| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 6858  [Dalších 6318 >>]
Bouřka 7675
22.9.2018 11:10:20
A tak já myslím, že ono to nějaký význam má i pro děti, který to jinak umějí. Netrénují tu samotnou věc, ale prostě schopnost bavit se na nějaké konkrétní téma, pracovat na zadaném úkolu, pracovat v kolektivu...
Katka a 2 výrostci 141251
22.9.2018 11:01:54
Ropucho je to tak, jen se o tom moc nemluví.Cílem bylo dorovnat výchozí šance dětem z "nepodnětného prostředí" (mimochodem moc hezký eufemismus pro povětšinou romské rodiny s minimálním zájmem o výchovu a vzdělání a pozdějším uplatněním vlastních dětí). Takže dnes už není normální školka,předškolní ročník, ale "předškolní vzdělávání",je to najednou hrozná věda a musí tam všichni - aby se neřeklo, že někoho diskriminujeme...A některé maminky z toho blbnou (tímto se omlouvám zakladatelce). Nemyslím, že její dítě by mělo mít v první třídě významný problém, spíš může mít časem problém s ambiciozní maminkou plnou velkých očekávání (ale to už asi předjímám, sorry).
Ropucha + 2 120300
22.9.2018 10:28:16
Bouřko, souhlasím, vzdělávalo se pilně už v sedmdesátých letech.
Tehdy se razily myšlenky sovětských soudruhů, že v rodině dítě krní a je třeba státních kolektivních zařízení, která to napraví.
V reálu se tehdy i dnes děti ve školce "učí" věci, které pro polovinu z nich jsou dávno běžnou samozřejmostí.
Smysl to má pro děti s nějakým problémem a pro děti z nepodnětného, sociálně problematického prostředí, případně pro děti rodičů, kteří se jim z nějakého důvodu sami věnovat nemohou/nechtějí.
22.9.2018 10:07:40
Já nemyslím blbnutí učitelek v MŠ, já mám na mysli blbnutí některých matek... Máš pravdu "vzdělávalo" se už za nás.
Bouřka 7675
22.9.2018 8:55:15
Jak blblo? Pokud mi paměť slouží, tak se vzdělávalo i za dob mé školkové docházky a o nic méně intenzivně než dneska. Jo angličtina nebyla a ruštinou nás předškolně netrápili ~;) Zvládám vzdělávat dítě i u psaní tohohle příspěvku, čučí na video s obarvujícíma se zvířátkama, takže vzděláváme v pojmenovávání zvířat, názvech barev a ještě naposlouchává španělštinu ~t~
Vítr z hor 100046
22.9.2018 8:51:23
Že je ten zákon nesmysl, naprosto souhlasím. Nehledě na to, že jak je napsán, absolutně nic neřeší. Jen se někde udělá fajfka, že se ČR zabývá situací dětí z nepodnětného prostředí. Obtěžuje spoustu lidí, ať rodiče, děti nebo zaměstnance MŠ, kteří mají prostě nesmyslné papíry navíc. K čemu proboha je, že se dítě dostaví k "přezkoušení", když je úplně jedno, jak "přezkoušení" dopadne a naprosto nic z něj nevyplývá?

Na druhou stranu záruka skvělé úrovně není nikde, ani ve státní ani v soukromé školce. A v té soukromé bych byla ještě opatrnější než ve státní. (A to bych klidně nechala děti učit v nevytápěné jurtě a na záchod chodit do lesa. Mluvím o lidech.)
22.9.2018 8:30:21
~t~Fakt jsem se pobavila...a souhlasim s Monty.Nastesti kdyz byli nasi kluci ve školce,tak nevim o tom,ze by se takto blblo..
sovice 18997
22.9.2018 8:29:19
Bezstarostné dítě bez povinností považuju za mýtus dnešní doby.

Bavíme se o tom, jestli se musí či nemusí učit slovíčka (jsem proti, poněvadž to ve školkovém věku považuju za neefektivní metodu), přitom např. MUSÍ chodit do školky, ráno MUSÍ vstávat, ať chce nebo ne... A nemalá část dětí tohle minimálně občas považuje za povinnost a dodat tomu glanc "vlastně je to zábava" je dost obtížné.
O povinnostech dětí v minulosti raději ani nemluvím.
K_at 121378
22.9.2018 8:24:30
Matko, jenze za tenhle postup nemuzeme my ucitele. A osobne i od kolegyn z ruznych koutu vidim, ze konkretne teda treba neuvolnena ruka zacina byt dost plosny jev. A uvedom si, prosim, ze kazde dite neni jako tve a kazdy rodic jako ty (asi) a ze hodne veci proste cast deti SKOLKOVYCH neumi.
K_at 121378
22.9.2018 8:19:38
Matko, nikdo tu neprezentuje akreditovanou statni skolku jako dokonale misto. Vsichni vime, ze je to o lidech. A ti blbecci, co si s tema detma jen hrajou, casto resi dost zapeklity situace. A nekdy dokazou upozornit na hodne vazny veci - treba hluchota, epilepsie atd. A mmch nikdo nesouhlasime s "prezkousenim" - desnej vyraz.Ale - nekdy to je pro dite jedina moznost zacit resit prusvih PRED nastupem do ZS. Vsechny deti se fakt doma nenauci to, co potrebuji.
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 6858  [Dalších 6318 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.