Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| kantýna a dvě holky | 103511 |
|
|
21.9.2018 13:00:06
Ještě doplním, že z 12 předškoláků chodilo asi 5. Jsem AP v 1.tride, letos a jediné, co mě po 3 týdnech s prvňáčky napadá, je to, že rodiče by občas zasloužili.... Je hodně znát, jak je tu již xkrat psáno, že podnětné prostředí v rodině je alfa a omega .... někdy mi zůstává rozum stát, jak úplně běžné věci vidí ty děti poprvé a jsou total mimo...myslím třeba pastelky a omalovánky, písnička, tleskání atp
|
| X__X | 145723 |
|
21.9.2018 12:59:29
už děti dááávno nemám ve školce, dvě nejstarší už jsou na střední škole a nejmladší na druhém stupni základky. vlastně ani nevím, jak tehdy probíhala příprava na školu, nějak to šlo mimo mě, protože školu z hlediska přípravy na školu nepovažuji za nijak extra důležitou pro děti z funkční rodiny. jako taková ta extra příprava ve smyslu pracovních listů byla tuším jednou týdně, alespoň tedy s jedním z dětí chodila do školky holčina, která chodila právě jenom jednou týdně na tuhle přípravku. ale jinak samozřejmě školka fungovala jako školka, tedy běžně se v ní kreslilo, modelovalo, výtvarničilo, cvičilo, zpívalo, vyprávělo si, četli se pohádky, hráli se hry na něco... tedy takové ty běžné věci, na kterých si děti procvičují jemnou i hrubou motoriku, představivost, orientaci v prostředí a čase a tak, základy stolování a hygieny, prostě tyhle běžné věci, které je vhodné při vstupu do školy zvládat. plus ve školce fungovala logopedie, pokud děti měly problémy s výslovností.
nejmladší kluk pak měl odklad a v odkladovém roce chodil na přípravku do základky (starší holky ne, ty byly v pohodě, ale kluk do školy nechtěl, tak spíš jako zvykačka na prostředí a učitelky), ta byla jednou týdně tuším tři nebo čtyři měsíce. nedělali tam teda nic extra, co by jinak neměli ve školce. |
|
|
21.9.2018 12:56:37
No vždyť jo....doplnila jsem to.
Mám i starší dceru, byla ve stejné školce, ale takhle to neměli.Vloni s tou mladší to udělali proto, že měli ve třídě i hodně tzv malých dětí a prostředních a chtěli předškolákum dát něco navíc. Tož tak. Výuka to fakt nebyla, to jsem napsala blbě. |
| K_at | 121378 |
|
21.9.2018 12:52:26
Kantyno, tyhle veci se maji delat s detmi normalne. To je ta predskolacka vyuka. Vyuka ma ruzne metody, nejen frontalni povidani pred tabuli.
|
| Thea + 2 | 93496 |
|
21.9.2018 12:51:15
Určitě je to školka od školky. V ČR mi v té naší přišlo, že se hlavně snaží dodržet všechny normy a nejde jim až tak o děti. V té cizí šlo hlavně o to, aby byly děti spokojené, ale zase tam měli například malý rozpočet na jídlo (svačiny, ovoce), takže jsme měli "rodičovské služby" a každý den 2-3 rodiče (dle rozpisu) přinesli nějaké ovoce, které se pak pokrájelo mezi děti. Výhoda byla, že děti jedly to ovoce, které měly rády
![]() Taky se mi tam líbila příprava Vánoční besídky. Od začátku roku se děti postupně učily různé písničky a hry a ty učitelky je pak krásně nakombinovaly do představení. Děti se tak na besídku učily vlastně jen jak to provázat. V ČR se to honilo v prosinci, když někdo onemocněl už nestíhal a celá besídka byla jeden velký chaos. |
|
|
21.9.2018 12:49:26
Ještě doplňuji, že se jednalo o poslechy, vytleskavani, rytmus, uvolňovací cviky ruky, držení tužky a trénování schopnosti dokončit nějaký úkol, určitě se nejednalo o nějakou výuku.
|
|
|
21.9.2018 12:43:00
Státní, sídlištní MŠ, loňský školní rok.
Kdo měl zájem o intenzivnější přípravu na školu, mohl vodit děti každý den v 7.45 a od 8.00 do 8.30 se věnovaly předškolní přípravě. Dceru jsem vodila téměř denně, měla to moc ráda. |
| Federika | 14090 |
|
|
21.9.2018 12:32:43
Libik,
je dost velkej rozdíl mezi rodilým mluvčím a rodilým mluvčím s pedagogickým vzděláním.Ten, kdo učit neumí a nemá s tím žádnou zušenost většinu i prd naučí. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
21.9.2018 11:25:00
Libiku, ale jo, rodilí mluvčí se vzdělávají, když chtějí učit jazyk v cizině.
Učení předškolních dětí má specifika, je dobré, když o tom člověk něco ví. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
21.9.2018 11:03:06
Nejdeš proti proudu, naopak. Pokud má dítě v nějaké oblasti starosti a něco mu nejde, tak je samozřejmě dobré ho řešit co nejdříve a s odborníkem. Což evidentně děláš a hodně tím dceři pomůžeš.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.