zacatku byl prilis tezky. Zacni tim, ze si vybere nejake zvire a třeba si ho nakresli, abys nevidela a pak se ji teprve ptej. Pak prejdete k tomu ,ze si to zvire uz bude ona jen myslet. A nekomplikuj to navíc vyberem z několika zvirat(Tobe to pripada lehci ,ale není to tak).
[<<Předchozích 1830] Názory 18311840 z 6858  [Dalších 5018 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.