| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 6858  [Dalších 6238 >>]
libik 142094
21.9.2018 11:02:33
Rodilí mluvčí nemají pedagogické vzdělání?

Fakt bych se divila,kdyby londýnský či pařížský pedagog sebral svých 5 švestek a jel učit rodný jazyk do české mateřské školky~t~

Ve školce je důležité, aby pančelka byla hodná a pomohla malým utřít zadeček.
TaJ 81121
21.9.2018 10:53:48
Rose, my měli v tomhle asi fajn, že místo odkladu jsme zvolili logo třídu, kde měli první třídu rozdělenou na dva roky, takže začínali pozvolna, hodně věcí dělali třeba na zemi, nebo nějak v pohybu, prostě neseděli tak dlouho v lavicích...
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
21.9.2018 10:41:58
ano, tino, takové mám ty starší dvě děti :-)
ale i synovi prospělo, když poslední rok v mš byl vedený jako předškolácký - víc se trénovalo soustředění na jednu činnost, víc seděly u stolečků, víc se zaměřovaly na učení (oproti volnému hraní)
u dcery (prošla mš ještě před zavedením přípravy) jsem naopak pozorovala, že ji dlouhé sezení v lavici zpočátku víc obtěžuje, že potřebovala víc změny podnětů (a to je sama o sobě línější a učení má ráda taky od malinka), sice uměla všechno stejně jako syn, ale ten režim zš byl prostě skokově jiný než u toho předškoláckého roku v mš
TaJ 81121
21.9.2018 10:37:14
Federiko, syn se sice učí i slovíčka, ale už se to učí rovnou v souvislotech, používat ve větách, psanou i čtenou formou, hodně si povídají ve škole mezi sebou a tak...kamarádky dcera se dlouho učila vlastně jenom ty slovíčka...
TaJ 81121
21.9.2018 10:34:44
Rose, tak jasně, je to prospěšné pro všechny děti, to určitě...ale třeba ty "běžné" děti toho daleko víc prostě jen tak odkoukají, odposlechnou, viděla jsem kolem sebe to srovnání, to, co my jsme se museli v podstatě pracně učit, tak jiné děti prostě začaly dělat automaticky, jak to odkoukaly, odposlechly apod...
Federika 14090
21.9.2018 10:30:57
Jo, moje děti se nikdy neučily slovíčka, ale o tom jsme už víckrát psala.
Škola s dobrou přípravou-když pominu angličtinu,to je prostě něco navíc-je důležitá, ale nenahradí rodinu, čas věnovaný rodinou, napodobování...
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
21.9.2018 10:15:32
tino, já si nějak myslím, že i děti "normální" jsou každé jiné a takový předškolní rok jim může hodně pomoct aby se srovnaly na nějakou úroveň... a není to jen o tom, že se mu rodiče nevěnují... mám dojem, že mrňavce se věnujeme podstatně víc, než starším dětem a přesto její vývoj je prostě jiný... dlouho třeba nebyla schopná dělit kostky podle barev, přesto neomylně poznala, který náramek patří k jakému náhrdelníku (i podle vzoru střídajících se barev), neviděla rozdíl mezi čtverečkem a trojúhelníkem, ale při koupi bot hned poznala, že ty s malou kytičkou jsou ty její vybrané, na rozdíl od těch s lístečkem, co přinesl manžel k vyzkoušení... ~t~
chytrá je, ale věci, které ji nezajímají, prostě ignoruje... ale "učení" ji baví a tak se nechá díky předškolácké přípravě učit :-)
Ropucha + 2 120300
21.9.2018 10:14:31
"Když je těhotná, je už pozdě, ptát se je třeba před otěhotněním."

~:-D ~R^
Ropucha + 2 120300
21.9.2018 10:11:46
Sam, o inteligentních dětech z podnětného prostředí platí to, co píšeš. Přirozeně tyto věci nasají už v předškolním věku, jen tak, během běžného rodinného žití.
Pak jsou děti mentálně slabší, případně s poruchami, a děti z rodin s nízkou úrovní komunikace, které spoustu těch běžných věcí neumí a neznají a pro ty může mít odborná předškolní příprava význam.
TaJ 81121
21.9.2018 10:06:02
Federiko, jasně, asi je to svým způsobem přirozenější a výhodnější, ale když máš dítě, které ti teprve ve 3 letech řekne "máma" a ve 4 nedá dohromady pomalu ani tříslovnou větičku v češtině, tak to potom člověk vidí jinak...takže jsem ráda, že nejdřív jsme dali do pořádku ten mateřský jazyk a až potom začal s angličtinou, slovíčka si pamatuje hned, doma se prakticky neučí, učitelka si ho moc chválí, i výslovnost má slušnou, používají rovnou věty, píšou, čtou...samozřejmě zatím jednodušší věci, ale kamarádky dcera se učila dva roky prakticky hlavně slovíčka...
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 6858  [Dalších 6238 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.