| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma předškoláka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 6858  [Dalších 6228 >>]
Jahala. 89330
21.9.2018 10:00:38
Uvolňovat ruku lze i na procházce v lese. Klackem kreslit házet šišky sbírat drobné plody...
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
21.9.2018 9:57:47
A hlavně LOGOPEDIE - na tu jsem zapomněla"" naučit děti mluvit tak, aby jim bylo rozumnět.
Federika 14090
21.9.2018 9:57:22
Tak já bych určitě preferovala hodiny s rodilým mluvčím, ruku bych s ním uvolňovala sama a na tu zmrzku by se taky stihlo dojít~:-D
Federika 14090
21.9.2018 9:56:01
Já jsem tedy pro učení jazyků už v předškolním věku, protože v té době vnímají a nasávají ty děti jazyky úplně jinak. Později to tímhle způsobem už moc nejde.Což samozřejmě neznamená že se to nemůžou naučit jinak,ale takhle to jde nejefektivněji, nejrychlejš, podobně jako u mateřskýho jazyka.
Nepočítám ale do toho nějaký školkový kurz jednou týdně, to je fakt spíš pro zábavu.
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
21.9.2018 9:55:22
~R^
přesně tak! Ale určitě by si uvítala, kdyby místo hodin s rodilým mluvčím, věnovaly učky čas uvolnění ruky a ty si odpoledne (namísto uvolňování ruky) mohla jít s děckem třeba na procházku do lesa, nebo na zmrzku.
TaJ 81121
21.9.2018 9:53:09
Rose, my to měli taky tak, ale mám trochu nestandardní dítě, chodili jsme do speciální školky, takže už z principu tam s nimi pracovali dost ve všech oblastech, takže jsem tohle vlastně vůbec neřešila...pokud by neměl žádné problémy a chodil do běžné ZŠ, tak bych to asi neřešila taky, protože takové ty běžné dovednosti se dítě obvykle normálně naučí doma....ale bohužel to tak není všude, někde se rodiče dětem moc nevěnují a pak to podle toho vypadá...
Co se týká angličtiny, tak tu samozřejmě ve školce neměli, i ve škole ji měli až od 3.třídy (respektive u něj od 4., protože měli první ročník rozdělený do dvou let) - ovšem začali už i rovnou v angličtině psát, číst, mluvit ve větách, jde mu to prakticky samo, jak mluvení, tak pravopis apod a po jednom školním roce angličtiny toho umí vlastně víc, než kamarádky dcera, která má už za sebou dva roky angličtiny a měla ji od první třídy...
neznámá 91073
21.9.2018 9:40:28
Taky bych přípravkou do školy neprošla. Pravou a levou prostě nedávám, aj na cvičák se psem musí chodit manžel, protože "vlevo bok" zvládá lépe pes než já.~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
21.9.2018 9:36:55
tak já půjdu trochu proti proudu - ve školce měly děti předškolní přípravu každý den, dokonce dostávaly na každý týden domácí úkol, byla to teda logo školka, takže k tomu měly ještě logopedii a taky jeden úkol na týden (dohromady tedy dvě strany v sešitě)
učily se úchop tužky, trénovaly různé grafomotorické dovednosti, povídaly si o zaměstnáních, co kdo dělá, dny v týdnu, měsíce, trénovaly barvy, tvary... ano, to vše jsme běžně dělali s nimi i doma, ale v té školce to zase bylo pojaté trochu jinak, cíleně...
teď je dcera v přípravce a vlastně jede dost podobně - děti se neučí teda číst, psát, počítat (ve smyslu početních operací), ale zase trénují grafomotoriku, mluví, kreslí, cvičí, trénují i určité školní návyky (mají klasické lavice, židličky, ale taky třeba polštářek, koberec na hraní...)
jasně že běžně děti mohou fungovat ve škole i bez přípravy, ale na druhou stranu ta příprava jim přinese lehčí přechod od hraní do lavic ~;)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 6858  [Dalších 6228 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.