| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 6858  [Dalších 6368 >>]
Monty 129940
22.9.2018 17:44:07
Slonisko,
jsem téhož názoru. Grafomotorika, písanky, nácvik správného držení psacích potřeb, krasopis. Z mého pohledu jsou to všechno hovadiny. Lidi, co denně píšou X normostran rukou znám toliko z Rodiny. cz. ~;)
Bouřka 7675
22.9.2018 17:13:11
Tak já v samotné grafomotorice vidím větší smysl než v nácviku krasopísma, ono správně tu tužku držet a vést dobře ruku ledacos ulehčí, mě psaní vysloveně bolí a při delších textech jsem už nevládla pořádně rukou, jak byla unavená.
Slonisko 65085
22.9.2018 17:07:35
a není posedlost s ní naše česká úchylka?
Chápu, že je potřeba se naučit psát tak, aby tomu rozuměli i ostatní, ale přijde mi, že se nácviku věnuje neúměrně mnoho času, ty tuny písanek popsané řádkami stejných písmenek mě děsí.
TaJ 81121
22.9.2018 17:02:44
Bouřko, přesně tak, i u syna ve speciální školce byl hodně individuální přístup a ty malé děti se taky ze začátku nezapojovaly do všeho, tak je nechali, ale postupně se je snažili zapojit taky....ale byla tam i určitá pravidla, která platila prostě pro všechny, ani tam si nemohl dělat každý co chtěl a musel občas zkoušet i to, do čeho se mu nechtělo...
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 16:58:40
Monty, v tom případě nezbývá než pogratulovat, tvé dítě je úžasná osobnost, vybojovalo si již v mateřské škole možnost dělat pouze to, co chce.
Bouřka 7675
22.9.2018 16:47:34
Tak řada soukromých zařízení na individuálním přístupu staví. Mladší mám v soukromém vlídném prostředí, ale i tam platí pro všechny nějaká pravidla. Ani tý svý nedovoluju, aby si tam dělala úplně holubník, i když má v mnohém značnou volnost a řady věcí se účastnit nemůže, ale trénuje místo toho svoje věci.
Monty 129940
22.9.2018 16:40:23
Ropucho,
ono jim nic jiného nezbývalo, než na to brát ohled. ~;)
Bouřka 7675
22.9.2018 16:38:34
Že se dítě neúčastní se v naší školkové jednotřídce vcelku tolerovalo u mladších dětí, syn se do něčeho taky dlouho nezapojoval. U předškoláků už se ale vcelku logicky očekává, že chápou nějakou povinnost. Ale ono je to povětšinou baví, když to učitelky umí podat, dokonce i toho našeho sabotéra. Ani s vybarvováním nemá zásadní problém, ty svoje ryby a ptáky vybarvuje rád, často po nás chce, ať mu něco vytiskneme z internetu. Ale množství drobných obrázků v úlohách už se mu teda zajídalo, zvlášť když byl celkově z choroby rozmrzelej a utahanej. Kdyby to zkousnul, tak to snad vybarvím za něj, mě to vcelku baví a velký rozdíl v provedení by to nebyl ~t~, nepřetahovat taky neumím.
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 16:27:00
Monty, což tobě může vyhovovat celkem cokoliv, učitelky se stejně s velkou pravděpodobností zařídí po svém.
Já jsem také měla různé diskuze o tom, co chci a nechci pro své děti, měli je už moji rodice pred ctyriceti lety. Celkem bezúspěšně.
Možná v soukromém zařízení, kde bys platila vše komplet ze svého, by na tebe brali ohled.
Ve státní školce nebudou, nebo jen výjimečně.
TaJ 81121
22.9.2018 16:06:18
Monty, tak já to na jednu stranu chápu, na druhou stranu z pohledu učitelky je to zase trochu jiné...když nechá jedno dítě, za chvíli nebude chtít další, že to první taky nemusí a rozloží to celou třídu...a při tom počtu dětí na jednu učitelku, kolik jich tam bývá, prostě nejde, aby si každý dělal, co zrovna chce, nebo nechce...i když ty to bereš jako hlídárnu, tak ty učitelky tam musí nějaký program dělat, musí s nimi dělat určité činnosti, to by si mohly za chvíli sednout doprostřed místnosti a nechat každého dělat, co chce....a to by jaksi tu třídu neukočírovaly...
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 6858  [Dalších 6368 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.